Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Celtic - St Johnstone 1 - 1 [Κυριακή 11.11.2012]

Όπως έχουμε ξαναπεί, η συμμετοχή στο φετινό Champions League φαίνεται πως είναι η βασική πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές της Celtic, με αποτέλεσμα οι σκωτσέζικες διοργανώσεις να είναι περισσότερο προσιτές και πρόσφορες για διακρίσεις για τις υπόλοιπες ομάδες. Έτσι, οι σχετικά άκεφοι κι εξαντλημένοι (από την υπερπροσπάθεια της περασμένης Τετάρτης απέναντι στην Barcelona) Κέλτες, παραχώρησαν ισοπαλία στη St Johnstone –δίνοντας την ευκαιρία στη Hibernian (νίκησε 2-1 την Dundee United) να μείνει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Πάντως, η Celtic έχει να δώσει έναν αγώνα ακόμη (στις 12 Δεκεμβρίου στο Celtic Park, με αντίπαλο την Dundee United) για να συμπληρώσει τις ίδιες αναμετρήσεις με τους αντιπάλους της. Ο Neil Lennon έκανε μόνο μία αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα, σε σχέση με την ομάδα που υπέταξε την Barcelona: ο Scott Brown επανήλθε στη θέση του Mikael Lustig, ο οποίος είδε τον αγώνα από τον πάγκο. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και όλα έδειχναν πως θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Οι Κέλτες προηγήθηκαν στο 51’ με τον Tony Watt, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον "Miku" με την έναρξη του δεύτερου μέρους: ο Charlie Mulgrew έβγαλε θαυμάσια μπαλιά από το κέντρο του γηπέδου προς την αντίπαλη μεγάλη περιοχή και ο νεαρός επιθετικός πρόλαβε (με εναέρια προβολή) την έξοδο του τερματοφύλακα Alan Mannus, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενουμένων –ενώ ο Frazer Wright την έβγαλε αφού είχε περάσει τη γραμμή. Πάντως, οι «Άγιοι» δεν τα παράτησαν, πίεσαν για την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 77’ με τον Nigel Hasselbaink: μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε με περιπετειώδη τρόπο στον Ολλανδό επιθετικό, ο οποίος με άψογη κίνηση γύρισε το σώμα του και αφού «άδειασε» τον Adam Matthews πλάσαρε τον αιφνιδιασμένο Fraser Forster για το τελικό 1-1.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Forster, Matthews, Ambrose (McGeouch 84'), Wilson, Mulgrew, Brown, Commons, Ledley (Kayal 70'), Wanyama, Miku (Watt 46'), Σαμαράς. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Lustig, McCourt, Ibrahim.
St Johnstone [4-4-2]: Mannus, MacKay, Callum Davidson, Wright, McCracken (Miller 6'), Millar, Murray Davidson, Craig, Robertson (Tadé 71'), Hasselbaink (Vine 84'), MacLean. Ο Stephen Martin Lomas άφησε στον πάγκο τους Tuffey, Caddis, Tobin, Kane.
Ο διαιτητής Iain Brines έδειξε μόνο μία φορά την κίτρινη κάρτα, στον Murray Davidson (54’).
Το 1-0 από τον Tony Watt στο 51’

Το 1-1 από τον Nigel Hasselbaink στο 77’

Δυνατή μονομαχία μεταξύ Scott Brown και Christopher Millar

Ένταση και αγωνία για τους Stephen Lomas και Neil Lennon


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής:
Hibernian – Dundee United                   2-1
Inverness C.T. – Hearts                        1-1
Kilmarnock – Ross County                     3-0
Motherwell – Dundee                            1-1
St Mirren – Aberdeen                          1-4
Η βαθμολογία [Celtic και Dundee United έχουν δώσει από 12 αγώνες]: Hibernian 24, Celtic 22, Aberdeen 21, Inverness C.T. 19, St Johnstone 19, Kilmarnock 18, Motherwell 17, Dundee United 16, Ross County 15, Hearts 14, St Mirren 12, Dundee 8.

Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20196378]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3343]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου