Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Celtic - HJK Helsinki 2 – 1 [Τετάρτη 01.08.2012]

Δύσκολη, αγχώδης και άκρως επισφαλής είναι η νίκη που σημείωσε η Celtic επί της πρωταθλήτριας Φινλανδίας Helsingin Jalkapalloklubi για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League -ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Ελσίνκι την προσεχή Τετάρτη. Οι Κέλτες είχαν την πλήρη υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης (κατοχή μπάλας 63%, έναντι 37% για τους Φινλανδούς), αλλά και πάλι προβλημάτισαν με την έλλειψη αποτελεσματικότητας και τα κενά στην άμυνα. Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα, παρά τις επίμονες προσπάθειες των παικτών της Celtic να βρουν δίχτυα. Απεναντίας, ήταν οι φιλοξενούμενοι εκείνοι που αιφνιδίασαν στο δεύτερο λεπτό του δεύτερου μέρους (47’) και πήραν το προβάδισμα με τέρμα του Rasmus Schuller (νίκησε τον Fraser Forster με διπλή προσπάθεια), μετά από μπαλιά του Sebastian Mannstrom. Οι Κέλτες συνήλθαν γρήγορα και στο 54’ ισοφάρισαν με τέρμα του Gary Hooper, μετά από μπαλιά ακριβείας του Γιώργου Σαμαρά. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς για δεύτερη φορά στο 61’, όταν ο Kris Commons εκτέλεσε κόρνερ και ο Charlie Mulgrew με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 2-1 –το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, παρά την εντεινόμενη πίεση για τρίτο τέρμα.


Ο Gary Hooper ισοφαρίζει και δέχεται τα συγχαρητήρια του Kris Commons

Ο Kris Commons εκτελεί κόρνερ και ο Charlie Mulgrew σημειώνει το νικητήριο τέρμα



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic (4-4-1-1): Forster, Matthews, Izaguirre, Mulgrew, Brown, Commons (Stokes 65'), Ledley, Forrest, Wanyama, Σαμαράς (Lustig 87'), Hooper (McCourt 87'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Rogne, Kayal, Filip Twardzik.
HJK Helsinki (4-1-3-2): Wallen, Lahti, Lindstrom, Mannstrom, Vayrynen (Okkonen 74'), Sumusalo, Perovuo, Savage, Sorsa, Schuller (Pohjanpalo 84'), Makela (Sadik 60'). Ο Antti Muurinen άφησε στον πάγκο τους Sahlgren, Kansikas, Hakanpaa, Pelvas.
Ο Τσέχος διαιτητής Miroslav Zelinka έδειξε την κίτρινη κάρτα σε έναν παίκτη των γηπεδούχων (Γιώργος Σαμαράς 70’) και σε δύο των φιλοξενουμένων (Mika Vayrynen 52’ και Berat Sadik 61’).
Κόπηκαν 52.849 εισιτήρια στο Celtic Park.


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/18983249]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/football/champions-league/2012-2013/celtic-hjk-518968.html] και [http://uk.eurosport.yahoo.com/news/celtic-duo-face-fitness-tests-153840067.html]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2882]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου