Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Celtic - Hearts 4 - 1 [Σάββατο 19.01.2013]

Στον 22ο αγώνα τους για τη Scottish Premier League, οι Κέλτες επικράτησαν της (προβληματικής, φέτος) Hearts με 4-1 στο Celtic Park, διατήρησαν τη διαφορά των εννέα βαθμών από τις δύο δεύτερες ομάδες (Inverness C.T. και Motherwell) και απέδειξαν ότι δεν έχουν σκοπό να χάσουν το φετινό Πρωτάθλημα. Πλέον, το ζητούμενο είναι αν οι πρωταθλητές Σκωτίας θα καταφέρουν να κατακτήσουν και τους άλλους δύο εγχώριους τίτλους (Scottish F.A. Cup και Scottish League Cup) ή θα ξαναζήσουμε την περσινή πικρή εμπειρία. Πάντως, το απόγευμα του Σαββάτου, η Celtic πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση (κάτι που δε συνηθίζει φέτος στο Celtic Park), και υπερίσχυσε της ομάδας του Εδιμβούργου, αν και όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 υπήρξε κάποια νευρικότητα στο κέλτικο στρατόπεδο. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που νίκησε τη Motherwell (στον τελευταίο αγώνα, στις 2.1.2013, πριν τη διακοπή των δύο εβδομάδων): ο Łukasz Załuska αντικατέστησε τον τραυματία Fraser Forster κάτω από τα δοκάρια (με αναπληρωματικό τερματοφύλακα τον 18χρονο Robbie Thomson), ο Efe Ambrose βρίσκεται στη Νότια Αφρική με την Εθνική Ομάδα της Νιγηρίας για την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ο Kelvin Wilson εξέτισε τη μία από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του και ο Beram Kayal κάθισε στον πάγκο˙ έτσι, οι Scott Brown, Mikael Lustig και Joe Ledley έπαιξαν από την αρχή –αν και ο Ledley αντικαταστάθηκε στο 66’ από τον Kayal. Επίσης, στον πάγκο κάθισε για πρώτη φορά σε φετινό επίσημο αγώνα και ο (σχεδόν αποθεραπευμένος) Anthony Stokes -μετά από απουσία πέντε μηνών. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Gary Hooper (τον οποίον εσχάτως διεκδικεί η αγγλική Norwich City) με δύο τέρματα.
Οι Κέλτες ξεκίνησαν με ορμή και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις 90 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη: ο Mikael Lustig με μπαλιά από το κέντρο του γηπέδου βρήκε τον Adam Matthews, εκείνος έφυγε από τα δεξιά και, αφού «χόρεψε» τους αμυντικούς της Hearts (Andrew Driver και Kevin McHattie), εκμεταλλεύθηκε την άστοχη απόκρουση του (Mehdi Taouil) κι έβγαλε σέντρα προς τη μικρή περιοχή όπου ο Gary Hooper πρόλαβε τον Andrew Webster κι έσπρωξε την μπάλα στο εσωτερικό της εστίας του εξουδετερωμένου James MacDonald. Δέκα λεπτά αργότερα, οι Κέλτες διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Γιώργο Σαμαρά, σε μια φάση πανομοιότυπη μ’ εκείνη του πρώτου τέρματος και αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Kris Commons να ταλαιπωρήσει την άμυνα των φιλοξενουμένων: ο Σκωτσέζος διεθνής έφυγε από τα δεξιά (με παράτυπο τρόπο, αφού έκανε εμφανές φάουλ στον Kevin McHattie), ξέφυγε από τους Andrew Driver, Daniel Wilson, και Dylan McGowan κι έβγαλε σέντρα προς την αντίπαλη μικρή περιοχή˙ ο James MacDonald απέκρουσε ασταθώς και ο Γιώργος Σαμαράς έστειλε από κοντά την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για δεύτερη φορά. Στη συνέχεια, η Celtic χαλάρωσε τον ρυθμό (κάνοντας οικονομία δυνάμεων εν όψει του εξ αναβολής αγώνα της Τρίτης με την Dundee United), αλλά η κυριαρχία συνεχίστηκε –όπως και οι χαμένες ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και το κατάφεραν, εν μέρει, με την είσοδο του Jamie Walker ο οποίος αντικατέστησε τον Callum Paterson. Έτσι, στο 69’ η ομάδα του Εδιμβούργου μείωσε τη διαφορά: μετά από μπαλιά του τερματοφύλακα James MacDonald, ο John Sutton έστρωσε την μπάλα με το στήθος στον Jason Holt, εκείνος έπιασε σουτ από την οριζόντια γραμμή της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Charlie Mulgrew και άλλαξε πορεία, ο Łukasz Załuska αιφνιδιάστηκε και είδε την εστία του να παραβιάζεται. Τη λύτρωση για τους Κέλτες έφερε (και πάλι) ο Gary Hooper στο 85’: ο Scott Brown μπήκε στη μεγάλη περιοχή και, παρά την πίεση των Andrew Driver και Daniel Wilson, τροφοδότησε τον Άγγλο επιθετικό ο οποίος δε δυσκολεύθηκε να «εκτελέσει» εκ νέου τον MacDonald. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91’) από τον Lassad Hassen Nouioui: ο Emilio Izaguirre έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά και ο Τυνήσιος επιθετικός με άψογο αριστερό σουτ (εν κινήσει) ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Celtic.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-4-2]: Załuska, Matthews (Lassad Nouioui 76'), Izaguirre, Mulgrew, Lustig, Brown, Commons (Rogne 83'), Ledley (Kayal 66'), Wanyama, Σαμαράς, Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Thomson, Gershon, McGeouch, Stokes.
Heart of Midlothian [4-4-2]: MacDonald, Wilson, Barr, Webster, McHattie, Taouil (Carrick 86'), Driver, Holt, McGowan (Tapping 71'), Sutton, Paterson (Walker 46'). Ο John McGlynn άφησε στον πάγκο τους Ridgers, Prychynenko, Smith, Novikovas.
Ο διαιτητής Iain Brines έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Darren Barr (71’) και Kevin McHattie (76’, για φάουλ επί του Scott Brown). Κόπηκαν 48.374 εισιτήρια στο Celtic Park.

Φόρος τιμής στον εκλιπόντα Sean Fallon, πριν την έναρξη της αναμέτρησης

Το 1-0 από τον Gary Hooper στο 2’

Από τη σέντρα του Kris Commons ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα της Celtic, με εκτελεστή τον Γιώργο Σαμαρά στο 12’


Το 3-1 από τον Gary Hooper στο 85’

Το 4-1 από τον Lassad Nouioui στο 91’



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 23ης αγωνιστικής:
St Mirren - Ross County                  1-4
Hibernian – Dundee                          1-1
Inverness C.T. – Aberdeen               3-0
Kilmarnock - Dundee United             2-3
Motherwell - St Johnstone              3-2
Η βαθμολογία [σε παρένθεση, οι αγώνες που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (22) 46, Inverness C.T. (22) 37, Motherwell (23) 37, Hibernian (23) 33, Aberdeen (23) 31, St Johnstone (23) 30, Dundee United (22) 29, Kilmarnock (22) 28, Hearts (22) 26, St Mirren (23) 25, Ross County (21) 24, Dundee (22) 13.


Πηγές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου