Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Arbroath – Celtic 0 - 1 [Τετάρτη 12.12.2012]

Χάρη σ’ ένα θαυμάσιο τέρμα του Adam Matthews (ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση το τρέχον διάστημα) η Celtic πέρασε νικηφόρα από το Gayfield Park και προκρίθηκε στη φάση των 16 (5ος Γύρος) του Κυπέλλου Σκωτίας και θ’ αντιμετωπίσει τη Raith Rovers, στο Stark's Park της πόλης Kirkcaldy. Η αναμέτρηση δεν παρουσίασε σπουδαίο θέαμα και οι Κέλτες ζορίστηκαν αρκετά για να επικρατήσουν –παρά το ότι είχαν την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 64%. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με δύο αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που νίκησε στο Kilmarnock: Beram Kayal και Γιώργος Σαμαράς ξεκίνησαν αντί των Gary Hooper (αντικατέστησε τον Lassad Nouioui στο 65’) και του τραυματία Joe Ledley. Το μοναδικό τέρμα πέτυχε ο Adam Matthews στο 18’: ο διεθνής Ουαλλός αμυντικός έκλεψε την μπάλα από τον Colin Hamilton στο κέντρο του γηπέδου, προχώρησε κι εξαπέλυσε δυνατό σουτ από το ύψος της οριζόντιας γραμμής της μεγάλης περιοχής˙ ο Scott Morrison δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ουσιαστικό και η μπάλα κατέληξε ψηλά στη δεξιά γωνία της εστίας του. Οι Κέλτες πήραν μια «επαγγελματική» νίκη-πρόκριση χωρίς να εντυπωσιάσουν και ο Neil Lennon δήλωσε ικανοποιημένος…


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Arbroath: Morrison, Baxter, Hamilton, Malcolm, Keddie, Robertson, Kerr, (Birse 76'), Sibanda (Rennie 73'), Currie, Sheerin (Holmes 76'), Doris. Ο παίκτης-προπονητής Paul George Sheerin άφησε στον πάγκο τους Bullock και Gribben.
Celtic [3-5-2]: Forster, Ambrose, Wilson, Lustig, Matthews (McGeouch 90'), Izaguirre (Wanyama 65'), Brown, Mulgrew, Kayal, Σαμαράς, Lassad Nouioui (Hooper 65'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska και Miku.
Ο διαιτητής Craig Charleston έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Brian Kerr (41’, για καθυστερήσεις), Charlie Mulgrew (50’, για φάουλ στον Paul Currie), Stuart Malcolm (51’, για φάουλ στον Fraser Forster), Γιώργο Σαμαρά (85’, για φάουλ στον Paul Currie) και Scott Robertson (91’, για φάουλ επί του Victor Wanyama). Κόπηκαν 4.127 εισιτήρια στο Gayfield Park της πόλης Arbroath.

Το καταπληκτικό και μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, από τον Adam Matthews στο 18’

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Neil Lennon


Στις υπόλοιπες επαναληπτικές αναμετρήσεις του 4ου Γύρου για το Κύπελλο Σκωτίας:
Inverness C.T. - Ross County          2-1
Motherwell – Aberdeen                  1-2
Αναβλήθηκαν, για τις 17.12.2012, λόγω παγετού, οι συναντήσεις:
Morton - Turriff United
Cowdenbeath - St Johnstone
DumbartonHamilton Academical


Η κλήρωση του 5ου Γύρου (2 και 3 Φεβρουαρίου 2013) όρισε τα ακόλουθα ζευγάρια:
Kilmarnock - Inverness C. T.
Dundee United – Rangers
Hibernian – Aberdeen
Falkirk - Forfar Athletic
Raith Rovers - Celtic 
St Mirren - Cowdenbeath ή St Johnstone
Dunfermline Athletic - Dumbarton ή Hamilton Academical
Dundee - Turriff United ή Morton


Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20604699]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3458] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου