Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Celtic - Inverness C.T. 4 - 2 [Σάββατο 15.8.2015]


Μετά την γκέλα στον αγώνα με την Kilmarnock στο Rugby Park, οι Κέλτες σοβαρεύτηκαν και νίκησαν άνετα την Inverness C.T. με 4-2. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μετά το 70’, όταν και πέτυχαν τα δύο τέρματά τους, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν πολύ δυνατά, και πήραν το προβάδισμα στο 8’: ο Stefan Johansen εκτέλεσε φάουλ, και ο Mikael Lustig με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 12’ οι Κέλτες διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν ο Leigh Griffiths με κοντινή κεφαλιά αξιοποίησε σέντρα του Nir Bitton από τ’ αριστερά. Η πίεση συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν την παραβίαση της εστίας τους σε αρκετές περιπτώσεις. Οι Κέλτες ξεκίνησαν εξίσου ορεξάτοι και το δεύτερο μέρος, και τριπλασίασαν τα τέρματά τους στο 55’ με θαυμάσιο δεξί σουτ του Stuart Armstrong από το ύψος του πέναλτι. Κι ενώ η άμυνα των φιλοξενουμένων παρέπαιε, ο Stuart Armstrong βρήκε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 69’ με δεξί διαγώνιο σουτ. Στο σημείο εκείνο, η Celtic χαλάρωσε, με αποτέλεσμα η Inverness να βγει μπροστά και να πετύχει δύο τέρματα: στο 71’ ο Ryan Christie με αριστερό πλασέ, και στο 78’ ο Dani López με δεξί σουτ εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια και την ασυνεννοησία της κέλτικης άμυνας, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Lustig (Janko 62’), Boyata, van Dijk, Izaguirre, Bitton, Brown (Mulgrew 62’), Mackay-Steven, Johansen, Armstrong (McGregor 70’), Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Bailly, Stokes, Rogić, Forrest.
Inverness C.T. [4-3-3 και 4-1-4-1]: Fôn Williams, Raven, Devine, Draper, Tremarco (López Robles 67’), Tansey, Vigurs (Wedderburn 68’), Polworth (Christie 49’), Horner, Mbuyi-Mutombo, Williams. Ο John Hughes άφησε στον πάγκο τους Esson, Brown, Sutherland.

Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ross Draper (15’, για φάουλ επί του Scott Brown), Carl Tremarco (26’, για φάουλ επί του Gary Mackay-Steven), Scott Brown (47’, για φάουλ επί του Andréa M'Buyi-Mutombo), Leigh Griffiths (72’, για φάουλ επί του Danny Williams), Nir Bitton (79’, για φάουλ επί του Daniel López Robles), Gary Mackay-Steven (85’, για φάουλ επί του Ryan Christie). Κόπηκαν 42.727 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το 1-0 από τον Mikael Lustig στο 8’


Το 2-0 από τον Leigh Griffiths στο 12’


Το 3-0 από τον Stuart Armstrong στο 55’


Το 4-0 από τον Stuart Armstrong στο 69’





   
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής:
DundeeSt.Johnstone                    2-1
Hamilton - Dundee United               4-0
MotherwellAberdeen                   1-2
Partick ThistleKilmarnock            2-2
Ross CountyHearts                       1-2    
Η βαθμολογία [Aberdeen και Hamilton έχουν δώσει από 3 αγώνες]: Hearts 12, Celtic 10, Aberdeen 9, Dundee 7, Hamilton 4, Ross County 4, Dundee United 4, Partick Thistle 3, Motherwell 3, St.Johnstone 2, Inverness C.T. 2, Kilmarnock 2


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου