Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Celtic - St.Johnstone 3 - 1 [Σάββατο 29.8.2015]


Μετά την αποτυχία στο Champions League, οι Κέλτες επέστρεψαν στην άχαρη πραγματικότητα των σκωτσέζικων διοργανώσεων, και φιλοξένησαν την πάντα επικίνδυνη St.Johnstone. Μέσα σε κλίμα με αρνητική φόρτιση (η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση κυριαρχούσαν στο Celtic Park), η Celtic δέχτηκε την ψυχρολουσία μόλις στο 11’, πάλι από αυτογκόλ του Dedryck Boyata, σε μια φάση κατά την οποία διασύρθηκε σχεδόν όλη η ενδεκάδα: ο Michael O'Halloran προχώρησε εκμεταλλευόμενος την αδικαιολόγητη αδράνεια των Emilio Izaguirre και Gary Mackay-Steven, πραγματοποίησε συρτή σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τους Virgil van Dijk και Craig Gordon, τέλος ο Dedryck Boyata στην προσπάθειά του ν’ αποκρούσει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του –δεύτερη φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Την κατάσταση έφερε σε ισορροπία ο Leigh Griffiths στο 18’, ισοφαρίζοντας με θαυμάσιο αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Με την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Tomas Rogić έδωσε το προβάδισμα στη Celtic, με θαυμάσια ατομική προσπάθεια. Στο 67’ ο Charlie Mulgrew με κοντινή κεφαλιά σφράγισε τη νίκη. Τέλος, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Craig Gordon πραγματοποίησε ασύλληπτη διπλή απόκρουση σε διαδοχικά σουτ των Joe Shaughnessy και Michael O'Halloran. Να σημειωθεί πως ο τερματοφύλακας της Celtic είναι ο κορυφαίος της ομάδας σε κάθε αναμέτρηση, αλλά δεν έχει τη στήριξη των υπόλοιπων αμυντικών˙ σε γενικές γραμμές, η άμυνα της Celtic παραπαίει –γεγονός που αποδεικνύεται και από τα έως τώρα στατιστικά δεδομένα…





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Izaguirre, van Dijk, Boyata, Janko, Bitton (McGregor 87’), Brown (Mulgrew 59’), Commons (Allan 77’), Mackay-Steven, Rogić, Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Bailly, Ambrose, Stokes, Forrest.
St.Johnstone [4-4-2]: Mannus, Mackay, Scobbie, Shaughnessy, Easton, Millar, Davidson (Craig 46’), Wotherspoon, O'Halloran, MacLean (Sutton 68’), Cummins (Kane 81’). Ο Thomas James Wright άφησε στον πάγκο τους Clark, Lappin, McKay, Caddis.

Ο διαιτητής John Beaton δεν έδειξε καμία κάρτα. Κόπηκαν 42.507 εισιτήρια στο Celtic Park.
  
Το 0-1 από το αυτογκόλ του Dedryck Boyata στο 11’


Το 1-1 από τον Leigh Griffiths στο 18’


Το 2-1 από τον Tomas Rogić στο 45’


Ο Scott Brown τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 59’ από τον Charlie Mulgrew


Το 3-1 από τον Charlie Mulgrew στο 67’


Ο Craig Gordon δείχνει τη μεγάλη του κλάση, αποκρούοντας δύο διαδοχικά σουτ (των Joe Shaughnessy και Michael O'Halloran) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.



Χλευαστικό πανό από την Green Brigade, όπου η ομάδα που αποκλείστηκε από τη Malmö χαρακτηρίζεται «ψοφοδεής»…



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής:
Dundee - Inverness C.T.                       1-1
Hamilton – Hearts                                3-2
Motherwell – Kilmarnock                       1-0
Partick Thistle – Aberdeen                   0-2
Ross County - Dundee United                2-1    
Η βαθμολογία [Aberdeen και Hamilton έχουν δώσει από 5 αγώνες]: Celtic 16, Aberdeen 15, Hearts 15, Hamilton 10, Ross County 10, Dundee 8, Motherwell 6, St.Johnstone 5, Dundee United 4, Inverness C.T. 3, Partick Thistle 3, Kilmarnock 2


Πηγές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου