Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Celtic - Dundee United 6 - 1 [Σάββατο 16.8.2014]


Στον δεύτερο αγώνα τους για τη Scottish Premiership οι Κέλτες πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση και διέλυσαν την Dundee United στο Celtic Park. Αν και τα προμηνύματα δεν ήταν αίσια (ο Adam Matthews τραυματίστηκε στην προθέρμανση και αντικαταστάθηκε από τον Efe Ambrose), η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν πολύ δυνατά και, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, το δεξί σουτ του Callum McGregor έξω από την περιοχή αποκρούστηκε από το δεξί δοκάρι της εστίας του Radosław Cierzniak. Στο 2’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τη σειρά τους, όταν ο Gary Mackay-Steven εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των αμυντικών της Celtic και πρόλαβε την έξοδο του Craig Gordon, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. Από το σημείο εκείνο και μετά, ξεκίνησε ο μονόλογος της Celtic. Στο 4’ ο Kristian Commons εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και, μετά από κάποιες αποκρούσεις, η μπάλα κατέληξε στον Jason Denayer ο οποίος με δεξί κοντινό σουτ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη Celtic. Στο 27’ ο Anthony Stokes εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά και ο Kris Commons με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Celtic. Στο 34’ ο Stefan Johansen έκλεψε την μπάλα από τον Paul Paton και πλάσαρε επιτυχώς τον Radosław Cierzniak, τριπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων. Στο 36’ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν απειλητικά στην περιοχή της Celtic όταν ο Nadir Çiftçi κέρδισε την μονομαχία από τον Jason Denayer, αλλά η επιτυχής έξοδος του Craig Gordon απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 45’, δυνατό σουτ του Jo Inge Berget από το ύψος του πέναλτι (και, ίσως, από θέση offside), τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια σωτήρια απόκρουση του Radosław Cierzniak σε σουτ του Anthony Stokes, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε και οι Κέλτες πέτυχαν το τέταρτο τέρμα τους στο 54’: ο Anthony Stokes εκτέλεσε φάουλ από τ’ αριστερά, ο Charlie Mulgrew βρέθηκε στην πορεία της μπάλας η οποία κατέληξε στα δίχτυα, αλλά μάλλον δεν άγγιξε την μπάλα και το τέρμα πιστώθηκε στον Ιρλανδό επιθετικό. Στο 62’ ήρθε και το πέμπτο τέρμα: ο Anthony Stokes εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, ο Efe Ambrose τροφοδότησε με κεφαλιά τον Jo Inge Berget και ο Νορβηγός με νέα κεφαλιά παραβίασε την εστία των φιλοξενουμένων. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 71’ με δυνατό αριστερό σουτ του John Rankin έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το τελικό 6-1 διαμορφώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με κοντινό δεξί σουτ του Jo Inge Berget, μετά από σέντρα του Beram Kayal από τα δεξιά.





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1 και 4-4-1-1]: Gordon, Ambrose, van Dijk, Denayer, Izaguirre, McGregor (Forrest 69’), Johansen (Kayal 46’), Mulgrew, Berget, Commons; Stokes (Griffiths 69’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Biton, Boerrigter.
Dundee United [4-2-3-1 και 4-3-3]: Cierzniak, Watson, Townsend, Rankin, Morris, Fojut, Mackay-Steven (Spittal 75’), Paton, Çiftçi, Armstrong (Bilate 40’), Dow (Erskine 57’). Ο John "Jackie" McNamara άφησε στον πάγκο τους McCallum, Telfer, Smith, Graham.

Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Paul Paton (16’, για φάουλ επί του Efe Ambrose), Jarosław Fojut (47’, για φάουλ επί του Kris Commons), Callum Morris (58’, για φάουλ επί του Beram Kayal). Κόπηκαν 44.484 εισιτήρια στο Celtic Park.




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Dundee - Partick Thistle                   1-1
Hamilton– St.Johnstone                    1-0
Motherwell - Inverness C.T.              0-2
Ross County – Kilmarnock                  1-2
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Inverness C.T. (3) 7, Celtic (2) 6, Hamilton (3) 6, Dundee United (3) 6, Partick Thistle (2) 4, Kilmarnock (3) 4, Dundee (3) 3, Aberdeen (2) 3, Motherwell (3) 3, St.Johnstone (3) 3, St.Mirren (2) 0, Ross County (3) 0



Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/6463]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/28716867]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635655/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου