Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Αμετροέπεια και ξιπασιά…


Ο John Collins υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής (αγωνίστηκε και με τη φανέλα της Celtic από το 1990 έως το 1996) και, πλέον (για δεύτερη χρονιά, φέτος), είναι βοηθός του Ronny Deila στην τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Σκωτίας. Η πρώτη τους χρονιά στην καθοδήγηση της ομάδας δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη, αλλά ούτε και θριαμβευτική: πρωτάθλημα και League Cup στη Σκωτία, απώλεια του Κυπέλλου Σκωτίας, διασυρμός από τις Legia και Maribor (κάθε άλλο παρά υπερομάδες) στο Champions League, μέτρια πορεία στο Europa League –εν ολίγοις, μέσα καλά κι έξω χάλια. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως το τεχνικό δίδυμο της Celtic έχει καβαλήσει το καλάμι, όπως φαίνεται και από τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις τους που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Σκωτίας. Συγκεκριμένα, σε κυριακάτικες εφημερίδες, δημοσιεύθηκαν δηλώσεις του John Collins ότι οι υπόλοιπες ομάδες της Scottish Premiership δεν διαθέτουν αρκετά έξυπνους παίκτες για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τη Celtic. Αν μη τι άλλο, ο ισχυρισμός αυτός αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τις υπόλοιπες ομάδες (οι οποίες δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια της Celtic για την απόκτηση παικτών ή για την οργάνωση υποδομών υψηλού επιπέδου), καθώς και αδικαιολόγητη ύβρη προς όλους τους (εκτός Celtic) ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις εγχώριες διοργανώσεις όλων των Κατηγοριών. Δυστυχώς, τις απόψεις αυτές έδειξε να συμμερίζεται και ο Ronny Deila, ο οποίος κάλυψε πλήρως τον συνεργάτη του˙ σύμφωνα με τον Deila, ο Collins «απλώς επισήμανε το προφανές…», δηλαδή την ποιοτική διαφορά μεταξύ εγχώριων και διεθνών αντιπάλων και πως οι δηλώσεις του δεν είναι υποτιμητικές.
Αναφορικά με αντιδράσεις παραγόντων άλλων ομάδων, υπήρξαν αρκετές δηλώσεις αντίθεσης. Ο τεχνικός της Aberdeen (δηλαδή, της ομάδας που και φέτος αναμένεται να κοντράρει γερά τη Celtic) δήλωσε απογοητευμένος και σημείωσε (πολύ εύστοχα) πως «αν ήταν τόσο εύκολο, η Celtic θα κατακτούσε το treble κάθε χρονιά…», ο Paul Hartley (τεχνικός της Dundee) υπενθύμισε την οικονομική δυσπραγία των υπόλοιπων ομάδων, ενώ ο Jackie McNamara (τεχνικός της Dundee United) τόνισε πως η Celtic απόκτησε προσφάτως τρεις παίκτες (Stuart Armstrong, Gary Mackay-Steven και Nadir Çiftçi) από την ομάδα του. Πάντως, η ανέλπιστη υπεράσπιση ήρθε από τον John Hughes (τεχνικός της Inverness C.T.), ο οποίος δήλωσε πως «η Celtic βρίσκεται μίλια μπροστά από τους αντιπάλους της σε όλους τους τομείς…».
Εμείς, απλώς θα υπενθυμίσουμε πως το τελευταίο treble της Celtic ήταν την περίοδο 2000-2001 (υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Martin O'Neill), ενώ την παρελθούσα χρονιά (πρώτη για τους Ronny Deila και John Collins) οι Κέλτες των πολλών εναλλακτικών επιλογών αποκλείστηκαν από την Inverness C.T. και δεν προχώρησαν στον τελικό του Scottish Cup


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου