Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Από το παράθυρο στο Champions League η Celtic…

 Η πανάξια πρόκριση της Legia ακυρώθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της U.E.F.A. και η μετριότατη Celtic έχει άλλη μία ευκαιρία για να εισέλθει στους Ομίλους του Champions League.


Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Πειθαρχική Επιτροπή της U.E.F.A., η Celtic θα συνεχίσει στη φάση των play-off του Champions League, δεδομένου ότι η Legia τιμωρήθηκε για την αντικανονική συμμετοχή του Bartosz Bereszyński στον δεύτερο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Έτσι, ενώ στην αναμέτρηση του Murrayfield Stadium οι Πολωνοί επικράτησαν πανάξια στον αγωνιστικό χώρο με 0-2, ο αγώνας κρίθηκε (στα χαρτιά) με 3-0 υπέρ της Celtic και η Legia θα συμμετάσχει στα play-off του Europa League. Ο πολωνικός σύλλογος έχει στη διάθεσή του πέντε ημέρες για να ασκήσει έφεση και ζήτησε από την U.E.F.A. το σκεπτικό της απόφασης. Σύμφωνα με την U.E.F.A., ο Bartosz Bereszyński είχε αποβληθεί στον τελευταίο περσινό αγώνα της Legia για το Europa League, απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, και είχε τιμωρηθεί με ποινή τριών αγωνιστικών. Έτσι, απουσίασε από τους δύο πρώτους φετινούς αγώνες της Legia για το Champions League (με αντίπαλο την ιρλανδική St.Patrick's Athletic) και από τον αγώνα της Βαρσοβίας με τη Celtic. Παρ’ όλα αυτά, η Πειθαρχική Επιτροπή θεωρεί πως, από τη στιγμή που ο πολωνικός σύλλογος δεν είχε δηλώσει τον ποδοσφαιριστή για τους αγώνες απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιρλανδίας, αυτοί οι δύο αγώνες δεν μπορούν να μετρήσουν στη έκτιση της ποινής των τριών αγωνιστικών. Να σημειωθεί ότι ο Bartosz Bereszyński αγωνίστηκε ελάχιστα λεπτά στην αναμέτρηση του Murrayfield Stadium, έχοντας αντικαταστήσει τον Michał Żyro στο 86’. Κάτι ανάλογο συνέβη και την περίοδο 2011-2012, όταν η Celtic συμμετείχε στο Europa League και είχε αποκλειστεί από την ελβετική Sion: ο ελβετικός σύλλογος αποκλείστηκε στα χαρτιά (λόγω αντικανονικής συμμετοχής πέντε ποδοσφαιριστών) και η Celtic συνέχισε στη φάση των Ομίλων και τερμάτισε τρίτη στον 9ο Όμιλο. Η σημερινή κλήρωση έφερε αντιμέτωπη τη Celtic με την πρωταθλήτρια Σλοβενίας Maribor (20.8 στη Σλοβενία και 26.8 στη Σκωτία), ενώ η Legia θ’ αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Καζακστάν Aktobe στη φάση των play-off του Europa League. Η Maribor απέκλεισε στον Πρώτο Προκριματικό Γύρο την πρωταθλήτρια Βοσνίας Zrinjski Mostar (0-0 και 2-0) και στον Δεύτερο Γύρο την ισραηλινή πρωταθλήτρια Maccabi Tel Aviv (1-0 και 2-2).

Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/6405] και [http://www.celticfc.net/news/6406]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/28693855], [http://www.bbc.com/sport/0/football/28701951] και [http://www.bbc.com/sport/0/football/28704384]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου