Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Motherwell - Celtic 0 – 5 [Παρασκευή 6.12.2013]


Μετά το 0-7 επί της Hearts στο Εδιμβούργο, οι Κέλτες ξέσπασαν για δεύτερη συνεχή αναμέτρηση στην προσπάθειά τους να ξεπλύνουν την ντροπή για τις οικτρές ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις στο Champions League. Έτσι, η Celtic πέτυχε άλλη μια ευρείας έκτασης εκτός έδρας νίκη, αυτήν τη φορά στο Fir Park επί της Motherwell, διατηρώντας το αήττητο στη φετινή Scottish Premiership για 14ο συνεχόμενο αγώνα. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα πραγματοποιώντας μόνο μία αλλαγή, σε σχέση με την ομάδα που νίκησε στο Εδιμβούργο, αντικαθιστώντας τον Nir Biton με τον Teemu Pukki. Η υπεροχή της Celtic υπήρξε συντριπτική: 66% κατοχή μπάλας, 14 σουτ προς την αντίπαλη εστία (έναντι κανενός από πλευράς γηπεδούχων), 7 κερδισμένα κόρνερ (έναντι 2) και 5 τέρματα. Οι Κέλτες ξεκίνησαν δυναμικά και ζήτησαν πέναλτι στο 20’ όταν ο Scott Brown πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό χέρι του Steven Hammell, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε κόρνερ. Η πίεση της Celtic απέφερε καρπούς στο 44’, μετά από οργανωμένη επίθεση: το σουτ του Anthony Stokes έδωσε την ευκαιρία στον Kris Commons να παραβιάσει την εστία του Gunnar Nielsen με κοντινό αριστερό «τακουνάκι». Το 0-2 ήρθε στο 54’, με κεφαλιά του Efe Ambrose μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Charlie Mulgrew από τ’ αριστερά. Στο 67’ διαπράχθηκε μια μεγαλειώδης διαιτητική γκάφα: ο Teemu Pukki διεκδίκησε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Motherwell, αλλά τον σταμάτησε ο Adam Cummins τσαλαπατώντας τον με το δεξί του πόδι˙ ο διαιτητής Steven McLean, αντί να καταλογίσει το οφθαλμοφανές πέναλτι, θεώρησε πως ο Φινλανδός επιθετικός έπεσε προσποιούμενος και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα. Στο 76’ οι Κέλτες πέτυχαν το 0-3: το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Emilio Izaguirre απέκρουσε προσωρινά ο Gunnar Nielsen, αλλά ο Kris Commons που καιροφυλακτούσε έσπρωξε την μπάλα στο εσωτερικό της εστίας των γηπεδούχων με το αριστερό του πόδι. Στο 78’ ήρθε και το τέταρτο τέρμα: ο Teemu Pukki πραγματοποίησε συρτή σέντρα από τα δεξιά, και ο Anthony Stokes έστειλε με κοντινό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Gunnar Nielsen. Στο 88’ ο Derk Boerrigter εξαπόλυσε δυνατό σουτ από αριστερή και πλάγια θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων: η μακρινή μπαλιά ακριβείας του Anthony Stokes βρήκε τον Bahrudin Atajić, και ο (βοσνιακής καταγωγής) νεαρός επιθετικός πέρασε με ψυχραιμία την μπάλα επάνω από τον τερματοφύλακα Gunnar Nielsen˙ αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του Bahrudin Atajić με την πρώτη ομάδα της Celtic.





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Motherwell [3-5-2]: Nielsen, Kerr (Cummins 10'), Hammell, McManus, Ramsden, Hutchinson, Carswell, Lasley, Moore, (Anier 60'), Sutton, Vigurs. Ο Stuart McCall άφησε στον πάγκο τους McFadden, Lawson, Stewart, Murray, Ainsworth.
Celtic [4-4-2]: Forster, Lustig, Izaguirre, Brown (Henderson 84'), Ambrose, van Dijk, Commons (Atajić 79'), Ledley, Pukki (Boerrigter 79'), Stokes, Mulgrew. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Baldé, Johnstone, Fisher.

Ο διαιτητής Steven McLean έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Shaun Hutchinson (16’, για φάουλ επί του Teemu Pukki), Keith Lasley (44’, για διαμαρτυρία), Teemu Pukki (67’). Κόπηκαν 9.117 εισιτήρια στο Fir Park της πόλης Motherwell.

Το 0-1 από τον Kris Commons στο 44’


Το 0-2 από τον Efe Ambrose στο 54’


Το 0-3 από τον Kris Commons στο 76’


Το 0-4 από τον Anthony Stokes στο 78’


Το 0-5 από τον Bahrudin Atajić στο 91’


Stuart McCall και Neil Lennon


Πάντως, η θριαμβευτική επικράτηση σκιάστηκε από τη νέα διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στη διοίκηση του συλλόγου και τη Green Brigade, λόγω κάποιων καταστάσεων που δημιουργήθηκαν στις εξέδρες του Fir Park. Ο σύλλογος ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου στους αγώνες της Celtic για 128 οπαδούς της ομάδας και μετέθεσε σε άλλο σημείο του Celtic Park 250 κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Η Green Brigade εξέδωσε ανακοίνωση στις 8.12.2013, με την οποία εξέφρασε την αποστασιοποίησή της από τις καταστροφές των καθισμάτων και τη ρίψη βεγγαλικών και απέρριπτε τις κατηγορίες ότι οι βανδαλισμοί προήλθαν από μέλη της. Ωστόσο, η Green Brigade τονίζει ότι «[…] δεχόμαστε το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες πράξεις έλαβαν χώρα πίσω από το πανό μας, όπου υπήρχε ένας ανεπίσημος "τομέας της Green Brigade" κι επιπλέον ότι οι οπαδοί εντός αυτής της περιοχής σχετίζονται με την ομάδα μας, είτε είναι μέλη είτε όχι […] θα έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί αναφορικά με το ποιος κινείται μέσα στον τομέα μας και αυτή η παράλειψή μας είχε ως αποτέλεσμα συμβάντα που είναι απαράδεκτα˙ θα αγωνιστούμε ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη παρόμοιων σκηνών.».




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής:
Dundee United – Hearts            4-1
Hibernian - Partick Thistle        1-1
Ross County – Kilmarnock           1-2
St.Johnstone – Aberdeen          0-2
St.Mirren - Inverness C.T.        0-0
Η βαθμολογία [σε παρένθεση το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 36 (14), Inverness C.T. 29 (14), Dundee United 26 (15), Aberdeen 26 (15), Motherwell 25 (15), St.Johnstone 21 (15), Hibernian 17 (15), St.Mirren 16 (14), Partick Thistle 14 (15), Kilmarnock 12 (15), Ross County 11 (14), Hearts –3 (15)


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου