Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Celtic - Ross County 2 - 1 [Σάββατο 03.08.2013]


Στον πρώτο τους αγώνα για τη Scottish Premiership 2013-2014, οι Κέλτες πέτυχαν μια αγχώδη νίκη επί της Ross County στο πολυπληθές Celtic Park. Από την αναμέτρηση απουσίασε ο Γιώργος Σαμαράς ο οποίος, στον αγώνα με την Elfsborg για το Champions League, ταλαιπωρήθηκε από τις αλλεπάλληλες κλωτσιές των Σουηδών και ο Neil Lennon ζήτησε να του γίνει προληπτική αξονική τομογραφία. Το ίδιο άτυχος στάθηκε και ο νεοαποκτηθείς Ολλανδός Derk Boerrigter, ο οποίος τραυματίστηκε από κλωτσιά και αντικαταστάθηκε από τον Tony Watt στο 39’. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στο 3’ και πήραν το προβάδισμα με άπιαστο σουτ του Ολλανδού Darren Maatsen. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας ισοφάρισαν στο 28’ με κοντινή προβολή του Anthony Stokes, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθεια του Mikael Lustig. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι γηπεδούχοι συνέχισαν την ασφυκτική πίεση, αλλά οι προσπάθειές τους αποκρούονταν είτε από την πολυπληθή αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων και τον τερματοφύλακα Mark Brown είτε (όπως το σουτ του Kris Commons και η κεφαλιά του Charlie Mulgrew) από τα δοκάρια. Στο 76’ ο διαιτητής William Collum αρνήθηκε να καταλογίσει καταφανές πέναλτι, όταν ο Anthony Stokes «κατεδαφίστηκε» από τον Brian McLean, γεγονός που εξαγρίωσε τον Neil Lennon. Η Celtic λυτρώθηκε στο 87’ με το νικητήριο τέρμα του Anthony Stokes, ο οποίος «χόρεψε» τον Mihael Kovačević και με δεξί σουτ λύγισε για δεύτερη φορά τη σθεναρή αντίσταση του τερματοφύλακα Mark Brown.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Forster, Izaguirre, Ambrose, Mulgrew, Lustig (Matthews 68’), Brown, Boerrigter (Watt 39'), Ledley, Forrest (Kayal 89’), Stokes, Commons. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Baldé, Mouyokolo, McGeouch.
Ross County [5-4-1]: Brown, Kovačević, Gordon, Munro, McLean, Kettlewell, Mićić, Quinn, Maatsen (Cooper 62’), Carey (Saunders 71’), Luckassen (Mustafi 83’). Ο Derek Adams άφησε στον πάγκο τους Fraser, De Leeuw, Ross, Klock.
Ο διαιτητής William Collum έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Stuart Kettlewell. Κόπηκαν 45.705 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το 0-1 από τον Darren Maatsen στο 3’



Το 1-1 από τον Anthony Stokes στο 28’


Ο νεοαποκτηθείς Ολλανδός Derk Boerrigter έδειξε θετικά στοιχεία, αλλά τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 39’


Στο 76’ ο Anthony Stokes «κατεδαφίζεται» από τον Brian McLean, αλλά ο διαιτητής William Collum αρνείται να καταλογίσει το προφανές πέναλτι


Το 2-1 από τον Anthony Stokes στο 87’



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής:
Aberdeen – Kilmarnock                       2-1
Inverness C.T. – St.Mirren                 3-0
Partick Thistle - Dundee United         0-0
St.Johnstone – Hearts                       1-0
Hibernian – Motherwell                      0-1
Η βαθμολογία: Inverness C.T. 3, Aberdeen 3, Celtic 3, Motherwell 3, St.Johnstone 3, Dundee United 1, Partick Thistle 1, Kilmarnock 0, Ross County 0, Hibernian 0, St.Mirren 0, Hearts –15. Η Hearts ξεκίνησε με μείον 15 βαθμούς, λόγω χρεών.



Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4374]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/23474794]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/news/football-stokes-gets-celtics-fire-burning-183133923.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου