Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Motherwell - Celtic 0 - 3 [Κυριακή 22.04.2012]

Αυτήν τη φορά, ο όρκος νίκης τηρήθηκε…


Έλαμψε στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση ο Antony Watt και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για έναν εκτός έδρας θρίαμβο επί της φιλόδοξης (επιδιώκει τη συμμετοχή της στο Champions League) Motherwell στο Fir Park. Ο 18χρονος επιθετικός αντικατέστησε τον Pawel Brozek στο 59’ και, σχεδόν αμέσως, πέτυχε δύο τέρματα (στο 63’ και στο 66’), δίνοντας τέλος στην αφλογιστία που βασάνιζε τους Κέλτες μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Neil Lennon (ο οποίος δεν κάθησε στον πάγκο, λόγω τιμωρίας δύο αγωνιστικών που του επιβλήθηκε για τη δριμεία κριτική του εναντίον του διαιτητή William Collum μετά τον οδυνηρό τελικό League Cup της 18ης Μαρτίου) ξεκίνησε την ομάδα με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με τον απογοητευτικό ημιτελικό Κυπέλλου της προηγούμενης Κυριακής: τερματοφύλακας ο Lukasz Zaluska (ο οποίος διέπρεψε), ο Pawel Brozek αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την αρχική ενδεκάδα (αλλά απογοήτευσε και αντικαταστάθηκε από τον Antony Watt), εκτός αποστολής ο αρχηγός Scott Brown και ο Γιώργος Σαμαράς, αλλά επάνοδος για τον Emilio Izaguirre και τον Cha Du Ri.



Στο 63’ ο Victor Wanyama έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Anthony Watt με σουτ εν κινήσει, εντός της μικρής περιοχής, έδωσε το προβάδισμα στους Κέλτες.



Στο 66’ ο Joe Ledley τροφοδότησε τον Anthony Watt, ο οποίος με σουτ εντός της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Darren Randolph και διπλασίασε τα τέρματα της Celtic.


Στο 83’, μετά από σέντρα του Patrick McCourt (ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Ki Sung-Yueng στο 40’), ο Cha Du-Ri με κοντινή καρφωτή κεφαλιά ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των πρωταθλητών.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Motherwell (4-4-2): Randolph, Hammell, Hutchinson, Clancy, Law, Hateley, Humphrey, Jennings, Daley (Ojamaa 60’), Carswell (Murphy 67’), Higdon. Ο Stuart McCall άφησε στον πάγκο τους Hollis, Saunders, Halsman, McHugh, Forbes.
Celtic (3-5-2): Zaluska, Izaguirre, Cha Du-Ri, Mulgrew, Rogne, Ledley, Ki Sung-Yeung (McCourt 40’), Wanyama, Commons (Lustig 77’), Brozek (Watt 59’), Hooper. Ο Johan Mjallby άφησε στον πάγκο τους Forster, Blackman, Stokes, Bangura.
Ο διαιτητής Stevie O'Reilly δεν έδειξε ούτε μία κάρτα. Κόπηκαν 8.760 εισιτήρια στο Fir Park Stadium της πόλης Motherwell.
 Ο Victor Wanyama σεντράρει…
 
…και ο Anthony Watt σημειώνει το 0-1

Ο Anthony Watt σκοράρει για δεύτερη φορά...

...και πανηγυρίζει δεόντως.


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
St Johnstone – Dundee United                   0-2
Hearts – Rangers                                      0-3
Inverness C.T. – Aberdeen                        0-2
St Mirren – Dunfermline                           4-4
Hibernian – Kilmarnock                             0-1
Η βαθμολογία (κάθε ομάδα έχει δώσει από 34 αγώνες): Celtic 84, Rangers 66, Motherwell 55, Dundee United 52, St Johnstone 50, Hearts 48, Kilmarnock 40, Aberdeen 39, St Mirren 36, Inverness C.T. 32, Hibernian 27, Dunfermline 21



Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17718161] και [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17767601]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/22042012/58/spl-watt-shines-celtic-debut.html]
Rhebel Celtic [http://rhebelrhebel.co.uk/3016/watts-it-all-about-celtic/]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2516]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου