Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Malmö - Celtic 2 - 0 [Τρίτη 25.8.2015]


Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Celtic του Ronny Deila αποτυγχάνει να περάσει στη φάση των Ομίλων του Champions League, αποδεικνύοντας και πάλι πως δεν είναι ομάδα για τα δύσκολα: επικρατεί των ισλανδικών ομάδων, δυσκολεύεται με τις ευρασιατικές, κωλώνει στις ευρωπαϊκές. Έτσι, μετά την ανικανότητα διαχείρισης του αρχικού 2-0 στο Celtic Park, ήρθε και η ήττα στη Σουηδία για να στείλει τους Κέλτες στους Ομίλους του Europa League. Συν τοις άλλοις, ο αποκλεισμός σημαίνει και απώλεια 20 και πλέον εκατομμυρίων λιρών, ποσό που θα καρπωθούν οι Σουηδοί οι οποίοι έδειξαν πιο παθιασμένοι για την πρόκριση. Ο αγώνας είχε πάθος και νεύρα (χαρακτηριστικό είναι πως ο διαιτητής έδειξε συνολικά 10 κίτρινες κάρτες), ενώ εντυπωσιακή ήταν και η ατμόσφαιρα στις κερκίδες. Για άλλη μία φορά επαληθεύτηκε η φράση «ένας κούκος δεν αρκεί για να έρθει η άνοιξη», αφού ο εξαιρετικός Craig Gordon δεν είχε την απαραίτητη υποστήριξη από τους λοιπούς αμυντικούς για να επιτευχθεί το απαραβίαστο της εστίας. Έτσι, στο 23’ οι Σουηδοί πήραν το προβάδισμα: ο Yoshimar Yotún εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Markus Rosenberg προωθήθηκε από το σημείο του πέναλτι και, με ανάποδη κεφαλιά, νίκησε στον αέρα τον αιφνιδιασμένο Virgil Van Dijk στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους η Celtic πέτυχε τέρμα το οποίο κακώς ακύρωσε ο Σέρβος διαιτητής: ο Stefan Johansen εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, ο Nir Bitton πήδηξε για κεφαλιά τη στιγμή που ο Kári Árnason απέκρουε με το δεξί του χέρι προτεταμένο˙ ο Ισραηλινός κατέβασε την μπάλα και με αριστερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ούτε μέτρησε το τέρμα ούτε καταλόγισε το πέναλτι, αντιθέτως έδειξε επιθετικό φάουλ. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 54’: οι Σουηδοί εκτέλεσαν κόρνερ από τ’ αριστερά, ο ακάλυπτος Felipe Carvalho έπιασε κεφαλιά και ο Dedryck Boyata στην προσπάθειά του ν’ αποκρούσει έσπρωξε την μπάλα στην εστία της ομάδας του. Σε γενικές γραμμές, η Malmö άξιζε την πρόκριση και, αν ο Craig Gordon δεν είχε πραγματοποιήσει αρκετές σωτήριες επεμβάσεις, το σκορ θα ήταν πολύ πιο ευρύ.
Η Celtic αποχαιρετά το Champions League έχοντας δώσει έξι αγώνες: πέτυχε τέσσερις νίκες (3 στο Celtic Park), έφερε μία ισοπαλία (εκτός έδρας) και ηττήθηκε μία (και φαρμακερή) φορά. Πέτυχε 10 τέρματα (τα 6 στο Celtic Park) και δέχτηκε 5 (τα 2 στο Celtic Park) –όλα με τερματοφύλακα τον Craig gordon. Τα 10 τέρματα πέτυχαν οι Leigh Griffiths (3), Nir Bitton (2), Dedryck Boyata (2), Stefan Johansen (2), Charlie Mulgrew (1).







Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Malmö [4-4-2]: Wiland, Tinnerholm, Yotún, Bengtsson (Carvalho da Silva 46’), Árnason, Lewicki, Adu, Rodić (Rakip 82’), Rosenberg, Berget (Mehmeti 93’), Djurdjić. Ο Åge Fridtjof Hareide άφησε στον πάγκο τους Andersson, Vindheim, Molins, Eikrem.
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Van Dijk, Boyata, Mulgrew, Janko, Bitton (Çiftçi 72’), Brown, Armstrong (Commons 46’), Johansen, Forrest (Mackay-Steven 79’), Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Bailly, Izaguirre, Ambrose, Rogić.

Ο Σέρβος διαιτητής Milorad Mažić έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Virgil van Dijk (20’), Vladimir Rodić (38’), Leigh Griffiths (38’), Dedryck Boyata (48’, για φάουλ επί του Jo Inge Berget), Luis Felipe Carvalho da Silva (55’), Nir Bitton (65’, για φάουλ επί του Nikola Đurđić), Anton Tinnerholm (75’, για φάουλ επί του James Forrest), Kris Commons (81’), Stefan Johansen (85’, για φάουλ επί του Anton Tinnerholm), Markus Rosenberg (94’). Κόπηκαν 20.500 εισιτήρια στο Swedbank Stadion της πόλης Malmö. 

Το 1-0 από τον Markus Rosenberg στο 23’


 Η τερατώδης ακύρωση του τέρματος του Nir Bitton στο 42’: εμφανέστατα ο Kári Árnason χρησιμοποιεί το δεξί του χέρι, ενώ ο Ισραηλινός δεν κάνει επιθετικό φάουλ…



Το 2-0 από το αυτογκόλ του Dedryck Boyata στο 54’




Δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί των Σουηδών…


Αισθητή η παρουσία των φίλων της Celtic, βαριά η απογοήτευση που γεύθηκαν…




Αποτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά…




Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου