Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

St.Johnstone - Celtic 1- 1 [Τρίτη 19.02.2013]


Στον 27ο αγώνα τους για τη Scottish Premier League, οι Κέλτες δεν κατάφεραν να φύγουν νικητές από το McDiarmid Park και αρκέστηκαν στον έναν βαθμό της ισοπαλίας. Να σημειωθεί πως, σε τρεις αναμετρήσεις Πρωταθλήματος με τη St.Johnstone για την περίοδο 2012-2013, η Celtic μετρά μία ήττα (στις 15.9.2012, με 2-1, στο ίδιο γήπεδο) και άλλη μία ισοπαλία (πάλι 1-1, στις 11.11.2012, στο Celtic Park), ενώ διέλυσε τη St.Johnstone (με 5-0, στις 30.10.2012, στο Celtic Park) σε αγώνα για το League Cup. Ο Neil Lennon παρέταξε σχεδόν την ίδια ομάδα που νίκησε την Dundee United το Σάββατο, με μόνη διαφορά τη συμμετοχή του Lassad Nouioui από την αρχή και την τοποθέτηση του Anthony Stokes στον πάγκο. Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στη Celtic, με τους επιθετικούς της να χάνουν σωρεία ευκαιριών και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Alan Mannus να εξουδετερώνει όλες τις προσπάθειες των Gary Hooper, Lassad Nouioui, Joe Ledley και Victor Wanyama. Τη λύση έδωσε ο Efetobore Ambrose στο 37’ με κεφαλιά (όπως και στον αγώνα με την Dundee United), αξιοποιώντας σέντρα του Emilio Izaguirre από τ’ αριστερά. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Steve Lomas αντικατέστησε τον Michael Doughty με τον Grégory Tadé (δίνοντας σαφή επιθετικό προσανατολισμό στην ομάδα του) και τ’ αποτελέσματα φάνηκαν σύντομα: στο 55’ ο Mehdi Abeid εκτέλεσε φάουλ από τ’ αριστερά και ο Steven MacLean πέτυχε τέρμα με κοντινή κεφαλιά, αλλά ορθώς ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση offside. Πανομοιότυπη φάση συνέβη και στο 67’ (με τη διαφορά ότι το φάουλ εκτέλεσε από τα δεξιά ο Liam Craig), όταν ακυρώθηκε (για τον ίδιο λόγο) τέρμα που πέτυχε με κεφαλιά ο Frazer Wright. Οι γηπεδούχοι επέμειναν και οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 82’: ο Mehdi Abeid τροφοδότησε τον Nigel Hasselbaink (είχε αντικαταστήσει, στο 65’, τον Rowan Vine) και ο Ολλανδός επιθετικός, αφού ξέφυγε από τους Efetobore Ambrose και Thomas Rogne, εξαπέλυσε δυνατό σουτ από την οριζόντια γραμμή της μεγάλης περιοχής κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Fraser Forster. Οι Κέλτες διεκδίκησαν τη νίκη στα τελευταία λεπτά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα: πρώτα με ένα καλό σουτ του James Forrest και μετά με σουτ του Charlie Mulgrew (η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Liam Craig, άλλαξε πορεία και την τελευταία στιγμή απέκρουσε ο Alan Mannus), ενώ ο Neil Lennon έριξε στη μάχη και τον Anthony Stokes.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
St.Johnstone [4-4-2]: Mannus, Wright, Anderson, McCracken, Scobbie, Cregg, Craig, Doughty (Tadé 46'), Abeid, MacLean (Gwion Edwards 79'),Vine (Hasselbaink 65'). Ο Stephen Martin Lomas άφησε στον πάγκο τους Tuffey, Davidson, Caddis, Rodger.
Celtic [4-4-2]: Forster, Matthews (Rogne 72'), Izaguirre, Ambrose, Wilson, Mulgrew, Commons (Forrest 65'), Ledley, Wanyama, Lassad Nouioui (Stokes 86'), Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Rogić, McCourt, Kayal.
Ο διαιτητής Euan Norris έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Michael Doughty (19’, για φάουλ επί του Emilio Izaguirre), Steven MacLean (39’, για φάουλ επί του Joe Ledley), Patrick Cregg (83’ για φάουλ επί του Kelvin Wilson), Kelvin Wilson (83’). Κόπηκαν 5.352 εισιτήρια στο McDiarmid Park της πόλης Perth.

Το 0-1 από τον Efetobore Ambrose στο 37’

Το 1-1 από τον Nigel Hasselbaink στο 82’

Στο 83’ ο Patrick Cregg τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα επί του Kelvin Wilson και ο αμυντικός της Celtic επίσης με κίτρινη κάρτα για την αντίδρασή του

Η τελευταία ευκαιρία για τη Celtic: μετά το σουτ του Charlie Mulgrew η μπάλα χτυπά στο κεφάλι του Liam Craig και αλλάζει πορεία, αλλά την τελευταία στιγμή ο Alan Mannus πέφτει στη δεξιά γωνία και αποκρούει


Σε άλλη εξ αναβολής αναμέτρηση: Motherwell – Dundee United 0-1
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (27) 59, Motherwell (26) 40, Inverness C.T. (26) 38, Hibernian (27) 37, St Johnstone (27) 37, Kilmarnock (27) 36, Aberdeen (27) 36, Dundee United (27) 36, Ross County (26) 35, Hearts (26) 30, St Mirren (26) 29, Dundee (26) 14.


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3707]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21449253]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου