Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Shakhter Karagandy – Celtic 2 - 0 [Τρίτη 20.08.2013]


Απογοητευτική εμφάνιση και αποθαρρυντικό αποτέλεσμα για τη Celtic, χαρακτήρισαν την πρώτη αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Καζακστάν Shakhter Karagandy. Οι Κέλτες είχαν την κατοχή της μπάλας (περίπου 65%), αλλά αποδείχθηκαν φλύαροι και άκρως αναποτελεσματικοί. Η απώλεια σωρείας ευκαιριών από τη Celtic, σε συνδυασμό με κάποια τραγικά αμυντικά κενά, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να παραβιάσουν δύο φορές την εστία του Fraser Forster και να προβάλουν ως επικρατέστεροι για συμμετοχή στους Ομίλους του Champions League. Αυτά ήταν και τα δύο πρώτα τέρματα που δέχτηκε η Celtic στους αγώνες για την προκριματική φάση του Champions League, ενώ η ομάδα θύμισε το ασύνδετο σκορποχώρι των αγώνων προετοιμασίας στη Γερμανία. Από την άλλη, οι πρωταθλητές Καζακστάν έδειξαν πως είναι μια αξιόμαχη και σκληροτράχηλη ομάδα με παίκτες πεισματάρηδες, και πήραν μια παλικαρίσια νίκη. Στους δύο προηγούμενους γύρους, η Shakhter Karagandy είχε αποκλείσει την πρωταθλήτρια Λευκορωσίας Bate Borisov με δύο νίκες (1-0) και την πρωταθλήτρια Αλβανίας Skënderbeu Korçë (νίκη 3-0 εντός και ήττα 3-2 στην Αλβανία), αποδεικνύοντας ότι δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Επίσης, οι γηπεδούχοι, έχουν ήδη διανύσει τη μισή διαδρομή στο Πρωτάθλημα της χώρας τους, όπου σε 23 αγώνες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με την Astana –μόλις 3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Aktobe. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Astana Arena της πρωτεύουσας Astana, δεδομένου ότι το Shakhtyor Stadium της πόλης Karagandy δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της UEFA. Την πρώτη του εμφάνιση με την αρχική ενδεκάδα έκανε ο νεοαποκτηθείς Ολλανδός Virgil Van Dijk Mikael, ενώ από την αρχή αγωνίστηκαν και οι Mikael Lustig και James Forrest –είχαν αγωνιστεί ως αναπληρωματικοί στην αναμέτρηση με την Aberdeen. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 12’ με κοντινή προβολή του Andrei Finonchenko, μετά από σέντρα του Gediminas Vičius και κεφαλιά του Nikola Vasiljević. Το δεύτερο τέρμα της Shakhter Karagandy σημειώθηκε στο 77’, όταν ο Sergei Khizhnichenko με κοντινή κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Gediminas Vičius. Ο επαναληπτικός αγώνας της επόμενης Τετάρτης στο Celtic Park αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολος, δεδομένου ότι ο Neil Lennon καλείται να παρουσιάσει ένα σύνολο αποτελεσματικό στην επίθεση και χωρίς αυτήν την άθλια αμυντική λειτουργία.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Shakhter Karagandy [5-4-1]: Mokin, Vasiljević, Poryvaev, Ðidić, Simčević, Vičius, Malyi, Finonchenko (Zenkovich 82'), Ghazaryan, Cañas, Khizhnichenko. Ο Viktor Kumykov άφησε στον πάγκο τους Pokatilov, Tarasov, Gabyshev, Baizhanov, Darabayev, Murtazaev.
Celtic [4-4-1-1]: Forster, Izaguirre (Baldé 83'), Van Dijk, Mulgrew, Mouyokolo, Lustig (Matthews 67'), Brown, Commons, Ledley, Forrest, Σαμαράς. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Ambrose, Rogić, Kayal, Stokes.
Ο Τσέχος διαιτητής Pavel Královec έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Steven Mouyokolo (45’, για φάουλ επί του Andrei Finonchenko). Κόπηκαν 20.950 εισιτήρια στο Astana Arena της πρωτεύουσας Astana.  


Η ομάδα της Celtic, όπως παρατάχθηκε στο Astana Arena: όρθιοι (από αριστερά προς δεξιά) οι Virgil van Dijk, Charlie Mulgrew, Steven Mouyokolo, Fraser Forster, Joe Ledley, Emilio Izaguirre, και στην κάτω σειρά οι Mikael Lustig, Scott Brown, Kris Commons, James Forrest, Γιώργος Σαμαράς.


Περίπου 30 φίλοι της Celtic ταξίδεψαν μέχρι το Καζακστάν για να συμπαρασταθούν στην ομάδα


Τόσο ο Kris Commons όσο και ο Γιώργος Σαμαράς προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα


Το 1-0 από τον Andrei Finonchenko στο 12’

Το 2-0 από τον Sergei Khizhnichenko στο 77’


Σφόδρα προβληματισμένος ο Neil Lennon με τα χάλια της ομάδας



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου