Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΑΕΚ - Celtic 2 - 1 [Τρίτη 14.8.2018]


Όσοι ελπίζαμε ότι η Celtic θα έδειχνε τσαγανό και θα ανέτρεπε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, φεύγοντας από το ΟΑΚΑ με την πρόκριση για τα play-off του Champions League (με αντίπαλο την ουγγρική MOL Vidi), απογοητευτήκαμε οικτρά. Και η φετινή Celtic έδειξε ότι δεν είναι ικανή για κάτι αξιοσημείωτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ότι στερείται πάθους και αποφασιστικότητας, ότι συμπεριφέρεται ως ο φτωχός συγγενής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου –και αυτό σημαίνει και απώλειες εσόδων για τον σύλλογο. Στη συνολική μίζερη κατάσταση, προστέθηκε και το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Dedryck Boyata, ο οποίος δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στην Αθήνα δηλώνοντας ότι είναι τραυματίας ενώ έχουν φουντώσει οι φήμες που τον θέλουν να επιθυμεί να μετεγγραφεί σε ομάδα άλλης χώρας. Η αμυντική γραμμή εξακολουθεί να είναι προβληματική (οι Hendry και Šimunović δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη), ο κορμός της ομάδας δείχνει να μην έχει ιδιαίτερη συνοχή, ενώ ο Brendan Rodgers μοιάζει να έχει στερέψει από ιδέες. Το πόσο προβληματική είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας, φάνηκε στις φάσεις και των δύο τερμάτων της ΑΕΚ: στο 6’, η σέντρα από τ’ αριστερά του Bo Niklas Hult στέλνει την μπάλα να περάσει από όλους τους αμυντικούς της Celtic, για να καταλήξει στον Rodrigo Galo Brito που εκτελεί τον Craig Gordon με ξερό δεξί σουτ εν κινήσει από το ύψος του πέναλτι. Ανάλογη δυσλειτουργία παρατηρήθηκε και στο 50’, όταν η ΑΕΚ πέτυχε το δεύτερο τέρμα: ο Rodrigo Galo Brito εκτέλεσε φάουλ από τ’ αριστερά, ο Jack Hendry έχασε την εναέρια μονομαχία με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και η μπάλα κατέληξε στον ουσιαστικά αφύλακτο Marko Livaja ο οποίος με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Η Celtic πίεσε μετά το 2-0, αλλά το άγχος και η νευρικότητα ήταν εμφανή στις προσπάθειες των παικτών της. Το μόνο που κατόρθωσαν οι Κέλτες, ήταν να μειώσουν στο 78’ με κεφαλιά του Scott Sinclair ο οποίος αξιοποίησε σέντρα του Kieran Tierney από τ’ αριστερά. Η Celtic θα συνεχίσει στο Europa League (φάση των play-off) με αντίπαλο τη Spartaks Jūrmala (πρωταθλήτρια Λετονίας) ή τη Sūduva Marijampolė (πρωταθλήτρια Λιθουανίας), προσπαθώντας να βρει την ευρωπαϊκή παρηγοριά που χρειάζεται.
Η Celtic αποχαιρετά την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας δώσει 6 αγώνες. Πέτυχε 3 νίκες (2 στο Celtic Park), αναδείχτηκε 2 φορές ισόπαλη (1 φορά στο Celtic Park) και ηττήθηκε 1 φορά, με θετικό συντελεστή τερμάτων 11-4 (7-2 στο Celtic Park και 4-2 εκτός). Τα 11 τέρματα της ομάδας πέτυχαν οι Odsonne Édouard (3), Moussa Dembélé (2), Callum McGregor (2), James Forrest (2), Scott Sinclair (1), Jules Olivier Ntcham (1), ενώ και τα 4 τέρματα του παθητικού δέχτηκε ο Craig Gordon.






Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
ΑΕΚ [4-4-1-1]: Βασίλης Μπάρκας, Μιχάλης Μπακάκης, Μάριος Οικονόμου, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Bo Niklas Hult, Rodrigo Galo Brito (Χρήστος Αλμπάνης 82’), Alef dos Santos Saldanha, André Luís Gomes Simões, Τάσος Μπακασέτας (Uroš Ćosić 90’+1’), Βίκτωρ Κλωναρίδης (Πέτρος Μάνταλος 73’), Marko Livaja. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άφησε στον πάγκο τους Παναγιώτη Τσιντώτα, Ezequiel Ponce, Γιώργο Γιακουμάκη, Erik Morán Arribas.
Celtic [3-3-2-2]: Craig Gordon, Mikael Lustig (Moussa Dembélé 60’), Jack Hendry, Jozo Šimunović, Kieran Tierney, Scott Brown, Tomas Rogić (Scott Sinclair 76’), Jules Olivier Ntcham, James Forrest, Callum McGregor, Leigh Griffiths. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Scott Bain, Jonathan Hayes, Michael Johnston, Kouassi Eboue, Cristian Gamboa.

Ο Ρώσος διαιτητής Vladislav Bezborodov έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Marko Livaja (42’, για φάουλ επί του Scott Brown), Rodrigo Galo Brito (53’, για φάουλ επί του Jack Hendry), Scott Brown (68’, για φάουλ επί του Βασίλη Μπάρκα), Πέτρο Μάνταλο (88’, για φάουλ επί του Scott Brown). Κόπηκαν 32.300 εισιτήρια στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
 

Το 1-0 από τον Rodrigo Galo Brito στο 6’, δείχνει τη γύμνια της κέλτικης άμυνας…


Ο Jack Hendry χάνει την εναέρια μονομαχία με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και η μπάλα καταλήγει στον Marko Livaja, ο οποίος με δεύτερη κεφαλιά πετυχαίνει το 2-0 στο 50’


Το 2-1 από τον Scott Sinclair στο 78’ έδωσε κάποιες ελπίδες στη Celtic, αλλά οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στα τελευταία λεπτά…


Κατήφεια και απογοήτευση˙ το Σάββατο στο Εδιμβούργο, την Τρίτη στην Αθήνα…

 
Απογοήτευση και για τους φίλους της Celtic που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ…




Σχετικές αναφορές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου