Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Celtic - Dundee United 6 - 2 [Σάββατο 16.02.2013]


Η ταπείνωση από τη Juventus στο Champions League ξεπεράστηκε αμέσως και οι Κέλτες βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπάσουν (για δεύτερη φορά φέτος, με διαφορά τεσσάρων τερμάτων, όπως και στις 22 Ιανουαρίου) στην Dundee United, διατηρώντας τη διαφορά των 18 βαθμών από τη δεύτερη Motherwell. Στον 26ο αγώνα της για την τρέχουσα Scottish Premier League, η Celtic υποδέχτηκε την ομάδα που ανέλαβε ο πρώην Κέλτης Jackie McNamara και η συναρπαστική εξέλιξη της αναμέτρησης αποζημίωσε το πλήθος που βρέθηκε στις εξέδρες του Celtic Park. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με τρεις αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που ηττήθηκε από τους Ιταλούς την περασμένη Τρίτη: οι Adam Matthews και Joe Ledley (με το περιβραχιόνιο του αρχηγού) ξεκίνησαν αντί των τραυματιών Mikael Lustig and Scott Brown, ενώ ο Anthony Stokes ξεκίνησε στη θέση του James Forrest.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ψυχρολουσία για τη Celtic, η οποία δέχτηκε τέρμα στο 10’: ο Gary Mackay-Steven έκλεψε την μπάλα από τον Charlie Mulgrew στο κέντρο του γηπέδου και τροφοδότησε τον Stuart Armstrong, ο οποίος (αφού εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των Efetobore Ambrose και Joe Ledley) πλάσαρε υποδειγματικά τον Fraser Forster κι έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Οι Κέλτες αντέδρασαν αμέσως και, στην επόμενη επίθεση, ένα λεπτό αργότερα, ισοφάρισαν: ο Kris Commons εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Efetobore Ambrose με δυνατή καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Radosław Cierzniak. Ένδεκα λεπτά αργότερα, στο 22’, οι Κέλτες πήραν το προβάδισμα: ο Emilio Izaguirre έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά και ο αμαρκάριστος Kris Commons, αφού έστρωσε την μπάλα με το στήθος, παραβίασε με αριστερό κοντινό σουτ την εστία του Radosław Cierzniak –ο οποίος προσπάθησε ν’ αποκρούσει με το αριστερό πόδι. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα ανύπαρκτο πέναλτι: ο Johnny Russell έβγαλε κάθετη μπαλιά για τον Gary Mackay-Steven μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Adam Matthews με άψογη ενέργεια από πίσω έδιωξε την μπάλα (χωρίς να βρει τα πόδια του αντίπαλου επιθετικού), αλλά ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι –«φιλοδωρώντας», μάλιστα, και με κίτρινη κάρτα τόσο τον αμυντικό της Celtic όσο και τον Fraser Forster. Ο Jon Daly ανέλαβε να εκτελέσει την ποινή, αλλά ο Fraser Forster έπεσε στη δεξιά γωνία και απέκρουσε το δυνατό σουτ. Οι Κέλτες συνέχισαν να πιέζουν και τριπλασίασαν τα τέρματά τους στο 37’: μετά από σουτ του Victor Wanyama, η μπάλα έφτασε στον Anthony Stokes και ο Ιρλανδός τροφοδότησε τον Joe Ledley˙ το σουτ του αρχηγού χτύπησε στο πόδι του Seán Dillon και η μπάλα κατέληξε για τρίτη φορά στα δίχτυα της εστίας του Radosław Cierzniak. Στο 55’ ο Kris Commons, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διεύρυνε τη διαφορά σε 4-1: ένα λεπτό νωρίτερα, ο Barry Douglas είχε ανατρέψει τον Anthony Stokes. Στο 70’ έγινε το 5-1: μετά από πάσα του Victor Wanyama, ο Anthony Stokes έδειξε την εκτελεστική του ικανότητα με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Στο 82’ η κέλτικη υπεροχή καρποφόρησε για έκτη φορά: ο Charlie Mulgrew εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο James Forrest έπιασε κοντινή κεφαλιά την οποία απέκρουσε ασταθώς ο Radosław Cierzniak και ο Anthony Stokes βρήκε την ευκαιρία να «εκτελέσει» με κοντινό σουτ τον Πολωνό τερματοφύλακα. Τέλος, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, στο 90’: ο Johnny Russell, αφού κέρδισε διαδοχικές κόντρες από τους Beram Kayal και Charlie Mulgrew, πλάσαρε με άψογο τρόπο τον Fraser Forster και διαμόρφωσε το τελικό 6-2.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Forster, Matthews, Izaguirre, Ambrose (Kayal 71'), Wilson, Mulgrew, Commons (Rogić 73'), Ledley, Wanyama (Forrest 76'), Stokes, Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Rogne, Miku, Lassad Nouioui.
Dundee United [4-5-1]: Cierzniak, Dillon, Douglas, McLean, Watson, Flood (Ryan 38'), Rankin, Mackay-Steven, Armstrong, Russell, Daly (Gardyne 78'). Ο Jackie McNamara άφησε στον πάγκο τους Banks, Soutattar, Millar, Petrie, Dow.
Ο διαιτητής Bobby Madden έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Adam Matthews (στο 26’, επειδή ανέτρεψε τον Gary Mackay-Steven και παραχωρήθηκε πέναλτι) και Fraser Forster (στο 26’, για διαμαρτυρία στη φάση του πέναλτι). Κόπηκαν 46.496 εισιτήρια στο Celtic Park.

Ο Stuart Armstrong δίνει το προβάδισμα στην Dundee United, στο 10’


Ο Efetobore Ambrose ισοφαρίζει με κεφαλιά στο 11’, μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Kris Commons

Το 2-1 από τον Kris Commons στο 22’

Ο Adam Matthews κόβει καθαρά την μπάλα μπροστά από τον Gary Mackay-Steven, αλλά ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Εκτελεί στο 26’ ο Jon Daly και αποκρούει ο Fraser Forster

Το 3-1 από τον Joe Ledley στο 37’

Το 4-1, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Kris Commons στο 55’


Το 5-1 από τον Anthony Stokes στο 70’

Το 6-1 από τον Anthony Stokes στο 82’

Neil Lennon και Jackie McNamara: συμπαίκτες στη Celtic την περίοδο 2000-2005, σε αντίπαλους πάγκους το Σάββατο


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 27ης αγωνιστικής:
Aberdeen - Dundee                   1-0
Hearts - Kilmarnock                  0-3
Motherwell - Inverness C.T.     3-0
Ross County - St Johnstone      1-0
St Mirren – Hibernian               0-1
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (26) 58, Motherwell (25) 40, Inverness C.T. (26) 38, Hibernian (27) 37, Kilmarnock (27) 36, St Johnstone (26) 36, Aberdeen (27) 36, Ross County (26) 35, Dundee United (26) 33, Hearts (26) 30, St Mirren (26) 29, Dundee (26) 14.



Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3699]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21448923]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου