Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Helsingborgs I.F. - Celtic 0 - 2 [Τρίτη 21.08.2012]

Άκρως ικανοποιητική (και πολύ αποτελεσματική) η χθεσινοβραδινή εμφάνιση της Celtic στο Olympia Stadium της σουηδικής πόλης Helsingborgs, απέναντι στην τοπική ομάδα, στην πρώτη αναμέτρηση για τα play-off του Champions League. Φαίνεται πως οι Κέλτες έχουν βρει το «κουμπί» των Σκανδιναβών και, αφού απέκλεισαν την πρωταθλήτρια Φινλανδίας, επικράτησαν και επί των πρωταθλητών Σουηδίας και βρίσκονται πολύ κοντά στην είσοδό τους στη φάση των ομίλων. Οι πρωταθλητές Σκωτίας, ενισχυμένοι με την επιστροφή των Scott Brown, Gary Hooper και Thomas Rogne, παρουσίασαν ένα συμπαγές σύνολο και διεκδίκησαν με αποφασιστικότητα τη νίκη. Οι Κέλτες ξεκίνησαν δυνατά και, μόλις στο δεύτερο λεπτό, πήραν το προβάδισμα: ο Γιώργος Σαμαράς έκανε θαυμάσια σέντρα από τ’ αριστερά και ο Kris Commons, με αριστερό σουτ επάνω στην κίνηση και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Pär Hansson. Οι Σουηδοί προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν, αλλά ο Fraser Forster βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και εξουδετέρωσε κάθε τους προσπάθεια. Ο Kris Commons και ο Γιώργος Σαμαράς υπήρξαν οι πρωταγωνιστές και του δεύτερου τέρματος της Celtic στο 75’: ο Άγγλος μέσος εκτέλεσε, με εκπληκτικό τρόπο, κόρνερ από τ’ αριστερά και ο Έλληνας διεθνής με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για τους Κέλτες –δίνοντάς τους σαφές προβάδισμα για τον επαναληπτικό αγώνα της επόμενης Τετάρτης στο Celtic Park.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Helsingborgs I.F. (4-4-2): Hansson, Wahlstedt (Accam 62'), Sadiku, Atta, Uronen, Bedoya, Gashi, Mahlangu, Christoffer Andersson, Sørum (Álvaro Dos Santos 65'), Djurdjic. Ο Åge Fridtjof Hareide άφησε στον πάγκο τους Daniel Andersson, Nordmark, Bouaouzan, Edman, Baffo. 
Celtic (4-3-3): Forster, Matthews, Rogne, Mulgrew, Izaguirre, Brown, Kayal (Forrest 46’), Ledley (Kelvin Wilson 65’), Commons (Watt 89’), Hooper, Σαμαράς. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaulska, Lustig, Chalmers, McCourt.
Ο Πορτογάλος διαιτητής Olegário Benquerença έδειξε πέντε κίτρινες κάρτες, στους: Charlie Mulgrew (28’), Fraser Forster (34’), Ardian Gashi (54’), Thomas Rogne (62’), Álvaro Dos Santos (89’). Κόπηκαν 12.200 εισιτήρια στο Olympia Stadium της πόλης Helsingborgs.
Το 0-2 από τον Γιώργο Σαμαρά

Εμφανώς ικανοποιημένος ο Neil Lennon


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19252342]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2972]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/football/champions-league/2012-2013/helsingborgs-if-celtic-518993.html] και [http://uk.eurosport.yahoo.com/news/matchpack-helsingsborgs-v-celtic-102052239.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου