Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Elfsborg – Celtic 0 - 0 [Τετάρτη 07.08.2013]





Μετά από ένα αγχώδες ενενηντάλεπτο, οι Κέλτες έφυγαν αλώβητοι από τη Σουηδία και περιμένουν την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθουν τον αντίπαλό τους στη φάση των play-offs για το Champions League. Οι πρωταθλητές Σουηδίας αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι και δυσκόλεψαν τη Celtic, στα πλαίσια του τρίτου Προκριματικού Γύρου. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας θα μπορούσαν να είχαν επιβληθεί από το πρώτο μέρος, αλλά ο Δανός τερματοφύλακας Kevin Stuhr Ellegaard πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πίεσαν για τη νίκη, αλλά τους έλειπε η αποτελεσματικότητα που είχαν στις αναμετρήσεις του προηγούμενου Γύρου. Ο Mohamed Bangura ήταν απειλητικός και προσπάθησε με επιμονή να αποδείξει ότι κακώς η Celtic τον έχει δώσει με καθεστώς δανεισμού, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε αυτός. Σε γενικές γραμμές, οι Σουηδοί φάνηκαν πιο έτοιμοι (έχουν ήδη δώσει 18 αγώνες και βρίσκονται στην έκτη θέση της βαθμολογίας στο Πρωτάθλημα, με 28 βαθμούς), ενώ ο Neil Lennon προσπαθεί να «δέσει» το σύνολο εν όψει πιο δύσκολων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Elfsborg [4-4-1-1]: Stuhr-Ellegaard, Jönsson, Johan Larsson, Mobaeck (Söderberg 33'), Klarström (Elm 84'), Svensson, Hauger (Hedlund 74'), Ishizaki, Rohdén, Keene, Bangura. Ο Jörgen Lennartsson άφησε στον πάγκο τους Hassan, Stefan Larsson, Jørgensen, Claesson.
Celtic [4-4-1-1]: Forster, Izaguirre, Ambrose, Wilson, Mulgrew (Matthews 74'), Lustig, Brown, Commons, Ledley, Forrest, Σαμαράς (Stokes 69'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Mouyokolo, Kayal, Baldé, Watt.
Ο Ρώσος διαιτητής Vladislav Yuryevich Bezborodov έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Anthony Stokes (88’, για φάουλ επί του Tom Söderberg), Simon Hedlund (93’, για φάουλ επί του Scott Brown) και Scott Brown (93’). Κόπηκαν 9.040 εισιτήρια στο Borås Arena της σουηδικής πόλης Borås.



Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/23513157]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4396]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου