Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Celtic - St Johnstone 2 - 0 [Κυριακή 01.04.2012]

Επιτέλους, επιστροφή στις επιτυχίες για τους Κέλτες –μετά από δύο συνεχείς ήττες. Με ηγέτη κι εκτελεστή τον Γιώργο Σαμαρά (το εγκώμιο του οποίου έπλεξε ο Neil Lennon), η Celtic λύγισε τη μαχητική και φιλόδοξη St Johnstone (διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή της στο επόμενο Europa League) και πλησίασε ακόμη περισσότερο στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος –χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με την Kilmarnock στο Rugby Park για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι φάνηκαν ασυντόνιστοι και μουδιασμένοι (προφανώς, λόγω των δύο συνεχών αποτυχιών), με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας –δίχως, όμως, να μπορέσουν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Forster. Στο δεύτερο μέρος, οι Κέλτες αφυπνίστηκαν και κατάφεραν να στείλουν δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα του Alan Mannus. Έτσι, στο 66’, σε φάουλ που εκτέλεσε από τ’ αριστερά ο Kris Commons, ο Σαμαράς πήδηξε ψηλότερα από τρεις αμυντικούς της St Johnstone και με δυνατή κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή σημείωσε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 70’, ενώ οι παίκτες της St Johnstone διαμαρτύρονταν για φάουλ του Kris Commons σον Liam Craig, οι Κέλτες βρήκαν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν: ο Σαμαράς έφυγε από τη δεξιά πλευρά και πραγματοποίησε συρτή σέντρα προς τον Gary Hooper, ο οποίος καραδοκούσε αφύλακτος μπροστά στην εστία του Alan Mannus˙ ο Chris Millar προσπάθησε (με προβολή) να διώξει την μπάλα προτού την παραλάβει ο Hooper, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να την προωθήσει στα δίχτυα της ομάδας του. Τέλος, αμέσως μετά το 2-0, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Glenn Loovens ανέκοψε την πορεία του Francisco Sandaza.

Πανό συμπαράστασης των οπαδών της Celtic για τον Βούλγαρο μέσο Stilian Petrov (πρώην παίκτη της ομάδας και νυν της αγγλικής Aston Villa), στον οποίον διαγνώστηκε οξεία λευχαιμία.


Το 1-0 από τον Γιώργο Σαμαρά και τα συγχαρητήρια από τον Scott Brown.




Το 2-0 με το αυτογκόλ του Chris Millar.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic (4-4-2): Forster, Mulgrew, Loovens, Lustig (Matthews 55’), Rogne, Brown, Ledley, Σαμαράς, Stokes (Ki Sung-Yeung 63’), Commons, Hooper (Blackman 87’). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Izaguirre, Wilson, McGeouch.
St Johnstone (4-4-2): Mannus, MacKay, Wright, Maybury, McCracken, Morris (Moon 85’), Millar, Croft (Oyenuga 90’), Craig, Sheridan, Sandaza. Ο Steve Lomas άφησε στον πάγκο τους Enckelman, Anderson, Moffat, Robertson, Greg Mitchell.
Ο διαιτητής George Salmond έδειξε την κίτρινη κάρτα σε τρεις παίκτες των φιλοξενουμένων: Alan Maybury (25’), Lee Croft (43’), Liam Craig (71’). Κόπηκαν 57.848 εισιτήρια στο Celtic Park.



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Dundee United – Dunfermline          3-0
Motherwell – Rangers                     1-2
Inverness C.T – Hibernian               2-3
Hearts – Aberdeen                         3-0
StMirren – Kilmarnock                   4-2
Η βαθμολογία (κάθε ομάδα έχει δώσει από 32 αγώνες): Celtic 78, Rangers 60, Motherwell 54, Dundee United 49, St Johnstone 49, Hearts 45, Kilmarnock 37, St Mirren 35, Aberdeen 33, Inverness C.T. 31, Hibernian 26, Dunfermline 20.

Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17503300]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/football/spl/2011-2012/celtic-st-johnstone-454887.html] και [http://uk.eurosport.yahoo.com/01042012/58/spl-celtic-brink-title-glory.html]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2416]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου