Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Спартак Москва - Celtic 2 - 3 [Τρίτη 02.10.2012]

Οι Κέλτες άλωσαν τη Μόσχα, παίζοντας ανοιχτά για τη νίκη, χωρίς να κλειστούν στην άμυνα και να επιδιώξουν την ισοπαλία ή μια αξιοπρεπή ήττα. Στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής του έβδομου ομίλου για το Champions League, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η Celtic έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης, παίζοντας με επιμονή και αποφασιστικότητα από την αρχή έως το τελικό σφύριγμα. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα που νίκησε τη Motherwell, με μόνη αλλαγή την εξαρχής παρουσία του Γιώργου Σαμαρά αντί του James Forrest. Η Celtic προηγήθηκε στο 12’ με τον Gary Hooper: ο Victor Wanyama έκλεψε την μπάλα από τον Kim Källström στο κέντρο του γηπέδου και τροφοδότησε τον Mikael Lustig, ο Σουηδός έβγαλε συρτή σέντρα προς τη μεγάλη περιοχή των Ρώσων και ο Gary Hooper πετάχτηκε ανάμεσα στους Juan Insaurralde και Dmitri Kombarov για να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Sergei Pesyakov. Στο 24’ ο Γιώργος Σαμαράς έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά, ο Gary Hooper ξέφυγε από την επιτήρηση του Juan Insaurralde κι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην αριστερή γωνία του Sergei Pesyakov –αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, επειδή ο σκόρερ υποδείχτηκε σε οριακή θέση offside. Οι Ρώσοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι Κέλτες συνέχισαν να πιέζουν και μόνο στο 41’ κατάφεραν οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν: ο Demy De Zeeuw βρήκε με μπαλιά ακριβείας από το κέντρο του γηπέδου τον Ari (ο οποίος βρισκόταν εντός της μεγάλης περιοχής), εκείνος τροφοδότησε τον Emmanuel Emenike που βρισκόταν αριστερά του και ο Νιγηριανός επιθετικός δε δυσκολεύτηκε από κοντά να στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Fraser Forster. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 48': ο Ari έκανε μακρινό και δυνατό σουτ, ο Fraser Forster απέκρουσε ασθενώς στη δεξιά του γωνία και ο Demy De Zeeuw που πήρε την μπάλα τροφοδότησε τον Emmanuel Emenike ο οποίος από κοντά σημείωσε το 2-1. Στο 63’ ο Gary Hooper προέλασε προς την εστία των γηπεδούχων και, λίγο πριν βρεθεί μόνος απέναντι στον Ρώσο τερματοφύλακα και σε θέση βολής, ανατράπηκε από τον Juan Manuel Insaurralde –ο οποίος δέχτηκε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή. Οι Κέλτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 71’ πέτυχαν την ισοφάριση: ο Charlie Mulgrew έβγαλε σέντρα από τα’ αριστερά και βρήκε τον Gary Hooper μέσα στην μεγάλη περιοχή˙ ο Άγγλος επιθετικός τροφοδότησε τον νεοεισερχόμενο James Forrest (ένα λεπτό νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Victor Wanyama), του οποίου το σουτ προς την εστία απέκρουσε με το δεξί πόδι ο Sergei Pesyakov, αλλά στην επαναφορά της η μπάλα προσέκρουσε στα πόδια του Dmitri Kombarov και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Το τελειωτικό χτύπημα στη ρωσική ομάδα έδωσε ο Γιώργος Σαμαράς στο 90’: ο Emilio Izaguirre έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά και ο Έλληνας άσος νίκησε στον αέρα τον Sergei Bryzgalov, στέλνοντας με κεφαλιά (από το ύψος του πέναλτι) την μπάλα στα δίχτυα του Sergei Pesyakov για τρίτη φορά.



Το 0-1 από τον Gary Hooper στο 12’

Το 1-1 με τον Emmanuel Emenike στο 41’

Το 2-1 από τον Emmanuel Emenike στο 48’

Ο Juan Insaurralde αντικρίζει την κόκκινη κάρτα στο 63’


Το σουτ του James Forrest που κατέληξε στο αυτογκόλ του Dmitri Kombarov (2-2 στο 71’)


Το 2-3 από την κεφαλιά του Γιώργου Σαμαρά στο 90’

Περιχαρής και δικαιωμένος ο Neil Lennon


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Spartak Moscow [4-3-3]: Pesiakov, Insaurralde, Pareja, Rafael Carioca, McGeady (Dzjuba 76'), De Zeeuw (Bryzgalov 63'), Källström, Dmitri Kombarov, Makeev, Ariclenes da Silva Ferreira "Ari" (Kozlov 87'), Emenike. Ο Unai Emery Etxegoien άφησε στον πάγκο τους Rebrov, Kirill Kombarov, Bilyaletdinov, Yakovlev.
Celtic [4-4-2]: Forster, Izaguirre, Ambrose, Wilson, Mulgrew (Ledley 80'), Lustig, Brown, Commons, Wanyama (Forrest 70'), Σαμαράς, Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Rogne, Kayal, Miku, Watt.
Ο Γάλλος διαιτητής Tony Chapron έδειξε την κίτρινη κάρτα σε δύο παίκτες της Celtic: Charlie Mulgrew (22’) και Victor Wanyama (30’), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Αργεντινό αμυντικό των γηπεδούχων Juan Manuel Insaurralde (63’) για αντιαθλητικό παιχνίδι επί του Gary Hooper. Κόπηκαν περίπου 31.000 εισιτήρια στο Grand Sports Arena of the Luzhniki Olympic Complex της Μόσχας.
Στην ετέρα αναμέτρηση του 7ου Ομίλου: BenficaBarcelona 0-2 (Alexis Sánchez 6’, Francesc Fàbregas 56’)
Η βαθμολογία (σε παρένθεση, ο συντελεστής τερμάτων): Barcelona 6 (5-2), Celtic 4 (3-2), Benfica 1 (0-2), Spartak Moscow 0 (4-6).


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19709684]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3157]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/news/celtic-strike-beat-10-man-spartak-181945531--sow.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου