Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Celtic – Cliftonville 2 - 0 [Τρίτη 23.07.2013]


Χωρίς να ζοριστούν ή να ανησυχήσουν, οι Κέλτες επικράτησαν επί της Cliftonville και στη δεύτερη αναμέτρηση˙ έτσι, θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Σουηδίας Elfsborg (στις 31 Ιουλίου στο Celtic Park και στις 6 Αυγούστου στο Borås Arena) για τον τρίτο Προκριματικό Γύρο του Champions League. Οι Σουηδοί διέλυσαν δύο φορές την πρωταθλήτρια Λετονίας Daugava Daugavpils (7-1 στο Borås και 4-0 στο Daugavpils) και απέδειξαν πως είναι μια υπολογίσιμη ομάδα. Ο Neil Lennon παρέταξε σχεδόν το ίδιο σχήμα που νίκησε στο Belfast, ενώ οι Βορειοϊρλανδοί αγωνίστηκαν με σαφώς αμυντικό προσανατολισμό και προσπάθησαν κυρίως να αποφύγουν τη βαριά ήττα. Το σκορ άνοιξε στο 16’ ο Efe Ambrose, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Anthony Stokes και νίκησε τον τερματοφύλακα Conor Devlin. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν με ισοφάριση, αλλά οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν για δεύτερη φορά. Στο 70’ ο Kris Commons πραγματοποίησε σέντρα και ο Γιώργος Σαμαράς, με κοντινή κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Πέντε λεπτά νωρίτερα, ο Gary Hooper είχε αντικαταστήσει τον Anthony Stokes και αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση του Άγγλου επιθετικού με τη φανέλα της Celtic.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Forster, Izaguirre, Ambrose, Wilson, Lustig, Brown, Commons, Kayal (Rogić 65'), Forrest (Baldé 76'), Σαμαράς, Stokes (Hooper 65'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Mouyokolo, McGregor, Watt.
Cliftonville [4-4-2]: Devlin, McGovern, Caldwell (Curran 58'), Seydak, Smyth, Cosgrove (O'Carroll 76'), Johnston, McMullan, Catney, Garrett, Boyce (Gormley 85'). Ο Tommy Breslin άφησε στον πάγκο τους Brown, Scannell, Donnelly, McNeill.
Ο Γερμανός διαιτητής Thorsten Kinhöfer δεν έδειξε ούτε μία κάρτα. Κόπηκαν 29.758 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το 1-0 από τον Efetobore Ambrose στο 16’


Το 2-0 από τον Γιώργο Σαμαρά στο 70’

Τελευταία εμφάνιση του Gary Hooper με τη φανέλα της Celtic, πονοκέφαλος για τον Neil Lennon το κενό που αφήνει…


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=4321]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/23324257]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου