Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Celtic – Aberdeen 1 - 0 [Σάββατο 04.08.2012]

Δύσκολη και αγχώδης νίκη για τη Celtic στην πρώτη αγωνιστική της Scottish Premier League για την περίοδο 2012-2013. Οι Κέλτες, και πάλι ανέτοιμοι, δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους κι επικράτησαν στο Celtic Park επί της καλά οργανωμένης και πολύ επικίνδυνης Aberdeen με 1-0 –χάρη σε τραγικό λάθος του (κατά τ’ άλλα εντυπωσιακού) τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Το βέβαιο είναι πως η Celtic θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο, αλλά και να επιτύχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον εκτός έδρας επαναληπτικό αγώνα της Τετάρτης με την HJK Helsinki –για τα προκριματικά του Champions League. Ο Γιώργος Σαμαράς (ξεκίνησε φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, λόγω της απουσίας του Scott Brown) οργάνωσε με ικανοποιητικό τρόπο το παιχνίδι της Celtic, αλλά τόσο οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Langfield όσο και η αφλογιστία των επιθετικών κράτησαν ανέπαφη την εστία της Aberdeen για 79 λεπτά. Στην ουσία, το τέρμα που έδωσε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους υπήρξε δώρο του τερματοφύλακα James Langfield: στο 79’ ο Kris Commons εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και τροφοδότησε τον Adam Matthews ο οποίος επέστρεψε την μπάλα στον Commons˙ ο Commons έκανε ένα συρτό σουτ (όχι ιδιαίτερα δυνατό και φαινομενικώς ακίνδυνο) έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς της Aberdeen και, ενώ όλα έδειχναν πως θα κατέληγε στην αγκαλιά του Langfield, ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων την έχασε μέσα από τα χέρια του και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα. Πάλι καλά, διότι θα ήταν ένα απογοητευτικό ξεκίνημα για τους πρωταθλητές Σκωτίας…

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic (4-4-2): Forster, Adam Matthews, Wanyama, Rogne, Izaguirre, Commons, Kayal (McCourt 70’), Ledley, Σαμαράς (Kelvin Wilson 55’), Hooper, Stokes (Murphy 77’). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Lustig, McGeouch, Filip Twardzik.
Aberdeen (4-5-1): Langfield, Jack, Anderson, Considine, Naysmith (Clark 72'), Hayes (Fraser 79’) Osbourne, Hughes, Rae, Vernon, McGinn (Magennis 89'). Ο Craig Brown άφησε στον πάγκο τους Brown, Milsom, Fallon, Pawlett.
Ο διαιτητής Calum Murray έδειξε μόνο μία κίτρινη κάρτα, στον Russell Anderson (92’) των φιλοξενουμένων. Κόπηκαν 48.251 στο Celtic Park.


Το σουτ του Kris Commons και το λάθος του James Langfield. Chris Clark και Russell Anderson πιάνουν με απόγνωση το κεφάλι τους, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Kris Commons και James Langfield μετά τη λήξη του αγώνα.


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής:
Dundee United – Hibernian          3-0
Hearts – St Johnstone                2-0
Kilmarnock – Dundee                    0-0
Ross County – Motherwell            0-0
St Mirren – Inverness C.T.          2-2

Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19025781]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/news/commons-gives-celtic-winning-start-141227468.html]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2898]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου