Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Aberdeen – Celtic 0 - 2 [Σάββατο 17.08.2013]


Στον δεύτερο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες πέτυχαν μια πολύτιμη νίκη με 0-2 επί της Aberdeen στο Pittodrie Stadium. Η αναμέτρηση ήταν μια δυνατή δοκιμή εν όψει του αγώνα της Τρίτης με τη Shakhter Karagandy, για τα play-offs του Champions League Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν φιλότιμα, αλλά η αποβολή του τερματοφύλακα James Langfield (στο 45’, επειδή ανέτρεψε τον Γιώργο Σαμαρά και παραχώρησε το πέναλτι με το οποίο ο Kris Commons άνοιξε το σκορ) άλλαξε άρδην το τοπίο και περιόρισε τις επιλογές του Derek McInnes (ο οποίος αντικατέστησε τον επιθετικό Calvin Zola με τον τερματοφύλακα Nicky Weaver). Ούτως ή άλλως, ο Γιώργος Σαμαράς θα έδινε το προβάδισμα στη Celtic δεδομένου ότι, πριν ανατραπεί, είχε ήδη υπερφαλαγγίσει τόσο τον Russell Anderson όσο και τον James Langfield. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων για ισοφάριση κατέρρευσαν στο 87’, όταν ο James Forrest δέχτηκε θαυμάσια μπαλιά από τον Joe Ledley και, αφού ξέφυγε ταχύτατα από τον Mark Reynolds, πλάσαρε υποδειγματικά τον ανήμπορο ν’ αντιδράσει Nicky Weaver.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Aberdeen [4-4-1-1]: Langfield, Shaughnessy, Anderson (Wylde 73’), Reynolds, Hector, Flood, Hayes, Pawlett (Magennis 56’), Jack, Zola (Weaver 45'), McGinn. Ο Derek John McInnes άφησε στον πάγκο τους Robertson, Low, Murray, Vernon.
Celtic [4-4-1-1]: Forster, Matthews (Lustig 65’), Izaguirre, Ambrose (van Dijk 77’), Mouyokolo, Brown, Ledley, Mulgrew, Kayal (Forrest 77’), Σαμαράς, Commons. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Atajić, McGeouch, Watt.
Ο διαιτητής Calum Murray έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Niall McGinn (35’, για φάουλ επί του Kris Commons), Adam Matthews (41’, για φάουλ επί του Peter Pawlett), Charlie Mulgrew (48’, για φάουλ επί του Russell Anderson), Michael Hector (80’, για φάουλ επί του James Forrest), James Forrest (83’, για φάουλ επί του Gregg Wylde), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον τερματοφύλακα James Langfield (45’, επειδή ανέτρεψε τον Γιώργο Σαμαρά). Κόπηκαν 20.017 εισιτήρια στο Pittodrie Stadium της πόλης Aberdeen.



Ο James Langfield ανατρέπει τον Γιώργο Σαμαρά, αποβάλλεται από τον διαιτητή Calum Murray, ο Kris Commons εκτελεί την ποινή και δίνει το προβάδισμα στη Celtic, στην εκπνοή του πρώτου μέρους.


Το 0-2 από τον James Forrest στο 87’




Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Celtic αντιμετώπισε τη Liverpool σε φιλικό αγώνα στο Δουβλίνο, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής:
Dundee United - Inverness C.T.              0-1
Ross County - Partick Thistle                  1-4
Hearts - Hibernian                                  1-0
Kilmarnock St.Johnstone                      0-0
Motherwell - Aberdeen                           1-3


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής:
Partick Thistle – Hearts                   1-1
Hibernian - Dundee United               1-1
Inverness C.T. – Motherwell             2-0
St.Johnstone - Ross County             4-0
St.Mirren – Kilmarnock                     1-1
Η βαθμολογία [Celtic και St.Mirren έχουν δώσει από 2 αγώνες]: Inverness C.T. 9, St.Johnstone 7, Celtic 6, Aberdeen 6, Partick Thistle 5, Motherwell 3, Kilmarnock 2, Dundee United 2, Hibernian 1, St.Mirren 1, Ross County 0, Hearts -11


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου