Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Hibernian – Celtic 1 - 0 [Σάββατο 29.12.2012]

Ακριβώς έναν μήνα κράτησε η νικηφόρα πορεία της Celtic στους τελευταίους αγώνες της για τη Scottish Premier League και το 2012 έκλεισε με ήττα. Μετά από πέντε συνεχή επιτυχημένα αποτελέσματα ήρθε η τέταρτη ήττα και οι Κέλτες αποχώρησαν χωρίς βαθμό από το Εδιμβούργο, αλλά εξακολουθούν να προηγούνται στον βαθμολογικό πίνακα. Οι πρωταθλητές Σκωτίας κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα –γεγονός που οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εκπληκτική απόδοση του αντίπαλου τερματοφύλακα Ben Williams. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με τρεις αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που επικράτησε επί της Dundee την περασμένη Τετάρτη: Thomas Rogne, Mikael Lustig και Lassad Nouioui ξεκίνησαν αντί των Charlie Mulgrew, Beram Kayal και Tony Watt. Ο Neil Lennon ξεκίνησε με σύστημα 3-4-1-2 και το μετέτρεψε αργότερα στο συμβατικό 4-4-2, αλλά ούτε αυτό απέδωσε. Η αναμέτρηση είχε πάθος και ρυθμό εξαρχής και οι γηπεδούχοι πέτυχαν πολύ νωρίς το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση: στο 9’ ο Paul Hanlon βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Leigh Griffiths, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια του Tomas Rogne και την άστοχη έξοδο του Fraser Forster και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 12’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο τέρμα όταν, μετά από μακρινή μπαλιά του Leigh Griffiths, ο Eoin Doyle ξέφυγε από τους Kelvin Wilson και Thomas Rogne κι έπιασε κοντινή κεφαλιά –όχι όμως τόσο δυνατή για να απειλήσει τον Fraser Forster. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, άλλα δύο λάθη του Thomas Rogne (ανέτοιμος ο Νορβηγός) έφεραν σε θέση βολής τους Leigh Griffiths και Eoin Doyle, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο επιθετικός των γηπεδούχων αιφνιδιάστηκε και στη δεύτερη ο Fraser Forster έσωσε την εστία του. Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αν και οι Κέλτες βελτίωσαν την απόδοσή τους και πίεσαν για την ισοφάριση. Η καλύτερη στιγμή για τη Celtic ήταν στο 80’, όταν ο Efe Ambrose αστόχησε από πολύ κοντά προσπαθώντας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το γόνατο. Ακολούθησε ένα καλό πλάγιο σουτ του Gary Hooper, το οποίο εξουδετέρωσε ο Ben Williams. Έτσι, η Hibernian πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς και οι Κέλτες έφυγαν ηττημένοι από το Easter Road Stadium –κάτι που είχε να συμβεί από τις 7 Δεκεμβρίου 2008, όταν η Hibernian επιβλήθηκε με 2-0 της Celtic.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Hibernian: Williams, Clancy (Maybury 58'), Hanlon, McPake, Deegan, Claros, Cairney, Stevenson, Taiwo (Handling 87'), Griffiths (Wotherspoon 72'), Doyle. Ο Patrick Fenlon άφησε στον πάγκο τους Murdoch, Donaldson, Caldwell, Kuqi.
Celtic: Forster, Izaguirre, Ambrose (McGeouch 87'), Wilson, Lustig, Rogne (Kayal 70'), Brown, Wanyama, Σαμαράς, Lassad Nouioui (McCourt 66'), Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Chalmers, Kidd, Watt.
Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Gary Deegan (30’, για φάουλ επί του Victor Wanyama), Tim Clancy (57’, για φάουλ επί του Γιώργου Σαμαρά), Efe Ambrose (67’), Tom Taiwo (76’, για φάουλ επί του Victor Wanyama). Κόπηκαν 16.805 εισιτήρια στο Easter Road της πόλης του Εδιμβούργου.

Ο Leigh Griffiths εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία μεταξύ του Fraser Forster και του Tomas Rogne και σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (και νικηφόρο για τη Hibernian) στο 9’



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 21ης αγωνιστικής:
Dundee – Aberdeen                               1-3
Motherwell Kilmarnock                       2-2
Ross County – Hearts                           αναβλήθηκε
St Johnstone - Inverness C.T.              0-0
Dundee United - St Mirren                   3-4
Η βαθμολογία [Dundee, Kilmarnock, Dundee United, Hearts, Ross County και Celtic έχουν δώσει από 20 αγώνες]: Celtic 40, Inverness C.T. 34, Motherwell 34, Hibernian 31, Aberdeen 30, Kilmarnock 27, St Johnstone 27, Dundee United 25, Hearts 25, St Mirren 24, Ross County 21, Dundee 12.


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20823155]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3517]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου