Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

HJK Helsinki - Celtic 0 - 2 [Τετάρτη 08.08.2012]

Η εντυπωσιακή και ουσιαστική εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι Κέλτες στο Sonera Stadium της φινλανδικής πρωτεύουσας, τους έδωσε την ευκαιρία να υπερασπιστούν το εύθραυστο 2-1 του πρώτου αγώνα και να περάσουν στην επόμενη φάση του Champions League. Ακόμη και η αποβολή του Victor Wanyama (στο 71’) δε στάθηκε ικανή να στερήσει τη νίκη από μια Celtic που αγωνίστηκε με πάθος και αυτοπεποίθηση, δείχνοντας ότι άξιζε την πρόκριση αυτή. Οι Φινλανδοί πίεσαν για να σκοράρουν, αλλά ο Fraser Forster δεν τους το επέτρεψε σε καμία περίπτωση. Οι Κέλτες πήραν το προβάδισμα στο 67’ όταν ο Charlie Mulgrew έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Joe Ledley με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Villie Wallen. Στο 71' ο Victor Wanyama δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή ανέκοψε τον Mika Vayrynen από πίσω (είχε προηγηθεί κίτρινη κάρτα στο 54' για επικίνδυνο παιχνίδι επάνω στον Sebastian Sorsa) και αποβλήθηκε. Παρ’ όλα αυτά, οι πρωταθλητές Σκωτίας δεν πτοήθηκαν και, παρά την πίεση που δέχονταν, κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 86’: ο Scott Brown βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Joe Ledley μέσα στη μεγάλη περιοχή των Φινλανδών κι εκείνος τροφοδότησε τον Γιώργο Σαμαρά που κεραυνοβόλησε από κοντά τον Villie Wallen, ολοκληρώνοντας έτσι τον θρίαμβο της Celtic.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
HJK Helsinki (4-5-1): Wallen, Sorsa, Lahti, Lindstrom, Sumusalo, Mannstrom (Zeneli 74'), Vayrynen, Perovuo (Sadik 69'), Schuller, Savage, Pohjanpalo (Pelvas 78’). Ο Antti Muurinen άφησε στον πάγκο τους Sahlgren, Kansikas, Okkonen, Hakanpaa.
Celtic (4-3-3): Forster, Matthews, Rogne, Mulgrew, Izaguirre, Brown, Wanyama, Ledley, Commons (Forrest 74’), Hooper (Kayal 74’), Σαμαράς (Murphy 87’). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Stokes, McCourt, Lustig.
Ο αυστριακός διαιτητής Robert Schörgenhofer έδειξε την κίτρινη κάρτα σε έναν παίκτη των γηπεδούχων (Demba Savage 89’) και σε πέντε των φιλοξενουμένων (Kris Commons 27’, Charlie Mulgrew 53’, Victor Wanyama 54’ και 71’, Beram Kayal 85’, Scott Brown 87’). Κόπηκαν 10.269 εισιτήρια στο Sonera Stadium της πόλης του Helsinki.


Ο Joe Ledley σημειώνει το 0-1 και πανηγυρίζει…



Ως συνήθως, πολύτιμος και ουσιαστικός ο Γιώργος Σαμαράς…

Η στιγμή της αποβολής του Victor Wanyama.

Ικανοποιημένος και περιχαρής ο Neil Lennon.

Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19074394]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/football/champions-league/2012-2013/hjk-celtic-518983.html]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2915]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου