Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Celtic – Elfsborg 1 – 0 [Τετάρτη 31.07.2013]

Με το επισφαλές και ρευστό 1-0 επιβλήθηκαν οι Κέλτες της σουηδικής Elfsborg, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στα πλαίσια του τρίτου Προκριματικού Γύρου για το Champions League. Έτσι, οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας θα πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια για να δαμάσουν έναν αξιόμαχο αντίπαλο, αήττητο στην έδρα του (γήπεδο με τεχνητό χλοοτάπητα) από τον Σεπτέμβριο του 2011, ούτως ώστε να περάσουν στα play-offs της διοργάνωσης. Παρά την υπεροχή της, κι έχοντας τον Γιώργο Σαμαρά σε μεγάλα κέφια, η Celtic δυσκολεύθηκε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των πρωταθλητών Σουηδίας, χάνοντας σωρεία σημαντικών ευκαιριών. Ο Neil Lennon εμπιστεύθηκε το σχήμα που νίκησε δύο φορές την Cliftonville, και το μοναδικό τέρμα πέτυχε στο 76’ ο Kris Commons, αξιοποιώντας σέντρα ακριβείας του Emilio Izaguirre. Με την αρχική ενδεκάδα των πρωταθλητών Σουηδίας αγωνίστηκε και ο Mohamed Bangura (ανήκει στη Celtic, αλλά παραχωρήθηκε «δανεικός» στην Elfsborg τον Ιανουάριο), για τη συμμετοχή του οποίου υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις από τον σύλλογο της Γλασκώβης˙ πάντως, ο Jörgen Lennartsson δήλωσε ότι «αυτήν τη χρονιά ο Mohammed είναι δικός μας παίκτης˙ δεν είναι ταξιτζής ή μαραγκός, είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Forster, Izaguirre, Ambrose, Wilson, Lustig, Brown, Commons, Kayal (Ledley 65'), Forrest, Σαμαράς (Mulgrew 85'), Stokes. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Matthews, Mouyokolo, Baldé, Watt
Elfsborg [4-5-1]: Stuhr-Ellegaard, Jönsson, Klarström, Johan Larsson, Svensson, Mobaeck, Hauger, Ishizaki (Jørgensen 85'), Rohdén, Keene (Hult 80'), Bangura (Nilsson 81'). Ο Jörgen Lennartsson άφησε στον πάγκο τους Hassan, Stefan Larsson, Söderberg, Claesson.
Ο Πορτογάλος διαιτητής Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Andreas Klarström (10’, για φάουλ επί του James Forrest), Kris Commons (47’, επειδή θεώρησε «θέατρο» την πτώση του εντός της σουηδικής περιοχής), Stefan Ishizaki (49’, για φάουλ επί του Γιώργου Σαμαρά), Johan Larsson (53’, για φάουλ επί του Γιώργου Σαμαρά), Emilio Izaguirre (55’, για φάουλ επί του Mohamed Bangura), James Keene (65’, για φάουλ επί του Γιώργου Σαμαρά), Γιώργο Σαμαρά και Henning Hauger (68’, λόγω αψιμαχίας μεταξύ τους), Anders Svensson (78’, για φάουλ επί του Γιώργου Σαμαρά). Κόπηκαν 40.153 εισιτήρια στο Celtic Park.

Ο Kris Commons πετυχαίνει με κεφαλιά το νικητήριο τέρμα στο 76’


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4357]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/23432837]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/football/champions-league/2013-2014/celtic-if-elfsborg-623946.html]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου