Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Maribor - Celtic 1 - 1 [Τετάρτη 20.8.2014]


Οι Κέλτες απέσπασαν ισοπαλία από την πρωταθλήτρια Σλοβενίας Maribor κι έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στη φάση των Ομίλων του Champions League. Στα play-off της ντροπής, η Celtic παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο Stadion Ljudski vrt της πόλης Maribor και ατενίζει με αισιοδοξία τον επαναληπτικό της επόμενης Τρίτης στο Celtic Park. Και οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να έχει διαμορφωθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Η Celtic πήρε το προβάδισμα στο 6’: ο Stefan Johansen βρήκε με θαυμάσια μπαλιά τον Jo Inge Berget μέσα στην περιοχή, εκείνος απείλησε με σουτ το οποίο απέκρουσε ο Jasmin Handanović, αλλά στην επαναφορά της μπάλας ο Callum McGregor με δεξί κοντινό σουτ παραβίασε την εστία των γηπεδούχων. Στο 14’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, όταν η κάθετη μπαλιά του Željko Filipović βρήκε τον Damjan Bohar κι εκείνος με δεξί πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Craig Gordon. Το τέρμα της ισοφάρισης σήμανε συναγερμό στις τάξεις των Σλοβένων, ελπίζοντας στην ανατροπή που είχε πετύχει η Legia στη Βαρσοβία, αλλά αυτήν τη φορά η άμυνα της Celtic δεν ήταν τόσο απελπιστική. Εν κατακλείδι, η Celtic εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη, αλλά χωρίς να μπορεί να πείσει ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Επιπλέον, η χαριστική συμμετοχή των πρωταθλητών Σκωτίας στη φάση των play-off χωρίς να το αξίζουν, έχει μετατρέψει τον σύλλογο σε αντικείμενο χλεύης και πανευρωπαϊκό περίγελο…



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Maribor [4-2-3-1 και 4-4-2]: Handanović, Stojanović, Viler, Filipović, Rajčević, Šuler, Vršič (Mendy 73’), Dervišević (Mertelj 81’), Marcos Magno Morales Tavares, Ibraimi, Bohar (Sallalich 79’). Ο Ante Šimundža άφησε στον πάγκο τους Cotman, Mejač, Zahovič, Arghus Soares Bordignon.
Celtic [4-2-3-1 και 4-3-3]: Gordon, Lustig, Denayer, van Dijk, Izaguirre, McGregor, Mulgrew, Kayal (Biton 87’), Johansen, Berget (Ambrose 73’), Stokes (Griffiths 80’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Commons, Pukki, Henderson.

Ο Τσέχος διαιτητής Pavel Královec έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Željko Filipović (51’, για φάουλ επί του Jason Denayer), Callum McGregor (75’, για φάουλ επί του Agim Ibraimi), Mikael Lustig (92’). Κόπηκαν 11.025 εισιτήρια στο Stadion Ljudski vrt της πόλης Maribor.

Η αρχική ενδεκάδα της Celtic, όπως παρατάχθηκε στο Maribor: στην επάνω σειρά (από αριστερά προς δεξιά) οι Gordon, Stokes, Mulgrew, Berget, Denayer, Izaguirre, van Dijk, και στην κάτω σειρά οι Lustig, Johansen, McGregor, Kayal


Το 0-1 από τον Callum McGregor στο 6’


Το 1-1 από τον Damjan Bohar στο 14’



Ο Ronny Deila βλέπει τη βελτίωση της ομάδας, αλλά συνειδητοποιεί ότι έχει πολλά να διορθώσει ακόμη…



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου