Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Aberdeen - Celtic 0 - 2 [Σάββατο 17.11.2012]

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Celtic πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης στην έδρα της Aberdeen και, σε συνδυασμό με την ήττα της Hibernian από την ουραγό Dundee (οι ελπίδες της οποίας αναπτερώθηκαν μετά την παλικαρίσια νίκη), και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Scottish Premier League. Οι Κέλτες είχαν την υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δυσκολεύτηκαν να επιβληθούν –προφανώς, είχαν τη σκέψη τους στην κρίσιμη αναμέτρηση της Τρίτης στη Λισσαβώνα, απέναντι στην Benfica για το Champions League. Τη λύση έδωσε ο Lassad Hassen Nouioui, μόλις τέσσερα λεπτά αφότου αντικατέστησε τον Kristian Commons: στο 73’ ο Victor Wanyama επιχείρησε πολύ δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του James Langfield και στην επαναφορά της ο Τυνήσιος επιθετικός την έστειλε στα αφύλαχτα δίχτυα –σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Celtic. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Charlie Mulgrew εδραίωσε τη νίκη των πρωταθλητών Σκωτίας: ο Γιώργος Σαμαράς έβγαλε σέντρα από τα’ αριστερά (αφού, πρώτα, ταλαιπώρησε τον Russell Anderson) και ο κεντρικός οπισθοφύλακας των φιλοξενουμένων έπιασε αριστερό βολέ (αφήνοντας ταυτόχρονα το σώμα του να πέσει), σημειώνοντας το τελικό 0-2.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Aberdeen [3-4-3]: Langfield, Anderson, Considine, Reynolds, Rae (Robertson 46'), Clark, McGinn, Hayes (Fallon 78'), Osbourne, Fraser (Vernon 64'), Magennis. Ο Craig Brown άφησε στον πάγκο τους Brown, Shaughnessy, Masson, Smith.
Celtic [4-3-1-2]: Forster, Matthews, Ambrose, Wilson, Mulgrew, Lustig, Commons (Lassad Nouioui 69'), Kayal, Wanyama, Σαμαράς (McGeouch 80'), Watt. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Chalmers, McCourt, Atajic, Ibrahim.
Ο διαιτητής Craig Thomson δεν έδειξε ούτε μία κάρτα. Κόπηκαν 18.083 εισιτήρια στο Pittodrie Stadium της πόλης Aberdeen.
Το 0-1 από τον Lassad Hassen Nouioui στο 73'

Το 0-2 από τον Charlie Mulgrew στο 77’


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής (Dundee United και Celtic έχουν δώσει από 13 αγώνες):
Dundee UnitedKilmarnock          3-3
DundeeHibernian                       3-1
Hearts – St Mirren                       1-0
St Johnstone – Ross County          1-1
Inverness C.T. – Motherwell          1-5
Η βαθμολογία: Celtic 25, Hibernian 24, Aberdeen 21, Motherwell 20, St Johnstone 20, Inverness C.T. 19, Kilmarnock 19, Hearts 17, Dundee United 17, Ross County 16, St Mirren 12, Dundee 11


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20278341]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3367]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου