Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Inverness C.T. – Celtic 1 - 0 [Σάββατο 23.8.2014]


Στον τρίτο τους αγώνα για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες γνώρισαν την πρώτη τους ήττα. Στα Highlands, οι πάντα σκληροτράχηλοι γηπεδούχοι λύγισαν τους πρωταθλητές με αυτογκόλ του Eoghan O'Connell. Πάντως, παρά την άτυχη στιγμή που έφερε και την ήττα, η Celtic δεν έπεισε με την απόδοσή της και προβλημάτισε ξανά με τη δυστοκία της. Το παιχνίδι δεν ήταν υψηλής ποιότητας και το πρώτο μέρος ήταν αμφίρροπο και δεν είχε πολλές φάσεις. Στο ημίωρο οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Ryan Christie ανατράπηκε από τον Filip Twardzik και στο 36’ η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Dean Brill μετά από δεξί σουτ του Nir Biton έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο δεύτερο μέρος οι Κέλτες ζήτησαν με τη σειρά τους πέναλτι, όταν ο Callum McGregor ανατράπηκε από τον Danny Williams και λίγο αργότερα ο Leigh Griffiths βρέθηκε μόνος ενώπιον του Dean Brill μετά από μπαλιά του Callum McGregor, αλλά η εν κινήσει προβολή του έστειλε την μπάλα έξω από την εστία των γηπεδούχων. Στο 65’ σημειώθηκε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, σε μια πραγματικά άτυχη στιγμή: ο Marley Watkins πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά, ο Łukasz Załuska απέκρουσε ασταθώς προ του William McKay, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στα πόδια του Eoghan O'Connell και κατέληξε στα δίχτυα. Οι Κέλτες ανοίχτηκαν προσπαθώντας να ισοφαρίσουν, με αποτέλεσμα να φανούν τα αμυντικά κενά˙ τόσο η αστοχία των γηπεδούχων, όσο και οι σωτήριες επεμβάσεις του έμπειρου Łukasz Załuska απέτρεψαν ένα δεύτερο ή τρίτο τέρμα.







Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Inverness Caledonian Thistle [4-4-1-1 και 4-2-3-1]: Brill, Raven, Shinnie, Tansey, Warren, Meekings, Watkins (Doran 89’), Draper, McKay (Polworth 80'), Christie (Ross 79'), Williams. Ο John Hughes άφησε στον πάγκο τους Esson, Horner, Tremarco.
Celtic [4-3-3 και 3-4-1-2]: Załuska, McGeouch, Filip Twardzik (Johansen 46'), Mulgrew, O'Connell, Ambrose, Henderson, Biton, Commons, Griffiths (Stokes 68'), Pukki (McGregor 46'). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Fasan, Berget, Denayer, Kayal.

Ο διαιτητής Robert "Bobby" Madden δεν έδειξε καμία κάρτα. Κόπηκαν 5.862 εισιτήρια στο Tulloch Caledonian Stadium της πόλης Inverness.

Το αυτογκόλ του Eoghan O'Connell στο 65’, με το οποίο οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη





Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Dundee United - Ross County    2-1
Kilmarnock – Motherwell           2-0
Partick Thistle – Hamilton      1-2 
St.Johnstone – Aberdeen         1-0
St.Mirren – Dundee                  0-1
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Inverness C.T. (4) 10, Hamilton (4) 9, Dundee United (4) 9, Kilmarnock (4) 7, Celtic (3) 6, Dundee (4) 6, St.Johnstone (4) 6, Partick Thistle (3) 4, Aberdeen (3) 3, Motherwell (4) 3, St.Mirren (3) 0, Ross County (4) 0




Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/6509]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/28816279] και [http://www.bbc.com/sport/live/football/28910515]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635661/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου