Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Benfica - Celtic 2 - 1 [Τρίτη 20.11.2012]

 
Η κακή εμφάνιση σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη στην άμυνα και την ακίνδυνη (σε γενικές γραμμές) επίθεση, οδήγησαν τους Κέλτες στην ήττα –σε έναν αποφασιστικής σημασίας αγώνα για την πρόκριση στη φάση των 16 του Champions League. Πάντως, η ήττα της Σπαρτάκ μέσα στη Μόσχα από την Barcelona εξασφαλίζει στη Celtic την ευρωπαϊκή συνέχεια -έστω και στο Europa League. Έτσι, στις 5 Δεκεμβρίου 2012, οπότε και λαμβάνει χώρα η τελευταία αγωνιστική του 7ου Ομίλου, η Celtic χρειάζεται μόνο νίκη επί της παντελώς αδιάφορης (βαθμολογικώς) Σπαρτάκ, τη στιγμή που η Benfica φιλοξενείται στο Camp Nou της Βαρκελώνης –σε περίπτωση ισοβαθμίας, προκρίνεται η Benfica. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την κατοχή της μπάλας σε συντριπτικό ποσοστό και θα μπορούσαν να είχαν επιτύχει ευρύτερη νίκη, αλλά ο Fraser Forster βρέθηκε και πάλι σε πολύ καλή μέρα. Ο Neil Lennon πραγματοποίησε τρεις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, σε σχέση με την ομάδα που νίκησε την Aberdeen: Scott Brown, Joe Ledley και Gary Hooper (επέστρεψε μετά την αποθεραπεία) ξεκίνησαν αντί των Beram Kayal, Kris Commons και Tony Watt –οι οποίοι αγωνίστηκαν στο δεύτερο μέρος. Η Benfica (μια ομάδα με πολλούς Βραζιλιάνους και Αργεντινούς στη σύνθεσή της) ξεκίνησε πολύ επιθετικά και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 7’ με τον Ola John: μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια απόκρουσης του Adam Matthews, ο Eduardo Salvio απέφυγε τον Kelvin Wilson κι έβγαλε σέντρα προς τη μεγάλη περιοχή της Celtic, ο Scott Brown μπερδεύτηκε και ο Óscar Cardozo τροφοδότησε τον Ola John ο οποίος με δυνατό σουτ σημείωσε το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά οι πρωταθλητές Σκωτίας κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην πρώτη τους ουσιαστική επίθεση: στο 32’ ο Charlie Mulgrew εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα κατευθύνθηκε προς το δεύτερο δοκάρι και ο αφύλακτος Γιώργος Σαμαράς πέτυχε το 1-1 με κοντινή κεφαλιά. Στο 71’ η πίεση των Πορτογάλων απέδωσε καρπούς: ο Nemanja Matić έβγαλε σέντρα προς τη μεγάλη περιοχή της Celtic, ο Ânderson Luís da Silva "Luisão" τροφοδότησε με κεφαλιά τον Ezequiel Garay και ο Αργεντινός αμυντικός «εκτέλεσε» από κοντά τον Fraser Forster.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Benfica [4-2-3-1]: Artur Moraes, Luís da Silva "Luisão", Garay, Melgarejo, Ola John, Matić (Pereira 77'), Almeida, Pérez, Cardozo, Lima (Gaitán 75'), Eduardo Salvio (Jardel 91'). Ο Jorge Fernando Pinheiro Jesus άφησε στον πάγκο τους Paulo Lopes, Bruno César, Manuel Agudo Durán "Nolito", Rodrigo Moreno.
Celtic [4-4-2]: Forster, Matthews, Ambrose, Wilson, Mulgrew (Kayal 46'), Lustig, Brown (Commons 63'), Ledley (Watt 79'), Wanyama, Σαμαράς, Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, McCourt, Miku, Nouioui.
Ο Ούγγρος διαιτητής Viktor Kassai έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γιώργο Σαμαρά (38’), Joe Ledley (49’), Lorenzo Melgarejo (77’), Victor Wanyama (85’), Andre Almeida (91’). Κόπηκαν 47.065 εισιτήρια στο Estádio da Luz της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Το 1-0 από τον Ola John στο 7’

Το 1-1 από τον Γιώργο Σαμαρά στο 32’


Το 2-1 από τον Ezequiel Garay στο 71’

Απογοήτευση για τους Κέλτες…



Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20308135]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3381]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου