Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Greuther Fürth – Celtic 6 - 2 [Τρίτη 09.07.2013]


Στον τρίτο αγώνα προετοιμασίας, στο Trolli Arena της βαυαρικής πόλης Fürth, οι Κέλτες έδειξαν πως έχουν πολύ δρόμο ακόμη και ο Neil Lennon πρέπει να δουλέψει σε βάθος μέχρι να παρουσιάσει ένα σύνολο έτοιμο για αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Πάντως, γεγονός είναι πως η ομάδα παρουσιάζει προβληματικό πρόσωπο σε κάθε θερινή περίοδο προετοιμασίας και βρίσκει τον δρόμο της αρκετά αργότερα. Αυτήν τη φορά, οι πρωταθλητές Σκωτίας διασύρθηκαν από τη γερμανική Greuther Fürth, ομάδα που τερμάτισε ουραγός (18η) την περίοδο 2012-2013 στην Bundesliga (στην πρώτη της συμμετοχή στην Ιστορία της) και υποβιβάστηκε.
Οι Κέλτες πήραν το προβάδισμα μόλις στο 3’, όταν ο Mikael Lustig έστρωσε την μπάλα στον αρχηγό Γιώργο Σαμαρά και ο Έλληνας διεθνής παραβίασε την εστία του Hesl με κοντινό σουτ. Στο 11’ ο Nikola Đurđić ισοφάρισε με κοντινό γυριστό πλασέ που αιφνιδίασε τον Fraser Forster. Ο Kevin Kraus έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 34’ με κοντινό σουτ. Ο Mikael Lustig ισοφάρισε με κοντινό πλασέ στο 42’, αξιοποιώντας έξοχη συνεργασία του Anthony Stokes με τον Γιώργο Σαμαρά. Στο 44’ ο Nikola Đurđić σημείωσε το 3-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά από χέρι του Γιώργου Σαμαρά ο οποίος βρισκόταν στο αμυντικό τείχος. Μετά την ανάπαυλα, ο Neil Lennon πραγματοποίησε τρεις αλλαγές και από το 3-5-2 άλλαξε το σύστημα ανάπτυξης στο πιο οικείο 4-4-2, αλλά η πίεση δεν απέδωσε καρπούς. Απεναντίας, οι γηπεδούχοι άλλαξαν σταδιακά σχεδόν ολόκληρη την ενδεκάδα τους και στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο κυριάρχησαν με ολοκληρωτικό τρόπο. Στο 74’ ο αφύλακτος Dominick Drexler σημείωσε το 4-2 με κοντινό σουτ. Στο 84’ ο Baye Djiby Fall, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (προηγήθηκε χέρι του Calum Waters), σημείωσε το 5-2. Ο ίδιος παίκτης, με κοντινή κεφαλιά στο 88’, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Łukasz Załuska. Αν μη τι άλλο, τα μεγάλα αμυντικά κενά (πρόβλημα που ήταν έντονο και πέρυσι) παραμένουν δυσεπίλυτο πρόβλημα για τον Neil Lennon




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Greuther Fürth: Hesl, Kraus, Mavraj, Sparv, Stieber, Đurđić, Weilandt, Sukalo, Brosinski, Zillner, Azemi. Ο Frank Kramer χρησιμοποίησε ως αναπληρωματικούς τους: Flekken, Mickel, Furstner, Drexler, Hefele, Pledl, Kleine, Πέτσος, Schulze, Fall, Lex, Trinks, Giesselmann, Park.
Celtic: Forster (Załuska 46’), Mouyokolo (McGeouch 67’), Virgil (Henderson 46’), Wilson, Lustig, Kayal, Mulgrew (Commons 46’), Izaguirre (Waters 76’), Rogić, Stokes (Baldé 67’), Σαμαράς (Atajić 67’).







Πηγή: Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4249]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου