Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Dundee United - Celtic 2 - 2 [Κυριακή 04.11.2012]

Φαίνεται πως η συμμετοχή της Celtic στο φετινό Champions League θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιες ομάδες (οι οποίες έως τώρα βρίσκονταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας) να έχουν υψηλές βλέψεις. Έτσι, καθώς οι Κέλτες πέταξαν άλλους δύο σίγουρους βαθμούς, η Hibernian βρήκε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή (με έναν αγώνα περισσότερο από τη Celtic), ενώ σε πολύ μικρή απόσταση συνωστίζονται οι Inverness, Aberdeen και St Johnstone. Στο Tannadice Park, η Celtic έδειξε την ίδια χαλάρωση και απροσεξία όπως και στην εκπνοή των δύο σαρανταπεντάλεπτων στη Βαρκελώνη και το πλήρωσε ακριβά. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με τρεις αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που σύντριψε τη St Johnstone (5-0 στην προημιτελική φάση του League Cup, το βράδυ της Τρίτης), προφανώς για να έχει κάποιους παίκτες ξεκούραστους εν όψει της αναμέτρησης με την Barcelona: οι Adam Matthews, Thomas Rogne και Charlie Mulgrew ξεκίνησαν αντί των Mikael Lustig, Efe Ambrose και Gary Hooper. Παρεμπιπτόντως, ο Νορβηγός Thomas Rogne που είχε να ξεκινήσει ως βασικός από τις 25 Σεπτεμβρίου 2012 (στο 4-1 επί της Raith Rovers για το Scottish Communities League Cup), τραυματίστηκε σε εναέρια μονομαχία και αντικαταστάθηκε στο 20’ από τον Efetobore Ambrose. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και χάθηκαν ευκαιρίες από αμφότερες τις πλευρές. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, η άμυνα της Celtic παρουσίασε σοβαρά κενά αλλά οι επιθετικοί της Dundee United αστόχησαν προ ανυπεράσπιστης εστίας. Στο 69’ οι Κέλτες πήραν το προβάδισμα με τέρμα του Nicolás Ladislao Fedor Flores "Miku": η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Efetobore Ambrose από το κέντρο του γηπέδου προς τον Victor Wanyama˙ ο Κενυάτης τροφοδότησε τον Tony Watt κι εκείνος τον Miku, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά τον Radosław Cierzniak πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Celtic. Στο 80’ οι πρωταθλητές Σκωτίας διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Tony Watt ο οποίος, αφού εκμεταλλεύθηκε λανθασμένη μπαλιά της αντίπαλης άμυνας, προχώρησε προς τη μεγάλη περιοχή της Dundee United και «χόρεψε» τον John Rankin πριν κεραυνοβολήσει τον τερματοφύλακα Radosław Cierzniak. Στο 89’ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 με τον Gary Mackay-Steven: ο Rudolf Skácel επιχείρησε σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Kelvin Wilson απέκρουσε με υπερένταση και στην επαναφορά της μπάλας ο Gary Mackay-Steven «εκτέλεσε» τον Fraser Forster με υπέροχο βολέ. Η κατάρρευση για τη Celtic ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με αυτογκόλ του Efe Ambrose: ο Barry Douglas επιχείρησε σέντρα από τα’ αριστερά και ο Νιγηριανός αμυντικός πήδησε ψηλά για ν’ απομακρύνει με κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Fraser Forster –στερώντας από τους Κέλτες δύο πολύτιμους βαθμούς.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Dundee United [4-4-1-1]: Cierzniak, Dillon, Douglas, Gunning, Watson, Flood, Rankin, Ryan (Mackay-Steven 64'), Armstrong (Skácel 74'), Russell (Millar 94'), Daly. Ο Peter Houston άφησε στον πάγκο τους Banks, McLean, Gardyne, Dow.
Celtic [4-4-2]: Forster, Matthews, Izaguirre (Miku 49'), Wilson, Mulgrew, Rogne (Ambrose 20'), Brown, Commons (McCourt 82'), Ledley, Wanyama, Watt. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Lustig, Kayal, Ibrahim.
Ο διαιτητής Willie Collum έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Emilio Izaguirre (36’), Victor Wanyama (56’), Nicolas Fedor Miku (71’), Scott Brown (79’), Tony Watt (81’). Κόπηκαν 10.521 εισιτήρια στο Tannadice Park της πόλης Dundee.

Ο Thomas Rogne ξεκίνησε βασικός μετά από καιρό, αλλά στάθηκε άτυχος: τραυματίστηκε και αποχώρησε μετά από 20 λεπτά.


 Ο Emilio Izaguirre τραυματισμένος στο έδαφος, μετά από στραβοπάτημα. Αντικαταστάθηκε στο 49’ από τον Miku.


 
Το 0-1 από τον Nicolás Ladislao Fedor Flores "Miku" στο 69’


Ο Anthony Watt πανηγυρίζει για το 0-2 που μόλις έχει πετύχει ο ίδιος στο 80’
Οι γηπεδούχοι πανηγυρίζουν για το 1-2 στο 89’

Αυτοκτονία για τους Κέλτες στο 93’ από το αυτογκόλ του Efetobore Ambrose


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής:
Dundee – Hearts                           1-0
Hibernian - St Mirren                   2-1
Kilmarnock - Inverness C.T.           1-2
Ross County - Aberdeen                2-1
St Johnstone – Motherwell           1-3
Η βαθμολογία [Celtic και Motherwell έχουν δώσει από 11 αγώνες, ενώ η Dundee United έχει δώσει 10 αγώνες]: Celtic 21, Hibernian 21, Inverness C.T. 18, Aberdeen 18, St Johnstone 18, Motherwell 16, Kilmarnock 15, Ross County 15, Hearts 13, Dundee United 13, St Mirren 12, Dundee 7.


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20114090]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3295]
The Telegraph [http://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/scottish-premier/9654207/Dundee-United-2-Celtic-2-match-report.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου