Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Kilmarnock – Celtic 1 - 3 [Σάββατο 8.12.2012]

Η γιορτή που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στο Celtic Park (μετά την πρόκριση στους 16 του Champions League) συνεχίστηκε στο Rugby Park, όπου η Celtic θριάμβευσε επί της Kilmarnock με 1-3. Στον 16ο αγώνα τους για τη Scottish Premier League, οι Κέλτες εμφανίστηκαν σοβαροί, ψυχωμένοι, με υψηλή αυτοπεποίθηση και αποφασισμένοι για τη νίκη που θα τους διατηρούσε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με τέσσερις αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που νίκησε τη Σπαρτάκ Μόσχας: Adam Matthews, Victor Wanyama, Joe Ledley και Lassad Nouioui ξεκίνησαν αντί των Mikael Lustig, Kris Commons (τραυματίστηκε στον αγώνα της Τετάρτη), Beram Kayal και Γιώργο Σαμαρά –οι δύο τελευταίοι έπαιξαν ως αναπληρωματικοί. Επίσης ο Ιρλανδός τεχνικός, ανήσυχος από τα τελευταία δυσάρεστα αποτελέσματα εντός Σκωτίας, αποφάσισε να αιφνιδιάσει εφαρμόζοντας ένα δοκιμασμένο και άκρως επιτυχημένο σύστημα: το 3-5-2. Πράγματι, όλοι όσοι αγωνίστηκαν εναντίον της Kilmarnock είχαν πολύ ικανοποιητική απόδοση και η ομάδα έφτασε σε μια άνετη και πολύτιμη επικράτηση.
Οι Κέλτες πήραν το προβάδισμα στο 27’ με τον Scott Brown: ο Gary Hooper τροφοδότησε τον Adam Matthews ο οποίος ξεκίνησε κούρσα από πλάγια θέση και μόλις έφτασε έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων έβγαλε σέντρα, την οποία αξιοποίησε ο αρχηγός της Celtic -ο οποίος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Cameron Bell. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν με την έναρξη του δεύτερου μέρους, όταν ο Paul Heffernan βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε το απέκρουσε ο Charlie Mulgrew –ενώ ο Fraser Forster ήταν εξουδετερωμένος. Στο 65’ οι Κέλτες διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Joe Ledley: ο Victor Wanyama τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά ακριβείας τον Scott Brown μέσα στη μεγάλη περιοχή της Kilmarnock και ο αρχηγός της Celtic γύρισε την μπάλα προς τον Joe Ledley ο οποίος με προβολή σημείωσε το 0-2. Στο 66’ ο Γιώργος Σαμαράς πέρασε στη θέση του πολύ καλού Lassad Nouioui και στο 74’ πέτυχε το τρίτο τέρμα των πρωταθλητών Σκωτίας: ο Scott Brown έβγαλε κάθετη μπαλιά για τον Adam Matthews ο οποίος προχώρησε γρήγορα με την μπάλα (ακριβώς όπως και στη φάση του πρώτου τέρματος) και από τα όρια της μεγάλης περιοχής έβγαλε πλάγια σέντρα την οποία αξιοποίησε με ιδανικό τρόπο ο Έλληνας επιθετικός –παραβιάζοντας, με καρφωτή κεφαλιά, για τρίτη φορά την εστία του Cameron Bell. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να πετύχουν το γκολ της παρηγοριάς στο 91’ με δυνατό σουτ του Cillian Sheridan από κοντινή απόσταση, μετά από σέντρα του Jeroen Tesselaar.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Kilmarnock [4-4-2]: Bell, Tesselaar, Fowler, O'Leary, Nelson, Racchi (Sissoko 55'), Kelly, Harkins (McKenzie 68'), Sheridan, Heffernan, Pérez (O'Hara 68'). Ο Kenny Shiels άφησε στον πάγκο τους Letheren, Dayton, Johnson, Winchester.
Celtic [3-5-2]: Forster, Matthews, Izaguirre (Kayal 76'), Ambrose, Wilson, Mulgrew, Brown, Ledley, Wanyama, Lassad Nouioui (Σαμαράς 66'), Hooper (Miku 82'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Rogne, McGeouch, Watt.
Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Liam Kelly (21’, για φάουλ στον Adam Matthews), Gary Harkins (55’, για φάουλ στον Scott Brown), Paul Heffernan (67’, για διαμαρτυρίες), Scott Brown (88’, για φάουλ στον Cillian Sheridan), Fraser Forster (92’, για καθυστέρηση). Κόπηκαν 6.501 εισιτήρια στο Rugby Park της πόλης Kilmarnock.
Το 0-1 από τον Scott Brown στο 27’

Το 0-2 από τον Joe Ledley στο 65’

Το 0-3 από τον Γιώργο Σαμαρά στο 74’

Ο εξαιρετικός Adam Matthews ήταν ο δημιουργός των δύο εκ των τριών τερμάτων της Celtic

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής [Dundee United, Celtic, Kilmarnock και Dundee έχουν δώσει από 16 αγώνες]:
Hearts – Aberdeen                      2-0
Inverness C.T. – Hibernian           3-0
Motherwell - Ross County            3-2
St Mirren - St Johnstone            1-1
Dundee - Dundee United              0-3
Η βαθμολογία: Celtic 31, Inverness C.T. 28, Motherwell 27, Hibernian 27, Aberdeen 24, St Johnstone 24, Dundee United 23, Hearts 21, Kilmarnock 19, Ross County 17, St Mirren 17, Dundee 11


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20564926]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3445]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου