Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Celtic – Inverness C.T. 2 – 2 [Σάββατο 24.08.2013]


Στον τρίτο τους αγώνα για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες στραβοπάτησαν και παραχώρησαν ισοπαλία στη σκληροτράχηλη και φιλόδοξη Inverness στο Celtic Park. Παρά το γεγονός ότι οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να αποφύγουν την πρώτη τους ήττα στο Πρωτάθλημα. Πάντως, η ομάδα του Neil Lennon παρουσίασε και πάλι χτυπητές αμυντικές αδυναμίες και δεν έπεισε για το πώς θα μπορέσει να επικρατήσει με διαφορά τριών τερμάτων επί της Shakhter Karagandy το βράδυ της Τετάρτης στα πλαίσια των play-offs του Champions League. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 14’ με θαυμάσιο δεξί σουτ από τον Aaron Doran (έξω από τη μεγάλη περιοχή), που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Fraser Forster. Στο 24’ ο Joe Ledley αντικατέστησε τον τραυματισμένο Beram Kayal, και στο 35’ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με κοντινή κεφαλιά του Richie Foran. Οι Κέλτες αναδιοργανώθηκαν και μείωσαν στο 42’, όταν ο Charlie Mulgrew με πλασαριστό σουτ από το σημείο του πέναλτι αξιοποίησε συρτή σέντρα του Emilio Izaguirre. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι (μάλλον δικαιολογημένα) όταν ο Virgil Van Dijk έσπρωξε με τον δεξί αγκώνα κι έριξε τον Aaron Doran ο οποίος εφορμούσε προς την εστία του Fraser Forster. Η τελευταία λέξη ανήκε στον Adam Matthews, ο οποίος «χόρεψε» την άμυνα της Inverness και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Dean Brill στο 82’.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Forster, Matthews, Izaguirre, Ambrose, van Dijk (Lustig 76'), Brown, Rogić (Atajić 80'), Mulgrew, Kayal (Ledley 24'), Baldé, Watt. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Mouyokolo, McGeouch, Henderson.
Inverness Caledonian Thistle [4-4-1-1]: Brill, Raven, Shinnie, Warren, Meekings, Vincent, Draper, Foran, Doran (Watkins 83'), Ross, McKay, (Agdestein 84'). Ο Terry Ian Butcher άφησε στον πάγκο τους Esson, Devine, Greenhalgh, Williams, Polworth.
Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Amido Baldé (60’) και David Raven (63’). Κόπηκαν 45.160 εισιτήρια στο Celtic Park.


Το 2-2 από τον Adam Matthews στο 82’



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής:
Dundee United - St.Johnstone          4 - 0
Hearts - Aberdeen                            2 - 1
Kilmarnock - Hibernian                      1 - 2
Motherwell - Partick Thistle             1 - 0
Ross CountySt.Mirren                   3 - 0
Η βαθμολογία [Celtic και St.Mirren έχουν δώσει από 3 αγώνες]: Inverness C.T. 10, Celtic 7, St.Johnstone 7, Aberdeen 6, Motherwell 6, Dundee United 5, Partick Thistle 5, Hibernian 4, Ross County 3, Kilmarnock 2, St.Mirren 1, Hearts –8.


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4469]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/23737036]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου