Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

St Mirren – Celtic 0 - 5 [Σάββατο 20.10.2012]

Απολύτως θετική εξέλιξη είχε για τη Celtic η τελική δοκιμασία πριν από την εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση της Τρίτης απέναντι στην πανίσχυρη Barcelona. Οι Κέλτες πέρασαν με ορμή από την πόλη Paisley, συντρίβοντας τη St Mirren με 0-5 –ξεπλένοντας, έτσι, την ντροπή της ήττας (4-0) στο ίδιο γήπεδο, στις 24 Μαρτίου 2010, αποτέλεσμα που είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση του Tony Mowbray από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με πέντε αλλαγές σε σχέση με εκείνη που νίκησε την Hearts: Adam Matthews, Beram Kayal, Joe Ledley, Lassad Nouioui και Anthony Watt, αντί των Mikael Lustig, Emilio Izaguirre, Γιώργου Σαμαρά και των τραυματιών James Forrest και Kris Commons. Επίσης, έκανε και μια εσωτερική αλλαγή, τοποθετώντας τον Gary Hooper πίσω από τους Lassad Nouioui και Watt –παρ’ όλα αυτά, βρήκε πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έτσι, στο 15’. Ο Beram Kayal τροφοδότησε τον Lassad Nouioui, ο Τυνήσιος επιθετικός έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο αφύλακτος Gary Hooper προώθησε (εν κινήσει και από πολύ κοντά) την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Craig Samson. Το 0-2 σημείωσε στο 18’ ο Efetobore Ambrose: ο Charlie Mulgrew εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα γλίστρησε από την αγκαλιά του τερματοφύλακα Craig Samson (στη φάση αυτή, η άμυνα των γηπεδούχων αποδιοργανώθηκε πλήρως, αφού οι Victor Wanyama και Beram Kayal βρίσκονταν αφύλακτοι μπροστά από την εστία) και ο δραστήριος Νιγηριανός που καιροφυλακτούσε απλώς κλώτσησε την μπάλα προς το εσωτερικό της εστίας των γηπεδούχων –πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τη Celtic. Στο 32’ οι Κέλτες τριπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Victor Wanyama: ο Adam Matthews εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά στέλνοντας την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της St Mirren, ο Paul Dummett δεν κατάφερε να την απομακρύνει και ο Κενυάτης μέσος δε δυσκολεύτηκε να παραβιάσει την εστία του Craig Samson, με δυνατό σουτ, για τρίτη φορά. Στο 38’, πάλι ο Victor Wanyama σημείωσε το 0-4, με άπιαστο δεξί βολέ (αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή) που κρέμασε τον Craig Samson. Το τελικό 0-5 πέτυχε ο Anthony Watt στο 86’: ο Emilio Izaguirre έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά και ο νεαρός επιθετικός έστειλε, με δυνατή καρφωτή κεφαλιά, την μπάλα στα δίχτυα της St Mirren για πέμπτη φορά.
Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
St Mirren [4-4-2]:Samson, van Zanten, Dummett, Mair, McAusland, Barron (Imrie 46'), Goodwin (McGinn 78’), Carey, Mclean, Thompson, Guy. Ο Danny Lennon άφησε στον πάγκο τους Smith, Robertson, Teale, Parkin, Smith.
Celtic [4-4-2]: Forster, Matthews (Lustig 75’), Ambrose, Wilson (Izaguirre 46'), Mulgrew, Ledley, Kayal, Wanyama, Lassad Nouioui (Nicolás Fedor Miku 57’), Watt, Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Rogne, McCourt, Ibrahim.
Ο διαιτητής Calum Murray έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Lee Mair (17’), Marc McAusland (35’) και Victor Wanyama (69’). Κόπηκαν 6.008 εισιτήρια στο St Mirren Park της πόλης Paisley.

Το 0-1 από τον Gary Hooper στο 15’
 
Το 0-2 από τον Efetobore Ambrose. Το πρώτο τέρμα του Νιγηριανού αμυντικού προκάλεσε και τους ανάλογους πανηγυρισμούς.

 Το 0-3 από τον Victor Wanyama στο 32’

 Ο Victor Wanyama ετοιμάζεται να σουτάρει για το 0-4
 
Το 0-5 από τον Anthony Watt στο 86'

Ο Neil Lennon πανηγυρίζει με τους συνεργάτες του και «παρηγορεί» τον συνεπώνυμό του Danny


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Dundee United – Aberdeen          1-1
Ross County – Hibernian              3-2
St Johnstone – Kilmarnock          2-1
Dundee – Inverness C.T.              1-4
Hearts – Motherwell                   1-0

Η βαθμολογία [σε παρένθεση, οι αγώνες που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (9) 20, St Johnstone (10) 17, Aberdeen (10) 15, Hibernian (10) 15, Inverness C.T. (10) 14, Motherwell (9) 13, Kilmarnock (10) 12, St Mirren (10) 12, Hearts (10) 12, Ross County (10) 11, Dundee United (8) 9, Dundee (10) 4.


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19939572]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3226]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/news/spl-five-star-celtic-crush-saints-134548175.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου