Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

St.Johnstone - Celtic 0 - 3 [Τετάρτη 13.8.2014]



Παρά το ευρύ σκορ, οι Κέλτες ζορίστηκαν στο McDiarmid Park μέχρι να λυγίσουν την αντίσταση της μαχητικής St.Johnstone, στον πρώτο τους αγώνα για τη φετινή Scottish Premiership. Μετά από ένα άγονο και ανιαρό πρώτο μέρος, οι πρωταθλητές πήραν το προβάδισμα στο 55’: ο Kris Commons έκλεψε την μπάλα από τον Steven Anderson και τροφοδότησε τον Anthony Stokes˙ ο Ιρλανδός επιθετικός, από πλάγια θέση, πλάσαρε τον Alan Mannus και άνοιξε το σκορ. Στο 70’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο David Mackay βρέθηκε στο έδαφος μετά από προβολή του Virgil van Dijk, αλλά ο διαιτητής John Beaton δεν έδωσε κάτι. Πάντως, πέντε λεπτά αργότερα, ο John Beaton διέπραξε και δεύτερο λάθος, αυτήν τη φορά διπλό: η σκαφτή μπαλιά του Emilio Izaguirre βρήκε τον Derk Boerrigter μέσα στην περιοχή και ο Ολλανδός βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής έκρινε ότι ο μέσος της Celtic ανατράπηκε από τον David Mackay (ο Boerrigter έπεσε μόνος του) και καταλόγισε το πέναλτι, αποβάλλοντας τον αρχηγό των γηπεδούχων. Ο Nir Biton ευστόχησε από τα 11 μέτρα και διπλασίασε τα τέρματα της Celtic. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 84’, όταν ο Callum McGregor επιχείρησε σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Alan Mannus και κατέληξε στο βάθος της εστίας του. Εν ολίγοις, η πρώτη νίκη στο Πρωτάθλημα επετεύχθη με τύχη και βοήθεια…




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
St.Johnstone [4-5-1]: Mannus, Mackay, Scobbie, Anderson, Easton, McDonald (Miller 78’), Caddis (Wotherspoon 46’), O'Halloran (Morgan 60’), Millar, Croft, MacLean. Ο Thomas James Wright άφησε στον πάγκο τους Banks, Wright, Brown, Kane.
Celtic [4-4-2 και 4-2-3-1]: Gordon, Izaguirre, Matthews, Lustig, van Dijk, Forrest (Boerrigter 58’), Biton, McGregor, Commons (Berget 66’), Johansen, Stokes (Kayal 73’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Ambrose, Pukki, Denayer.

Ο διαιτητής John Beaton έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Stefan Johansen (51’, για φάουλ επί του Thomas Scobbie), David Mackay (57’ για φάουλ επί του Kris Commons και 75’ για την ανατροπή του Derk Boerrigter στην περιοχή), David Wotherspoon (69’, για φάουλ επί του Jo Inge Berget). Κόπηκαν 6.890 εισιτήρια στο McDiarmid Park της πόλης Perth.


Στο 75’ ο Derk Boerrigter πέφτει μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής John Beaton θεωρεί ότι ο Ολλανδός μέσος έχει ανατραπεί από τον David Mackay και προχωρεί σε μια (διπλά) εσφαλμένη απόφαση: αποβάλει τον αμυντικό (και αρχηγό) των γηπεδούχων και παραχωρεί ένα κάλπικο πέναλτι στη Celtic, το οποίο αξιοποιεί ο Nir Biton.



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Dundee United – Motherwell             1-0
Inverness C.T. – Dundee                    0-0
Kilmarnock – Aberdeen                      0-2
Partick Thistle - Ross County            4-0
St.Mirren - Hamilton Academical       0-2
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Dundee United (2) 6, Inverness C.T. (2) 4, Partick Thistle (1) 3, Celtic (1) 3, Hamilton (2) 3, Motherwell (2) 3, Aberdeen (2) 3, St.Johnstone (2) 3, Dundee (2) 2, Kilmarnock (2) 1, St.Mirren (2) 0, Ross County (2) 0


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/6440]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/28670295]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635652/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου