Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Hearts – Celtic 0 - 7 [Κυριακή 1.12.2013]





Οι Κέλτες προσπάθησαν να ξεπλύνουν την ευρωπαϊκή τους ντροπή και ξέσπασαν επάνω σ’ ένα πτώμα: διέσυραν τους νεκροζώντανους Hearts μέσα στο Εδιμβούργο και προχώρησαν στον πέμπτο Γύρο (φάση των 16) του Κυπέλλου Σκωτίας. Η Heart of Midlothian έχει πάρει ήδη τον δρόμο για την αμέσως κατώτερη κατηγορία (Championship), έχοντας ξεκινήσει τη Scottish Premiership με –15 βαθμούς λόγω χρεών, ενώ πέρυσι τερμάτισε 10η (σε σύνολο 12 ομάδων) στη Scottish Premier League. Σ’ αυτήν την υπό διάλυση ομάδα έβγαλε το άχτι της η Celtic, τέσσερα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την παταγώδη της αποτυχία στον 8ο Όμιλο του Champions League και, δυστυχώς, τέτοια Celtic δεν απολαύσαμε σε κανέναν από τους πέντε αγώνες που έδωσε μέχρι τώρα για τη φάση των Ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η αναμέτρηση του Tynecastle Stadium δεν αντέχει σε κριτική, αφού όλα τα στατιστικά δεδομένα είναι συντριπτικά υπέρ των πρωταθλητών και κυπελλούχων Σκωτίας: 65% κατοχή της μπάλας, 23 σουτ (έναντι 8 των αντιπάλων), 11 σουτ προς την εστία (έναντι 2), 8 κερδισμένα κόρνερ (έναντι 5), κλπ. Τον χορό των τερμάτων άνοιξε στο 3’ ο Kris Commons με αριστερό σουτ από πλάγια θέση, εκμεταλλευόμενος θαυμάσια μπαλιά του Joe Ledley. Στο 21’, οι Κέλτες βρήκαν και πάλι τον δρόμο για τα δίχτυα: ο Scott Brown ανατράπηκε από τον Kevin McHattie, το φάουλ εκτέλεσε γρήγορα ο Charlie Mulgrew αιφνιδιάζοντας την άμυνα των γηπεδούχων, η κάθετη μπαλιά του βρήκε τον Kris Commons και ο διεθνής Σκωτσέζος πλάσαρε υποδειγματικά τον Jamie MacDonald. Το 0-3 σημειώθηκε στο 34’: η μπαλιά του Charlie Mulgrew από το κέντρο του γηπέδου βρήκε τον Anthony Stokes, ο Ιρλανδός τροφοδότησε τον Joe Ledley που ερχόταν από τ’ αριστερά, το σουτ του Ουαλού αποκρούστηκε από τον Jamie MacDonald και το δεξί δοκάρι, αλλά ο Scott Brown που καιροφυλακτούσε έσπρωξε από κοντά την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία. Στο 42’ ήρθε και το τέταρτο τέρμα: ο Nir Biton τροφοδότησε τον Mikael Lustig, ο Σουηδός πραγματοποίησε συρτή σέντρα από τα δεξιά και προς τη μεγάλη περιοχή, και ο Joe Ledley από κοντά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Mikael Lustig να παραβιάσει την εστία του Jamie MacDonald: με έναν άπιαστο κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Σουηδός αμυντικός «κρέμασε» τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και οι Κέλτες έκλεισαν το πρώτο μέρος με το εντυπωσιακό 0-5. Η Celtic συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, και το έκτο τέρμα ήρθε στο 59’: ο Kris Commons επιχείρησε «γέμισμα» μέσα στη μεγάλη περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο δεξί χέρι του Danny Wilson˙ το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Kris Commons, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Jamie MacDonald. Τέλος, η βολίδα του Scott Brown έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 75’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Heart of Midlothian [4-4-2]: MacDonald, McGhee, McHattie, Hamill (King 79'), McGowan, Wilson, Robinson, Smith (McKay 46'), Paterson, Stevenson (Carrick 68'), Walker. Ο Gary Locke άφησε στον πάγκο τους Tapping, Hamilton, King, Oliver.
Celtic [4-4-1-1]: Forster, Lustig (Fisher 73'), Izaguirre, Biton, Ambrose, van Dijk, Brown, Ledley, Stokes, Commons (Boerrigter 77'), Mulgrew (Pukki 59'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Baldé, Rogić, Σαμαρά.

Ο διαιτητής William Collum έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Charlie Mulgrew (22’, για φάουλ επί του Jamie Hamill) και Scott Robinson (78’, για φάουλ επί του Nir Biton). Κόπηκαν 10.636 εισιτήρια στο Tynecastle Stadium του Εδιμβούργου.

Το 0-1 από τον Kris Commons στο 3’




Το 0-3 από τον Scott Brown στο 34’



Το 0-4 από τον Joe Ledley στο 42’


Αρκετοί οπαδοί των γηπεδούχων αποχώρησαν απογοητευμένοι αρκετά πριν το τελικό σφύριγμα…


 

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του 4ου Γύρου:
Falkirk Rangers                                0-2
Albion Rovers Motherwell                1-0
Dundee United Kilmarnock               5-2
Queen of the South St.Mirren        2-2
Brechin City - Forfar Athletic           1-1
Alloa Athletic - Stirling Albion          3-2
Ross County Hibernian                     0-1
Dundee - Raith Rovers                       0-1
St.Johnstone Livingston                  2-0
Partick Thistle Aberdeen                0-1
Ayr United Dunfermline                  1-1
Inverness C.T. - Greenock Morton     4-0
Berwick Rangers – Dumbarton            1-3
Clyde - Stranraer                               1-1
Stenhousemuir – Fraserburgh            3-0


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=5010]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/25074450]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου