Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Dundee - Celtic 1 - 1 [Κυριακή 31.8.2014]


Στον τέταρτο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες επιβεβαίωσαν την προβληματική τους κατάσταση, αρκούμενοι σε ισοπαλία με την Dundee στο Dens Park. O Ronny Deila παρέταξε την αρχική ενδεκάδα πραγματοποιώντας τρεις αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που απογοήτευσε στην αναμέτρηση με τη Maribor το βράδυ της Τρίτης: επανέφερε τους Adam Matthews, Jason Denayer και Kris Commons, αφήνοντας εκτός αποστολής τους Mikael Lustig, Virgil van Dijk και Charlie Mulgrew. Πάντως, το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό: ο Philip Roberts εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο James McPake με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Craig Gordon, ενώ ο Callum McGregor που βρισκόταν επάνω στη γραμμή δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα. Στο 22’ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά σε δεύτερο τέρμα, αλλά το δεξί πλάγιο σουτ του Philip Roberts σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Craig Gordon. Τα κενά στην άμυνα της Celtic φάνηκαν και σε άλλες φάσεις, αλλά οι επιθετικοί της Dundee (τόσο ο Philip Roberts, όσο και ο Peter MacDonald) δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν. Η Celtic είχε μια καλή στιγμή προς το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Efe Ambrose αποκρούστηκε με υπερένταση από τον Kyle Letheren. Στο δεύτερο μέρος, οι Κέλτες ισορρόπησαν την κατάσταση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 55’ με συρτό αριστερό σουτ του Leigh Griffiths έξω από τη μεγάλη περιοχή –αν και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό πόδι του Thomas Konrad. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στη συνέχεια με σουτ των Martin Boyle και Luka Tankulić, ενώ η Celtic ανταπέδωσε με τους Anthony Stokes και Leigh Griffiths, αλλά το σκορ δεν άλλαξε. Εν κατακλείδι, η Celtic δεν έπεισε ούτε σε αυτήν την περίπτωση, ενώ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει τους τρεις βαθμούς αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Dundee [4-4-2]: Letheren, Konrad, Irvine, McPake, McGinn, McGowan, Roberts (Boyle 66’), Harkins (Ferry 58’), McAlister, MacDonald (Tankulić 57’), Stewart. Ο Paul James Hartley άφησε στον πάγκο τους Bain, Davidson, McBride, Wighton.
Celtic [4-4-2 και 4-2-3-1]: Gordon, Izaguirre, Ambrose, Denayer, Matthews (O'Connell 46’), Kayal (Biton 71’), McGregor, Berget (Griffiths 41’), Johansen, Commons, Stokes. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Pukki, Wakaso, Henderson.

Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Emilio Izaguirre (32’, για φάουλ επί του Philip Roberts), Beram Kayal (43’, για φάουλ επί του Paul McGowan), Gary Irvine (61’, για φάουλ επί του Leigh Griffiths). Κόπηκαν 9.276 εισιτήρια στο Dens Park της πόλης Dundee.


Το 1-0 από τον James McPake, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό



Το 1-1 από τον Leigh Griffiths στο 55’





Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Aberdeen - Partick Thistle          2-0
Hamilton - Ross County                4-0
Inverness C.T. – Kilmarnock         2-0
Motherwell – St.Johnstone          0-1
St.Mirren - Dundee United          0-3
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Inverness C.T. (5) 13, Hamilton (5) 12, Dundee United (5) 12, St.Johnstone (5) 9, Kilmarnock (5) 7, Celtic (4) 7, Dundee (5) 7, Aberdeen (4) 6, Partick Thistle (4) 4, Motherwell (5) 3, St.Mirren (4) 0, Ross County (5) 0


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/6566]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/28917052] και [http://www.bbc.com/sport/live/football/29003362]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635667/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου