Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Celtic - St Johnstone 5 - 0 [Τρίτη 30.10.2012]

Οι φωνές του Neil Lennon έπιασαν τόπο και οι Κέλτες επιστράτευσαν φιλότιμο και πείσμα, ισοπεδώνοντας τη St Johnstone και περνώντας πανηγυρικά στην ημιτελική φάση του Scottish Communities League Cup. Αυτήν τη φορά, η απόδοση των παικτών της Celtic ήταν υψηλού επιπέδου και η υπεροχή τους συντριπτική –κάτι που αποδεικνύεται και από το 68% κατοχής της μπάλας. Πάντως, μόνο 15.000 θεατές παρακολούθησαν από κοντά την άνετη πρόκριση και το hat-trick του Kris Commons. Ο Neil Lennon έκανε και πάλι αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, σε σχέση με την ομάδα που ηττήθηκε από την Kilmarnock: οι Scott Brown, Victor Wanyama, Mikael Lustig, Gary Hooper και Anthony Watt, ξεκίνησαν αντί των Miku, Beram Kayal, James Forrest, Adam Matthews, και Charlie Mulgrew –οι δύο τελευταίοι έπαιξαν ως αναπληρωματικοί.


Το 1-0 από τον Kris Commons στο 28’: μετά από μπαλιά του Mikael Lustig, ο Σκωτσέζος διεθνής μέσος πραγματοποίησε σουτ προς την εστία των φιλοξενουμένων, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Liam Craig και κατέληξε στα δίχτυα του Alan Mannus.

Το 2-0 από τον Kris Commons στο 32’

 Το 3-0 από τον Gary Hooper στο 38’

Το 4-0 στο 57’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Kris Commons.
Είχε προηγηθεί ανατροπή του Tony Watt από τον Steven Anderson.


Το 5-0 από τον Charlie Mulgrew στο 61’, μετά από μπαλιά του Mikael Lustig.

Απαρηγόρητος ο Alan Mannus

Εμφανώς ικανοποιημένος ο Neil Lennon


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic: Forster, Izaguirre, Ambrose (McCourt 70'), Wilson, Lustig, Brown (Matthews 64'), Commons, Ledley, Wanyama, Watt, Hooper (Mulgrew 46'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska και Kayal.
St Johnstone: Mannus, MacKay, Anderson, McCracken, Miller, Millar, Murray Davidson (Robertson 64'), Craig, Moon, Tadé (Hasselbaink 74'), Vine (MacLean 46'). Ο Stephen Lomas άφησε στον πάγκο τους Tuffey και Scobbie.
Ο διαιτητής Bobby Madden έδειξε την κίτρινη κάρτα στους David MacKay (33’), Tony Watt (49’), Efe Ambrose (50’), Steven Anderson (56’), Gary Miller (82’), Nigel Hasselbaink (87’) και Mikael Lustig (87’). Κόπηκαν 14.399 εισιτήρια στο Celtic Park.


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης του Scottish Communities League Cup:
Aberdeen Mirren                             2-2 [2-4 on penalties] 
Dundee United – Hearts                         1-1  [4-5 on penalties]
Rangers – Inverness C.T.                    0-3

Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20053650]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3280]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/news/scottish-football-commons-treble-inspires-celtic-cup-220825320.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου