Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Partick Thistle - Celtic 1 - 3 [Σάββατο 18.8.2018]


Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, η Celtic πέρασε νικηφόρα από το Firhill Stadium της Γλασκώβης και προκρίθηκε στον 3ο Γύρο (φάση των 8) του Scottish League Cup, όπου θα αντιμετωπίσει τη St.Johnstone. Μετά την ευρωπαϊκή αποτυχία, οι Κέλτες χρειάζονταν μια τόνωση ηθικού και την πέτυχαν επικρατώντας της συμπολίτισσας Partick Thistle, αν και οι γηπεδούχοι (που, φέτος αγωνίζονται στη Scottish Championship) ισοφάρισαν προσωρινά. Η Celtic παρατάχθηκε με τέσσερα νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της (Scott Bain, Cristian Gamboa, Michael Johnston, Emilio Izaguirre) και φάνηκε να λειτουργεί αρκετά καλά. Το προβάδισμα στη Celtic έδωσε ο Leigh Griffiths στο 18’, με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Οι Κέλτες συνέχισαν να πιέζουν, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν άλλο τέρμα στο πρώτο μέρος, παρά το ότι σουτ του Jules Olivier Ntcham χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 73’ με δεξί σουτ του Andréa M'Buyi-Mutombo, σε μια φάση που ο Jack Hendry έδειξε και πάλι την ανεπάρκειά του. Τα δύο τελευταία τέρματα της Celtic ήταν σχεδόν πανομοιότυπα σε σύλληψη και εκτέλεση: δύο σέντρες του Cristian Gamboa από τα δεξιά και ισάριθμα σουτ εν κινήσει με το δεξί από τους Moussa Dembélé (στο 78’) και Tomas Rogić (στο 80’) διαμόρφωσαν το τελικό 1-3 για τους τριπλούχους Σκωτίας.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Partick Thistle [4-1-4-1]: Cameron Bell, Christie Elliott, Thomas O'Ware, Max Melbourne, James Penrice, Sean McGinty, Blair Spittal, Shea Gordon (Craig Slater 37’), Jack Storer (Aidan Fitzpatrick 71’), Andréa Mbuyi-Mutombo, Kris Doolan (Chris Erskine 58’). Ο Alan Maxwell Archibald άφησε στον πάγκο τους Jamie Sneddon, Niall Keown, Callum Wilson.
Celtic [4-2-3-1]: Scott Bain, Cristian Gamboa, Jack Hendry, Kristoffer Ajer, Emilio Izaguirre, Scott Brown, Jules Olivier Ntcham (Callum McGregor 79’), Michael Johnston (James Forrest 71’), Tomas Rogić, Scott Sinclair, Leigh Griffiths (Moussa Dembélé 65’). Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Craig Gordon, Jozo Šimunović, Jonathan Hayes, Mikael Lustig.

Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Shea Gordon (31’, για φάουλ επί του Kristoffer Ajer), Jack Storer (48’, για φάουλ επί του Scott Brown), Callum McGregor (90’+1’, για φάουλ επί του Aidan Fitzpatrick). Κόπηκαν 6.350 εισιτήρια στο Firhill Stadium της Γλασκώβης.

Το 0-1 από τον Leigh Griffiths στο 18’


Το 1-2 από τον Moussa Dembélé στο 78’
 


Το 1-3 από τον Tomas Rogić στο 80’


Ο Emilio Izaguirre έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους φίλους της Celtic και αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του 2ου Γύρου:
Aberdeen – St.Mirren                            4-0
Dundee – Ayr United                              0-3
Dunfermline – Hearts                             0-1
Livingston – Motherwell                          0-1
Queen Of The South – St.Johnstone     2-4
Kilmarnock – Rangers                              1-3
Hibernian – Ross County                         3-2


Σχετικές αναφορές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου