Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Celtic – St Mirren 2 - 0 [Σάββατο 15.12.2012]

Στον 17ο αγώνα της για τη Scottish Premier League, η Celtic επικράτησε με 2-0 της St Mirren και αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας (Motherwell) σε 4 βαθμούς –και με έναν αγώνα λιγότερο. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στο Celtic Park (σε σύνολο 8 αγώνων) και η πρώτη μετά από δύο ολόκληρους μήνες: τελευταία φορά ήταν στις 7 Οκτωβρίου (1-0 επί της Hearts) και ακολούθησαν τρία αποτυχημένα αποτελέσματα. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, η διαφορά δυναμικότητας ήταν περισσότερο από εμφανής και οι Κέλτες είχαν την κατοχή της μπάλας κατά 66%, αλλά όφειλαν να ξεπεράσουν δύο σημαντικά εμπόδια: τη διπλή άμυνα ζώνης των φιλοξενουμένων (χαρακτηριστικό είναι ότι και τα δύο τέρματα προήλθαν από εκτέλεση κόρνερ) και την πεισματική άρνηση του διαιτητή Callum Murray να καταλογίσει πέναλτι εις βάρος της St Mirren σε κάποιες καταφανέστατες περιπτώσεις παράβασης. Έτσι, οι Κέλτες ζήτησαν πέναλτι στο 5’ (όταν αμυντικός των φιλοξενουμένων απέκρουσε με το χέρι σουτ του Victor Wanyama και στο 14’ (όταν, μετά από θαυμάσια μπαλιά του Beram Kayal, ο Gary Hooper κλείστηκε και ανατράπηκε από τους Paul Dummett και Jim Goodwin), αλλά ο Callum Murray θεώρησε πως δεν υπήρξε κάτι αξιόποινο. Πάντως, στην επόμενη φάση μετά την ανατροπή του Gary Hooper, ήρθε το πρώτο τέρμα και τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως: στο 15’ ο Charlie Mulgrew εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, ο Victor Wanyama έπιασε κεφαλιά την οποία απέκρουσε ο Craig Samson, αλλά ο Κενυάτης μέσος με κοντινό σουτ μετά από επαναφορά της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, έξοχη μπαλιά του Mikael Lustig βρήκε τον Beram Kayal σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Ισραηλινός αμυντικός ανατράπηκε από τον Marc McAusland (και, μάλιστα, από πίσω), αλλά ο διαιτητής και πάλι δεν είδε παράβαση. Στο δεύτερο μέρος οι Κέλτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 50’ έχασαν μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους: ο Γιώργος Σαμαράς έβγαλε περίτεχνη σέντρα από τ’ αριστερά και εντός της μεγάλης περιοχής, ο Gary Hooper τροφοδότησε με κεφαλιά τον Scott Brown και την κεφαλιά του αρχηγού εξουδετέρωσε με ετοιμότητα (εξ επαφής και σχεδόν επάνω στη γραμμή του τέρματος) ο Craig Samson. Το τελικό 2-0 σημειώθηκε στο 83’ από τον Gary Hooper: ο Charlie Mulgrew εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, η μπάλα πέρασε από επιθετικούς και αμυντικούς για να καταλήξει στον Gary Hooper ο οποίος από πολύ κοντά την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Craig Samson για δεύτερη φορά. Οι δύο που πέτυχαν τα νικηφόρα τέρματα ήταν και οι μοναδικές αλλαγές του Neil Lennon στην αρχική ενδεκάδα (σε σχέση με την ομάδα που δυσκολεύθηκε να νικήσει την Arbroath στον πρόσφατο αγώνα για το Κύπελλο Σκωτίας), αντί των Emilio Izaguirre και Lassad Nouioui οι οποίοι αγωνίστηκαν ως αναπληρωματικοί στα μισά του δεύτερου μέρους.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [3-5-2]: Forster, Matthews, Ambrose (Izaguirre 72'), Wilson, Mulgrew, Lustig, Brown, Kayal (McCourt 85'), Wanyama, Σαμαράς (Lassad Nouioui 76'), Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Rogne, Miku, Watt.
St Mirren [4-4-2]: Samson, van Zanten, Dummett, McAusland, Goodwin, Robertson (Guy 82'), McLean, Teale, Imrie, Thompson (Parkin 74'), John McGinn. Ο Danny Lennon άφησε στον πάγκο τους Smith, Barron, McGowan, Carey, Reilly.
Ο διαιτητής Callum Murray έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Jim Goodwin (στο 79’, για φάουλ επί του Gary Hooper). Κόπηκαν 47.790 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το 1-0 από τον Victor Wanyama στο 15’

Ο Charlie Mulgrew εκτελεί κόρνερ και ο Gary Hooper σημειώνει το 2-0 στο 83’

Ο διαιτητής Callum Murray, αρνητικός πρωταγωνιστής της συνάντησης


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 18ης αγωνιστικής:
Aberdeen – Kilmarnock                       0-2
Dundee United - Inverness C.T.          4-4
Hibernian – Motherwell                       2-3
Ross County – Dundee                          1-1
St Johnstone – Hearts                        2-2
Η βαθμολογία [Celtic, Dundee, Kilmarnock και Dundee United έχουν δώσει από 17 αγώνες]: Celtic 34, Motherwell 30, Inverness C.T. 29, Hibernian 27, St Johnstone 25, Dundee United 24, Aberdeen 24, Kilmarnock 22, Hearts 22, Ross County 18, St Mirren 17, Dundee 12.

Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20650211]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3471]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου