Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Real Madrid - Celtic 2 - 0 [Σάββατο 11.08.2012]

Πολύ δυνατή δοκιμή για τους Κέλτες και αναμενόμενη ήττα από τη σαφώς ανώτερη Ρεάλ Μαδρίτης, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο Lincoln Financial Field, στην πόλη Philadelphia των Η.Π.Α. Στην υπερατλαντική αποστολή της Celtic δε συμμετείχαν οι Γιώργος Σαμαράς, Scott Brown, Victor Wanyama, Mikael Lustig, Paddy McCourt και James Forrest –για να αναπαυθούν μετά τον νικηφόρο αγώνα στο Ελσίνκι. Έτσι, ο Neil Lennon έδωσε την ευκαιρία σε νέους ποδοσφαιριστές (Dylan McGeouch, Callum McGregor, Marcus Fraser) να αποκτήσουν μια πολύ σημαντική αγωνιστική εμπειρία απέναντι στους πρωταθλητές Ισπανίας. Οι Κέλτες στάθηκαν με αξιοπρέπεια στον αγωνιστικό χώρο και αντιμετώπισαν με θάρρος τους πολύπειρους και ανώτερους αντιπάλους τους, αλλά ήταν αναπόφευκτο να λυγίσουν. Στο 22’ οι Ισπανοί πέτυχαν το πρώτο τους τέρμα, όταν ο Xabi Alonso βρήκε τον Gonzalo Higuaín στη μεγάλη περιοχή της Celtic με θαυμάσια κάθετη μπαλιά˙ ο Thomas Rogne δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Higuaín τροφοδότησε τον José María Callejón ο οποίος πέρασε τον Lukasz Zaluska κι έστειλε από πολύ κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Στο 67’ ο Mesut Özil έβγαλε μακρινή μπαλιά για τον Karim Benzema ο οποίος έφυγε από τ’ αριστερά και, αφού «χόρεψε» τον Adam Matthews, εκτέλεσε και τον Lukasz Zaluska σημειώνοντας το τελικό 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα, σε διεκδίκηση της μπάλας, ο Dylan McGeouch συγκρούστηκε με τον Nuri Sahin και ο μέσος της Celtic αποχώρησε με κάταγμα σιαγώνας –με αποτέλεσμα να χρειαστεί κάποιες εβδομάδες (τουλάχιστον έξι) για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Real Madrid (4-2-3-1): Adán (Casillas 46’), Arbeloa (Varane 57’), Ramos (Nacho Fernández 57’), Albiol, Coentrão (Sahin 71’), Khedira (Granero 46’), Alonso (Diarra 57’), Callejón (Di María 57’), Kaká (Benzema 46’), Ronaldo (Özil 57’), Higuaín (Morata 71’). Ο José Mourinho άφησε στον πάγκο τους Pepe, Fernández Collado, Rodríguez, A. Fernández.
Celtic (4-4-2): Zaluska, Matthews, Kelvin Wilson, Rogne, Izaguirre, McGeouch (Fraser 78’), Kayal, Ledley, Mulgrew, Commons, Murphy (McGregor 33’). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Forster και Hooper.
Το 1-0 από τον José María Callejón

Το 2-0 από τον Karim Benzema

Ο Dylan McGeouch τραυματισμένος στο έδαφος και, έξι λεπτά αργότερα, αποχωρεί με φορείο…

Neil Lennon και José Mourinho


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου