Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Celtic - Hibernian 1 - 0 [Σάββατο 14.12.2013]


Μετά τη συντριβή στη Βαρκελώνη, οι Κέλτες προσπάθησαν να περισώσουν ό,τι μπορούσαν από τη σμπαραλιασμένη τους υπόληψη και διατήρησαν το αήττητό τους στη φετινή Scottish Premiership για 15ο συνεχόμενο αγώνα, με απολογισμό 12 νίκες και 3 ισοπαλίες. Έτσι, η Celtic είναι μία από τις έξι ευρωπαϊκές ομάδες που παραμένουν αήττητες στα εγχώρια πρωταθλήματα˙ οι άλλες πέντε είναι οι: Ρόμα, Ολυμπιακός Πειραιώς, Σπάρτα Πράγας, Στεάουα Βουκουρεστίου και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου. Σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες (σφοδροί άνεμοι και καταρρακτώδης βροχή), οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας επικράτησαν της Hibernian με 1-0 στο Celtic Park και διατήρησαν την απόσταση ασφαλείας των επτά βαθμών από τη δεύτερη Inverness C.T. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα πραγματοποιώντας τρεις αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που ταπεινώθηκε στο Camp Nou: επανήλθαν οι Emilio Izaguirre, Kris Commons και Anthony Stokes, ενώ κάθισαν στον πάγκο οι Adam Matthews και Γιώργος Σαμαράς˙ ο τραυματισμένος Derk Boerrigter έμεινε εκτός αποστολής. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Teemu Pukki στο 29’, με κοντινό πλασέ και μετά από συρτή σέντρα του Joe Ledley από τ’ αριστερά. Ακολούθως, οι Κέλτες διατήρησαν την υπεροχή (συνολική κατοχή μπάλας 62%) και προσπάθησαν να πετύχουν δεύτερο τέρμα, αλλά τα μακρινά απειλητικά σουτ που επιχείρησαν εξουδετερώθηκαν από τον άγρυπνο Ben Williams. Πάντως, οι Hibs λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 61’, όταν το σουτ του Liam Craig χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Fraser Forster, σε μια φάση που προκάλεσε πανικό στην άμυνα της Celtic. Στο 77’, ο Antony Stokes βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Emilio Izaguirre μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Michael Nelson άπλωσε το δεξί του πόδι και ο αμυντικός της Celtic βρέθηκε στο έδαφος˙ ο διαιτητής θεώρησε την πτώση του Izaguirre προσποιητή και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, ο Neil Lennon επικρότησε την απόφαση του Bobby Madden, αλλά στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι το δεξί πόδι του αμυντικού της Hibernian βρίσκει την αριστερή κνήμη του αμυντικού από την Ονδούρα. Εν ολίγοις, μια δύσκολη νίκη και μια εμφάνιση κάθε άλλο παρά ικανοποιητική…




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Forster, Lustig (Matthews 73'), Izaguirre, Biton, Ambrose, van Dijk, Brown, Ledley, Stokes, Commons, Pukki (Σαμαράς 58'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Baldé, Atajić, Fisher, Henderson.
Hibernian [4-4-2]: Williams, Forster, McGivern, Robertson, Nelson, Hanlon, Cairney (Zoubir 68'), Craig, Collins, Handling (Cummings 63'), Stevenson (Thomson 85'). Ο Terry Butcher άφησε στον πάγκο τους Tudur Jones, Maybury, Murdoch, Caldwell.

Ο διαιτητής Bobby Madden έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Emilio Izaguirre (77’, για προσποιητή βουτιά) και Γιώργο Σαμαρά (92’, για φάουλ επί του Jordan Forster). Κόπηκαν 46.065 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το μοναδικό και νικητήριο τέρμα, από τον Teemu Pukki στο 29’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής:
AberdeenSt.Mirren                        2-0
Hearts - Inverness C.T.                      0-2
Kilmarnock - Dundee United                1-4
Partick Thistle –St.Johnstone            αναβλήθηκε
Ross County - Motherwell                   1-2
Η βαθμολογία [σε παρένθεση το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 39 (15), Inverness C.T. 32 (15), Dundee United 29 (16), Aberdeen 29 (16), Motherwell 28 (16), St.Johnstone 21 (15), Hibernian 17 (16), St.Mirren 16 (15), Partick Thistle 14 (15), Kilmarnock 12 (16), Ross County 11 (15), Hearts –3 (16)


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου