Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Celtic - ΑΕΚ 1 - 1 [Τετάρτη 8.8.2018]


Ανεπαρκής εμφάνιση και προβληματικό αποτέλεσμα για τους Κέλτες στην πρώτη αναμέτρηση με την ΑΕΚ, για τον Τρίτο Προκριματικό Γύρο του Champions League. Πλέον, η αποστολή των τριπλούχων Σκωτίας στην Αθήνα γίνεται δυσχερής, λόγω του εκτός έδρας τέρματος που πέτυχε η ΑΕΚ. Η Celtic ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά, πίεσε για το γκολ, έχασε ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί στο 17’ με θαυμάσιο αριστερό σουτ του Callum McGregor λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Η ΑΕΚ έδειχνε φοβισμένη και αποπροσανατολισμένη, αλλά σύντομα η εικόνα άλλαξε: η Celtic κλάταρε, οι πρωταθλητές Ελλάδας άρχισαν να ανακάμπτουν και να κερδίζουν έδαφος και να απειλούν, μέχρι που ισοφάρισαν στο 44’ με δεξί σουτ του Βίκτορα Κλωναρίδη από το ύψος του πέναλτι –σε μια φάση που η άμυνα της Celtic πιάστηκε στον ύπνο. Στο 57’ η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κώστα Γαλανόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά οιΚέλτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν το αριθμητικό πλεονέκτημα ώστε να πάρουν τη νίκη.





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Mikael Lustig (Scott Sinclair 77’), Jack Hendry, Kristoffer Ajer, Kieran Tierney, Scott Brown, James Forrest, Callum McGregor, Jules Olivier Ntcham, Tomas Rogić (Leigh Griffiths 63’), Odsonne Édouard. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Scott Bain, Jozo Šimunović, Jonathan Hayes, Michael Johnston, Kouassi Eboue.
ΑΕΚ [4-4-2]: Βασίλης Μπάρκας, Μιχάλης Μπακάκης, Hélder Filipe Oliveira Lopes, Μάριος Οικονόμου, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Κώστας Γαλανόπουλος, André Luís Gomes Simões, Τάσος Μπακασέτας (Alef dos Santos Saldanha 66’), Marko Livaja (Ezequiel Ponce 77’), Βίκτωρ Κλωναρίδης (Rodrigo Galo Brito 80’), Lucas Boyé. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άφησε στον πάγκο τους Παναγιώτη Τσιντώτα, Γιώργο Γιακουμάκη, Uroš Ćosić, Bo Niklas Hult.

Ο Ιταλός διαιτητής Luca Banti έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Βίκτωρ Κλωναρίδη (14’, για φάουλ επί του Kieran Tierney), Kristoffer Ajer (49’, για φάουλ επί του Marko Livaja), Κώστα Γαλανόπουλο (στο 50’ για φάουλ επί του Tomas Rogić και στο 57’ για φάουλ επί του James Forrest, με συνέπεια την αποβολή του), Μάριο Οικονόμου (68’, για φάουλ επί του Odsonne Édouard). Κόπηκαν 54.370 εισιτήρια στο Celtic Park.


 Το 1-0 από τον Callum McGregor στο 17’


Το 1-1 από τον Βίκτορα Κλωναρίδη στο 44’


Ο Κώστας Γαλανόπουλος αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 57’


Απογοήτευση και προβληματισμός για τους Κέλτες, μετά το τέλος της αναμέτρησης





Σχετικές αναφορές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου