Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Celtic - Legia Warszawa 0 - 2 [Τετάρτη 6.8.2014]



Το ρεζιλίκι ολοκληρώθηκε, η Legia προχώρησε στην επόμενη φάση (play-off) του Champions League και η Celtic θα περιοριστεί στο να συνεχίσει στην αντίστοιχη φάση του Europa League. Αναρωτιόμαστε αν οι λιμοκοντόροι λογιστές που έχουν στρογγυλοκαθίσει στις διοικητικές θέσεις του συλλόγου, μπορούν να αντιληφθούν ότι οι μεγάλες ομάδες δεν φτιάχνονται με παχιά λόγια, κι επαναλαμβανόμενα ξεπουλήματα πολύτιμων ποδοσφαιριστών που υποκαθίστανται από τυχάρπαστους λεγεωνάριους. Να υπενθυμίσουμε ότι η συμμετοχή της Celtic στη φάση των Ομίλων του Champions League τα δύο τελευταία χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα να εισρεύσουν περίπου 33 εκατομμύρια λίρες στο ταμείο του συλλόγου. Συν τοις άλλοις, η απουσία ισχυρού κινήτρου ίσως οδηγήσει και άλλους ποδοσφαιριστές στην απόφαση να υπογράψουν συμβόλαιο σε συλλόγους που συμμετέχουν σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα: ήδη θεωρούνται υποψήφιοι προς αποχώρηση οι Fraser Forster (ενδιαφέρεται η Southampton) και Virgil van Dijk. Στο αγωνιστικό σκέλος, η Celtic παρουσίασε ένα αποκαρδιωτικό πρόσωπο και δικαίως ηττήθηκε. Ο Ronny Deila παρέταξε την αρχική ενδεκάδα πραγματοποιώντας τρεις αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που ηττήθηκε στη Βαρσοβία: τη θέση του τιμωρημένου Efe Ambrose πήρε ο Emilio Izaguirre, ο Anthony Stokes αντικατέστησε τον Teemu Pukki και ο Nir Bitton τον Jo Inge Berget. Στο 36’ ο Michał Kucharczyk βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Michał Żyro και ο Πολωνός μέσος, αφού ταλαιπώρησε τον Emilio Izaguirre, «εκτέλεσε» τον Fraser Forster. Στο 61’ φάνηκαν τα πολλά κενά στην άμυνα της Celtic και η τραγική ασυνεννοησία των ποδοσφαιριστών της: μετά από πάσα του Michał Żyro, ο Michał Kucharczyk βρέθηκε μόνος μπροστά στον Fraser Forster και δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα των Πολωνών.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-1-1]: Forster, van Dijk, Mulgrew, Lustig (Griffiths 57’), Izaguirre, Matthews, Biton, Johansen, McGregor, Commons (Pukki 70’), Stokes (Forrest 70’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Berget, Kayal, Henderson.
Legia Warszawa [4-2-3-1]: Kuciak, Astiz, Broź, Rzeźniczak, Jodłowiec, Żyro (Bereszyński 86’), Radović, Vrdoljak, Brzyski, Duda (Hélio Pinto 86’), Kucharczyk (Kosecki 74’). Ο Henning Stille Berg άφησε στον πάγκο τους Jałocha, Júnior Dossa Momade, Saganowski, Orlando Sá.

Ο Ιταλός διαιτητής Paolo Silvio Mazzoleni έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Virgil van Dijk (53’, για φάουλ επί του Michał Żyro), Michał Żyro (55’, για διαμαρτυρία), Stefan Johansen (65’, για φάουλ επί του Ondrej Duda). Περίπου 35.000 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο Murrayfield Stadium του Εδιμβούργου.

Το 0-1 από τον Michał Żyro στο 36’


Το 0-2 από τον Michał Kucharczyk στο 61’



Παταγώδης η αποτυχία του Ronny Deila, ο οποίος ηττήθηκε σε όλα τα σημεία από τον συμπατριώτη του Henning Stille Berg


Οι γηραιοί γραφειοκράτες διευθυντές του συλλόγου (επάνω σειρά) ατενίζουν την κατάντια της ομάδας, έργο κυρίως δικό τους: από αριστερά προς δεξιά, Ian Bankier, Peter Lawwell και Eric Riley.


Ξεχειλίζει η κατήφεια στον πάγκο της Celtic και στα ξινισμένα μούτρα των Ronny Deila, John Collins και John Kennedy.





Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/6399]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/28656118] και [http://www.bbc.com/sport/live/football/28682114]
U.E.F.A. [http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2015/matches/round=2000546/match=2014186/index.html]
Daily Mail [http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2718367/Celtic-0-2-Legia-Warsaw-agg-1-6-Hoops-suffer-humiliating-Champions-League-exit-qualifying-round.html]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου