Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Celic - Maribor 0 - 1 [Τρίτη 26.8.2014]



Η Maribor απέδωσε δικαιοσύνη μέσα στο Celtic Park και πέταξε έξω από τους Ομίλους του Champions League την απογοητευτική (για μία ακόμη φορά) πρωταθλήτρια Σκωτίας, η οποία ούτως ή άλλως δεν άξιζε να φτάσει έως εδώ. Μετά τη νέα κατραπακιά και την επίσης αποκαρδιωτική εμφάνιση, οι Κέλτες καλούνται να ανασυγκροτηθούν και να διορθώσουν την αλγεινή εικόνα που παρουσιάζουν. Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως, τα χάλια της Celtic πηγάζουν κυρίως από την ανεπαρκή και γελοία διοίκηση του συλλόγου. Αν δεν υπάρξει εκ βάθρων εκκαθάριση, η ομάδα θα συνεχίσει να πλέει στα πελάγη της μετριότητας και να δέχεται ταπεινωτικά χτυπήματα τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (στο εξής, στο Europa League) όσο και στις εγχώριες. Η πάγια τακτική της «ενίσχυσης» με αμφιβόλου ποιότητας λεγεωνάριους (τη στιγμή που οι πλέον πολύτιμοι ποδοσφαιριστές αποχωρούν), καθώς και η διατήρηση στην ομάδα παικτών οι οποίοι δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό (όπως ο γκαφατζής Efe Ambrose, ο άνευρος Nir Biton, ο ανούσιος Derk Boerrigter, και άλλοι), έχουν συντελέσει στη δημιουργία της εκνευριστικής κατάστασης που βιώνουμε όταν παρακολουθούμε τη Celtic της τρέχουσας περιόδου.
Όσο για το αγωνιστικό σκέλος της συγκεκριμένης αναμέτρησης, η Celtic παρουσίασε τη γνωστή ευρωπαϊκή της εικόνα (ένα ανερμάτιστο και αναποτελεσματικό σκορποχώρι), ενώ οι Σλοβένοι έπαιξαν ανοιχτά και κυριάρχησαν στον χώρο του κέντρου. Εξάλλου, ο τρόπος με τον οποίον σημειώθηκε το νικητήριο τέρμα των Σλοβένων, δείχνει (και πάλι) την ασυνεννοησία και τον πανικό που χαρακτηρίζουν την αμυντική γραμμή της ομάδας. Η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στο σύνολό της είναι θλιβερή και θυμίζει την απελπιστική Celtic της εποχής του Tony Mowbray (Ιούνιος 2009 – Μάρτιος 2010). Καλύτερη στιγμή για τους Κέλτες ήταν το σουτ στο δοκάρι από τον Callum McGregor στο 56’, αλλά η ομάδα δεν είχε τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει στη φάση των Ομίλων. Έτσι, 20 εκατομμύρια ευρώ δεν θα μπουν στο ταμείο των πρωταθλητών Σκωτίας, αλλά δικαίως θα τα καρπωθούν οι Σλοβένοι.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-3-3]: Gordon, van Dijk, Lustig (Boerrigter 72’), Izaguirre, Ambrose, Kayal (Commons 46’), McGregor, Mulgrew, Johansen, Berget (Matthews 66’), Stokes. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Biton, Denayer, Griffiths.
Maribor [4-4-2]: Handanovič, Šuler, Rajčevič, Viler, Filipović, Ibraimi, Vršič (Bohar 83’), Stojanovič, Mertelj, Marcos Magno Morales Tavares (Derviševič 92’), Mendy. Ο Ante Šimundža άφησε στον πάγκο τους Cotman, Mejač, Arghus Soares Bordignon, Sallalich, Zahovič.

Ο Ούγγρος διαιτητής Viktor Kassai έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Kris Commons (48’, για διαμαρτυρία), Marko Šuler (52’, για φάουλ επί του Anthony Stokes), Aleksander Rajčević (54’, για φάουλ επί του Kris Commons), Petar Stojanović (78’, για φάουλ επί του Derk Boerrigter), Marcos Magno Morales Tavares (85’, για φάουλ επί του Stefan Johansen), Virgil van Dijk (88’, για φάουλ επί του Petar Stojanović), Derk Boerrigter (89’, για φάουλ επί του Jean-Philippe Mendy). Κόπηκαν 55.415 εισιτήρια στο Celtic Park.

 
Ο Βραζιλιάνος Marcos Magno Morales Tavares πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα των Σλοβένων στο 75’



Πανευτυχής και δικαιωμένος ο Ante Šimundža




Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/6532]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/28927666]
U.E.F.A. [http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2015/matches/live/day=-1/session=1/match=2014207/index.html]
Eurosport [https://uk.eurosport.yahoo.com/football/champions-league/celtic-nk-maribor-19307/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου