Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Cliftonville – Celtic 0 - 3 [Τετάρτη 17.07.2013]


Μετά τις προβληματικές εμφανίσεις και τα απογοητευτικά αποτελέσματα στους τέσσερις αγώνες της πρώτης φάσης της θερινής προετοιμασίας, οι Κέλτες έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα και πέρασαν θριαμβευτές από το Belfast. Στα πλαίσια του δεύτερου Προκριματικού Γύρου για το Champions League 2013-2014, οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας επικράτησαν με άνεση επί της βορειοϊρλανδικής Cliftonville με 0-3. Ο Neil Lennon παρέταξε την πιο ισχυρή ενδεκάδα που είχε στη διάθεσή του, ένεκα των τραυματισμών που μέλλονται να ξεπεραστούν. Συγκεκριμένα, οι τραυματίες Adam Matthews, Charlie Mulgrew, Joe Ledley, Virgil van Dijk και Gary Hooper δεν συμπεριελήφθησαν στην αποστολή, όπως και ο νεοαποκτηθείς Steven Mouyokolo –του οποίου η επίσημη συμμετοχή δεν επιτρέπεται ακόμη. Έτσι, ο αρχηγός Scott Brown ξεκίνησε στο κέντρο του γηπέδου, ο Γιώργος Σαμαράς συνέδραμε τον Anthony Stokes στην επίθεση, ενώ οι Kelvin Wilson και Efe Ambrose απετέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η Celtic κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Το σκορ άνοιξε στο 25’ ο Mikael Lustig με θαυμάσια κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος εκτέλεση κόρνερ του Kris Commons από τα δεξιά. Στο 31’ ο Γιώργος Σαμαράς διπλασίασε τα τέρματα της Celtic, με υπέροχο αριστερό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Στο 84’ ο James Forrest ολοκλήρωσε την κέλτικη νίκη, «εκτελώντας» τον Conor Devlin μετά από αξιοθαύμαστη ατομική προσπάθεια, αφού πρώτα «χόρεψε» τον Jaimie McGovern. Ουσιαστικά, οι Κέλτες πρέπει να ετοιμάζονται για τον τρίτο Προκριματικό Γύρο, μιας και ο επαναληπτικός αγώνας της επόμενης Τρίτης στο Celtic Park θα έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα –εκτός συγκλονιστικής ανατροπής.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Cliftonville [4-4-2]: Devlin, McGovern, Scannell, Caldwell (Donnelly 73'), Smyth, Johnston, McMullan, Catney, Garrett (Curran 78'), Gormley (O'Carroll 68'), Boyce. Ο Tommy Breslin άφησε στον πάγκο τους Brown, Seydak, McNeill, Cosgrove.
Celtic [4-4-2]: Forster, Izaguirre, Ambrose, Wilson, Lustig, Brown, Commons (Rogić 80'), Kayal, Forrest (McGeouch 86'), Σαμαράς (Watt 76'), Stokes. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Waters, Irvine, Baldé.
Ο Ουκρανός διαιτητής Sergiy Boiko έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Jamie McGovern (22’, για φάουλ επί του Γιώργου Σαμαρά), Ronan Scannell (37’, για φάουλ επί του James Forrest), Beram Kayal (89’, για φάουλ επί του Chris Curran). Κόπηκαν 5.442 εισιτήρια στο γήπεδο Solitude του Belfast.

Το 0-1 από τον Mikael Lustig στο 25’


Το 0-2 από τον Γιώργο Σαμαρά στο 31’


Το 0-3 από τον James Forrest στο 84’


Αισθητή η παρουσία των φίλων της Celtic στο Belfast


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4293]
B.B.C. sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/23251252]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου