Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Celtic – Steaua București 2 – 1 [Τρίτη 15.01.2013]

Ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους στην Ισπανία, οι Κέλτες αντιμετώπισαν τη Ρουμανική Στεάουα Βουκουρεστίου, στο Δημοτικό Στάδιο San Pedro Alcántara της πόλης Marbella. Ο Neil Lennon απουσίαζε από τον πάγκο (συμμετείχε σε σεμινάρια προπονητών στην Αγγλία) και την ομάδα καθοδήγησε ο Johan Mjällby, παρέα με τον Garry Parker και τον παλαίμαχο Danny McGrain. Στα αξιοσημείωτα της φιλικής αυτής συνάντησης, αξίζουν να προστεθούν δύο γεγονότα: η επιστροφή του Anthony Stokes στην ενεργό δράση (για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2012, όταν είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο), καθώς και η δυναμική επιστροφή του Mohamed Bangura (μετά τη λήξη του «δανεισμού» του στη Σουηδική ΑΙΚ Στοκχόλμης, από τον Αύγουστο του 2012) που συνοδεύτηκε από το νικητήριο τέρμα. Ο Johan Mjällby παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με τρεις καθαρόαιμους επιθετικούς (Gary Hooper, Tony Watt και Mohamed Bangura), αλλά οι Κέλτες δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο πρώτο μέρος, αντιθέτως οι Ρουμάνοι ήσαν εκείνοι που πήραν το προβάδισμα. Έτσι, στο 13’, σε μια γρήγορη αντεπίθεση της Steaua, ο Adrian Popa βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Stefan Nikolić και ο Μαυροβούνιος επιθετικός κεραυνοβόλησε τον Łukasz Załuska από την οριζόντια γραμμή της μεγάλης περιοχής (ελέγχεται για βραδύτητα ο Kelvin Wilson) κι έδωσε το προβάδισμα στη Ρουμανική ομάδα. Το πρώτο μέρος δεν πρόσφερε σπουδαίο θέαμα, αν και η Celtic έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει τέρμα. Στο δεύτερο μέρος, ο Johan Mjällby έβαλε στο παιχνίδι πιο τεχνίτες και οργανωτικούς παίκτες (Γιώργος Σαμαράς και Kris Commons) και αμέσως υπήρξε αποτέλεσμα. Μέσα σε τέσσερα λεπτά, οι Κέλτες ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ: στο 52’ ο Emilio Izaguirre έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Γιώργο Σαμαρά και κατέληξε στον Dylan McGeouch ο οποίος με νέα σέντρα από τα δεξιά έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα επιθετικό να σπρώξει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Răzvan Stanca. Στο 56’ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα με το τέρμα του Mohamed Bangura: ο Kris Commons έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά και ο 23χρονος επιθετικός από τη Sierra Leone (αφού νίκησε στον αέρα τον Iasmin Latovlevici) με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 2-1.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-3-1-2]: Załuska, Matthews (Mulgrew 46’), Rogne, Wilson, Izaguirre (Lassad Nouioui 67’), McGeouch, Wanyama (Stokes 67’), Ledley (Brown 46’), Hooper (Commons 46’), Watt (Σαμαράς 46’), Bangura.
Steaua [4-4-2]: Stanca, Prepeliță, Szukała, Chiricheș, Latovlevici, Popa, Pintilii, Bourceanu, Chipciu, Nikolić, Rusescu.

Το 1-0 για τους Ρουμάνους, με τον Stefan Nikolić στο 13’

Το 1-1 με τον Γιώργο Σαμαρά στο 52’


Το νικητήριο τέρμα της Celtic, με την κεφαλιά του Mohamed Bangura στο 56’



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου