Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Celtic - Hearts 1- 0 [Κυριακή 07.10.2012]

Δύσκολη αλλά παλικαρίσια νίκη πέτυχαν οι Κέλτες επί της Hearts, στον όγδοο αγώνα τους για τη φετινή Scottish Premier League. Από την αρχική ενδεκάδα της Celtic απουσίασε ο αρχηγός Scott Brown (τραυματίστηκε στον αγώνα της Μόσχας), τη θέση του οποίου πήρε ο James Forrest. Στο 34’ ο Γιώργος Σαμαράς πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης: ο Kris Commons έβγαλε μπαλιά ακριβείας για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό και εκείνος, αφού προχώρησε μέσα στη μεγάλη περιοχή, ξέφυγε από την επιτήρηση του Andrew Webster και δε δυσκολεύτηκε να «εκτελέσει» τον Φινλανδό τερματοφύλακα Peter Enckelman. Νωρίτερα, ο Γιώργος Σαμαράς έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας, με εν κινήσει σουτ μετά από σέντρα του Emilio Izaguirre. Από την άλλη, οι φιλοξενούνενοι έχασαν μια σπάνια ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Andrew Driver έκλεψε την μπάλα από τον Kelvin Wilson στη γραμμή του άουτ, έβγαλε ιδανική σέντρα για τον Callum Paterson μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο νεαρός επιθετικός της ομάδας του Εδιμβούργου αστόχησε μπροστά σε μια σχεδόν αφύλακτη εστία –αφού ο Fraser Forster βρισκόταν εκτός θέσης. Στο 14’ οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν την πρώτη τους (αναγκαστική) αλλαγή, όταν ο τερματοφύλακας James MacDonald τραυματίστηκε σε διεκδίκηση της μπάλας με τους Charlie Mulgrew και Andrew Webster (είχε προηγηθεί σέντρα του Emilio Izaguirre) και αντικαταστάθηκε από τον Peter Enckelman. Συνοψίζοντας, πρέπει να τονίσουμε ότι και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές για τέρματα και ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τέλος, να επισημάνουμε πως οι Κέλτες αγωνίστηκαν φορώντας τη λευκή φανέλα (με τον κέλτικο σταυρό) της πρώτης ομάδας του 1888.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]:Forster, Izaguirre, Ambrose, Wilson, Mulgrew (Ledley 32'), Lustig (Miku 79'), Commons, Forrest, Wanyama, Σαμαράς, Hooper (Kayal 70'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, McCourt, McGeouch, Lassad Nouioui.
Heart of Midlothian [4-2-3-1]: MacDonald (Enckelman 14'), Grainger, McGowan, Barr, Webster, Žaliūkas, Paterson, (Sutton 53'), Stevenson, Taouil, Driver, Novikovas (Robinson 74'). Ο John McGlynn άφησε στον πάγκο τους McHattie, McGowan, Smith, Carrick.
Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Kelvin Wilson (25’), Marius Zaliukas (στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους) και Andrew Driver (στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους). Κόπηκαν 46.204 εισιτήρια στο Celtic Park.
Ο James MacDonald μεταφέρεται τραυματισμένος εκτός αγωνιστικού χώρου στο 14’

 
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, από τον Γιώργο Σαμαρά στο 34’


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ένατης ημέρας [Celtic και Motherwell έχουν δώσει από 8 αγώνες, ενώ η Dundee United έχει δώσει 7 αγώνες]:
Inverness C.T. – Ross County          3-1
Hibernian – Dundee                        3-0
Kilmarnock – Aberdeen                   1-3
St Johnstone – St Mirren              2-1
Motherwell – Dundee United    αναβλήθηκε, λόγω διακοπής ρεύματος
Η βαθμολογία: Celtic 17, Hibernian 15, Aberdeen 14, St Johnstone 14, Motherwell 13, Kilmarnock 12, St Mirren 12, Inverness C.T. 11, Hearts 9, Ross County 8, Dundee United 8, Dundee 4



Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19776331]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3180]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/news/samaras-sees-hearts-142804414.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου